27 september 2010

Jaha idag var vi till Barnmorskan på mödrarådgivningen, gick bra, Pyret hade fina starka hjärtljud, dock var d inte så bra med molande smärta nästan alla dagar :/ så jag ska träffa dr.frankman på tisdag för undersökning ifall att värkarna har påvärkat livmodern. Isf skulle jag äta medicin i några veckor, ca 5 veckor vill dom att ska gå för att jag ska få förlösa här hemma :) HOPPAS på det iallafall. Men egentligen vill jag inte ha medicin eftersom att jag inte ens gillar att ta en panadol om jag har ont. Man måste ju tänka på bebis... :) Pyret hade inte heller svängt sig, men hon trodde att det var bra med plats och att det fanns tid att pyret skulle hinna med det innan förlossningen. HOPPAS  HOPPAS!!! vill verkligen inte föda i säte, och jag vägrar att göra det. vill hemskt gärna ha min kropp kvar efter denna förlossning :) men bm sa att kvinnas åsikter respekteras vid sätesförlossning tacka gud för det iallafall. :) Men det ska bli mycket intressant det ska det bli. Jag hoppas att bebis kommer före utsatt tid eftersom att vi vill att tilda ska ha sin födelsedag ifred. :) 

Har varit ganska lugnt annars. Mikas semester är snart över, dock har Tilda börjat matvägra IGEN ingenting duger i matväg för henne och jag vägrar att ge henne kakor och annat tjaffs. Äter hon inte middag blir det ingen glass heller. Hemska mamma jag är. Men ger man henne alltid det hon vill kommer det att bli bekymmer. Hon har även sovit lite oroligt men det beror nog på att det är så mycket som händer vissa dagar, andra dagar tar vi det bara lugnt. men hon svälter sig iallafall inte, idag på vikingamarknaden åt hon en hel hamburgare från bolstaholm, jag o Mika stod med vidöppet gap o bara tittade på henne :) sötbarnet vårat <3 ibland kan bli förvånad :)

kanske på måndag ska vi fara till parken zoo med familjen, ska bli mycket roligt. annars far vi nästa söndag :) men vi hopppas att det är uppskattat iallafall ;)

nu ska jag sova..

kram mamma bammen

öh!

Jag är trött. Men det har med värmen att göra, absolut. Men samtidigt är det ca 9 veckor kvar tills förlossningen och det har säkert med det att göra också. :( Men lite tröttare är jag iallafall. Men samtidigt är det spännande att det inte är lång tid kvar. :) Ska bli jätte roligt att se vem pyret är och vad det är för kön på bebisen ;) Den sista bebis jag tänker skaffa iallafall, vill inte vara gravid flera gånger :p Visst d e jätte mysigt att ha en bebis i magen o känna att man har ett liv som växer inom en :) MEN det är faktiskt inte roligt att inte kunna göra samma saker som alla andra, jag har dessutom haft ganska ont hela graviditeten. denna förbannade foglossning, man kan inte ens gööra något vettigt. :( fyyy fan! vill ju kunna gå ut och gå med tilda o Mila UTAN att behöva stanna var annan meter då man inte kan gå längre... Men vi har löst det ganska bra genom att tövvla runt ute på gården och träna Mila i lydnad istället :) Duktig hund man har :) Lite hyss som fortfarande e svåra att bli av med men det ska nog gå. :) envis matte lixom :) hehe.

Har haft en ganska bra dag i övrigt, träffat vänner från sverige över dagen :)
kanske mika snart kan starta ett eget företag vilket skulle vara super men det berättar jag mer om då det verkligen intreäffar ;) haha

ikväll blir det ganska lugnt faktiskt. ska kanske se lite film med mika OM tilda behagar somna tidigare idag än igår ;)

natti natti...

kram mamma bammen


varmt varmare varmast

idag har det faktiskt varit varmt och det är fortfarande varmt i vårat hus. har haft det ljuvligt ute på stugan tillsammans med familjen. har verkligen varit skönt att bara sitta ute på altanen tillls tidig morgon. tilda har även bastat för första gången. :) hela helgen har bara varit slappt, har dock hjälpt mamma att diska och hjälpt till m maten.

i fredags flyttade vi hästarna från flaka till lemböte, mycket större bete och bättre förutsättningar för hästarna i matväg. det behöver verkligen komma regn och åter regn för att alla beten ska ta sig ordentligt. men det ser ganska mörkt ut för det i ca 2 veckor till. mindre skojj men så är det iallafall. allt regn går förbi oss säger dom som vet. visst jag har inte gillat regn men detta börjar bli outhärdligt :( denna värme e såå jobbig just nu. :/ men men man ska inte klaga eftersom att det var sjuuukt kallt i vinter. man ska vara glad att det äntligen är sommar och för en gångsskull att det är varmt, men dessa flygfän gör hästarna galna. det är jätte jobbigt för dom och att det dessutom är dåligt med mat. dom orkar inte göra så mycket.

imorrn blir d att kolla lite loppisar. ska annars städa hela huset, tänker kasta ut gubbe o dotter så att jag får göra det ifred. ser ut som fan här hemma. usch. men det måste göras!!!

nu ska jag sova eftersom att jag inte bryr mej ett skit om fotbolls vm!!!

kram mamma bammen

sommarvärme

sommarvärmen har kommit underbart tycker jag, MEN vårat sommarbete har torkat ut :( inte lika roligt. men hästarna ska flyttas igen inom nästa vecka till ett bättre bete. MEN det behöver verkligen komma lite regn, bara för att vi ska slippa stödfodra hästarna. Men på det nya betet såg det bra ut iallafall, det tackar jag för. :)

tilda har slutat hos sin dagmamma, vilket vi tycker är mycket tråkigt. Men det är bara så det är. 1 september ska hon iallafall börja i parken 3 timmar om dagen. Det är alltid positivt, att hon fick plats i parken iallafall. det finns inga dagisplatser här i jomala vilket är mycket tråkigt. Men det kommer att bli bra att vara hemma med tilda och hennes lilla syskon så det blir inga problem alls :) roligt roligt.

snart är det dags för den årliga zoo resan, vi ska fara till parken zoo detta år,nästa vecka. tilda är jätte glad och extatisk över att få se en massa djur :) ska bli jätte roligt faktiskt att fara bort över en dag :) tilda e helt över lycklig iallafall. d e d viktigaste, senare under sommaren ska vi hinna fara till österbotten där min mormor ha släkt samt ett sommar torp o kolla till det att allt ser bra ut. Tilda var dit ifjol tillsammans med gammel mommo o sin mommo vilket var mycket uppskattat, men detta år ska vi alla fara eftersom att Mika inte har ngn racebil detta år vilket betyder att det inte finns några obligatoriska tävlingar denna säsong. ganska skönt faktiskt :) kan inte bli bättre! men visst saknar man ibland racefolket mer eller mindre, men just nu tycker iallafall inte jag att det lockar med att sova i tält på en madrass höggravid. det var bara jobbigt på midsommar då vi var o orsa. vill verkligen inte göra om det. midsommar ska firas hemma med familjen på stugan och ingen annanstanns. :) så är det bara.

nästa år har man dessutom två småttisar som ska med, men jag tycker att dom ska få fira midsommar hemma i det trygga, dessutom tar det sex timmar att köra upp. nej tack lixom. och folk kan inte hålla sig från att dricka sprit heller så... ingen plats för småbarn.

nå åter till ngt roligt. tilda är nu helt torr dagtid, inga olyckor på ett bra tag. dock har hon fortfarande blöja på förnatten, sedan brukar hon ta av sig den under småtimmarna och går på toa då hon vaknar. Men på senare har det varit ganska dåliga nätter hon haft, vet inte riktigt varför. Hon har haft ganska mycket att göra på dagarna hos dagmamman och hemma med mig är det inte samma tempo. har försökt att hålla samma rutiner men inte riktigt lyckats. tösen vägrar att sova mellan 12-14 utan brukar somna på soffan precis före middag vilket slutar med att hon inte somnar på kvällen förrens vid kanske elva. vilket jag tycker är alldeles för sent. må vara att det är ljust dygnet runt men iallafall. suck. det blir nog bra:)

har inte så mycket att pyssla med hemma heller, har lite aktiviteter på dagarna där vi brukar träffa systar med barn och fara till stranden eller bara fika. :) ganska trevligt faktiskt..

nej nu ska jag sova för mika ser på fotbolls vm.. usch lixom... har ingen ork att se på fotboll!

kram mamma bammen