Åbo resan

Jag Mika och Ludwig åkte till Åbo på måndag eftermiddag med viking Isabella. Det gick jätte bra på båten. Ludwig dansade till finsk tango och charmade bandet, klappade i händerna och rusade runt på dansgolvet och charmade alla finnar ;) Pieni Pojat var det enda man hörde överallt :)) Och att han var söt. Han hälsade på alla han såg, försökte sno telefoner och annat roligt.. helt hopplös med det var han. Skena fram till främmande människor och försökte ta deras kamera eller dylikt. hoho. Men för det mesta var vi i lekrummet förutom då det var massor med större barn där eftersom att dom inte är speciellt snälla med dom små barnen. :/
Nå båtresan gick bra och inte en enda grejj shoppa jag :( Väl i åbo hamn hitta vi snabbt en taxi men han tala inte svenska men det gick bra endå :) Fram till TYKS kom vi iallafall :) Hämtade nyckeln till Ålands barnfonds jätte fina lägenhet fem minuter från sjukhuset. Ludwig funderade länge var han befann sig men sen var det fullt ös på honom enda tills efter kvällsfikan. Han sov hela natten i spjälsängen dom hade där. :) Men jag hade tagit med hans egen kudde och täcke så det gjorde nog det hela lite lättare för honom.
Mika bada bastu och jag titta på film. Sen var det stupa i säng och upp tidigt för att göra oss i ordning inför vad vi trodde var en operation. Väl på Tyks gick besöket väldigt fort. Ultraljudet gick jätte fort och Ludwig skötte sig exemplariskt samt charmade personalen. Han låg stilla och lekte med leksakerna så att han skulle ha något att göra och inte få tråkigt. Då det var klart åkte vi upp till barnpolikliniken för att träffa läkaren. Och hon var riktigt trevlig. Förklarade och berättade om ingreppet. Det skulle gå fort men att dom inte skulle göra det på (tisdagen) då vi var där utan att det skulle dröja ytterligare 1-3mån innan operationen blir av. suck. Så vi spenderade ca 40min på sjukhuset och sedan fick vi gå. Snacka om missförstånd. Hade ju bokat lägenheten till dagen efter, men men. Min Pappa var också i Åbo och handla sprillans ny buss åt företaget så vi stämde träff med honom :) Ludwig vart så glad att han klämde fram ett OFFA då han såg honom ;) före det hade vi gjort stan lite.
Vi gick till lägenheten för att städa och diska undan det vi använt. (självhushåll). Så bokade vi om båten och tog Silja Europa Ludwig skötte sig exemplariskt på båten också och tog natt vid 10 i vagnen stackaren eftersom att vi trodde att vi skulle av i långnäs kl 01 var det ingen idé att betala en hytt. MEN det vart ingen avstigning i Långnäs vi gick förbi pga den hårda vinden så vi hamnade i stockholm... Så vi fick hytt och buffe frukost av silja. Men det gick bra Ludwig sov som en stock hela vägen. Dock hade jag svårt att sova då det gungade så man trodde båten skulle gå sönder. Men dom prata om att det blåste ca 30 sekund meter :0 inte undra på att det gunga lixom :( Men på morgonen var det fullt ös på junior, dock ville han inte sitta still och äta frukost ordentligt för det fanns för mycket att titta på. Men det gick bra endå. Jag och Ludwig utforska båten medans Mika och Pappa sov i hytten halva resan :) Så jag o lilleman fick lite egentid tillsammans, men att fika tyckte han inte var speciellt skojj haha :)
Nå vi kom iland på onsdag eftermiddag :/ HELT slut var man men allt gick bra endå tillslut :)
Ludwig somnade kl 18.30 igår och sov till 09 imorse ;) trött kille :)

Idag har vi bara varit hemma och tagit det soft, även tilda fick vara hemma eftersom att hon sov till 09.30 :)
Och det var underbart att få komma hem till tildi herregud vad vi saknat henne. :) men hon fick en ny innebandy klubba av oss ;) först var den inge bra men sen tog hon den med sig till garaget och visade pojkarna vilken fin klubba hon fått av mamma och pappa ;)

Nu får ni lite bilder:







Vår åbo resa :)

Kram mamma bammen

KOMMENTARER,

Vad har du att säga om inlägget?

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Har du en hemsida/blogg?

Skriv din kommentar här:

Trackback