Mammabloggkryssningen :)

Ja då har man kommit hem från en sjukt rolig helg och en underbar kryssning med toppen mammor :)
Herregud vad roligt vi har haft det :) Har fortfarande ont i skrattmusklerna och har så mycket fina minnen från denna helg :)

Vi åkte ju då båt i 26 timmar i helgen ;) ibland kan det vara lite jobbigt att bo på en Ö mitt ute i ingenstanns.. haha!
Vi åkte lördag morgon med Rosella sen vart det shiiopping:
-två st linnen
-trosa o bh
-t-shirt
-klänning
-leggings(tilda)
-halksockor (ludwig)
-gympadojjor (tilda)
-trisslott (0kr haha)
(ville handla mer kläder men fick hejda mig då jag inte hade allt för mycket pengar)

Nå sen vart det lite fika på ett av Jennifers mammas favvo café i sthlm och det var super mysigt och smakade mums. :)
Sen traskade vi igenom den underbara gamala stan och herregud vilken vacker del av sthlm det är med alla småbutiker och alla små fina cafér och restauranger :) Skulle lätt kunna ha en 1a i sthlm och bo i under helgerna på sommaren :) och ibland vintertid en sk övernattningslägenhet blir jag rik ngn gång på mina trisslotter ska jag faktiskt skaffa mig en lägenhet i sthlm :)

Nå sen bar d av till Birka Paradise där vi fick ett fint armband som visade vilket sällskap vi tillhörde och sen bar d ombord på båten och eftersom att jag aldrig ens tänker på att ta med mig mitt leg så höll jag på att få stanna kvar iland men eftersom att Danni kännde en snubbe så fixade det också sig men han sa att nästa gång fick jag vända och åka en annan båt hem UPS... hehe
Så gick vi ombord och till hytten där vi kastade väskor omkring oss och försökte se världsvana ut ;) Drog iväg till spaet och fick våra underbara goodiebags :) Mycket fint var det idom faktiskt :) Me like alot :) vi fick champange och satt och småfnittrade för oss själva vid ett bord. Skrattade och sen gick vi ner till hytten för att snygga till oss inför middagen och jag måste säga att vi kanske tog i lite i överkant men damn vad snygga vi var iallafall :) Utlottningen av vinsterna var också där under middagen och jag vann en underbar ziphood från by holst som jag har suktat efter sedan mammablogg galan och jag vann det enda jag verkligen ville vinna :)) SÅÅÅÅÅ glad! jag bara skrek då jag vann för jag har aldrig tidigare haft tur med vinster eller så så det var sjukt kul att vinna den.

Och mina underbara mammor vann självklart dom också :)
Sofi- bitring och semperbarnmatsprodukter
Danni-lingon o blåbärs underbara morgonrock
Jennifer- Bebisboken.se och Playmobil
Och jennifers mamma Eva vann en samsung galaxy S :) storvinsten alltså ;)
Och efter middagen var det dags att bege sig till nattklubben och ja det var inte så värst bra musik och en jäkla massa volym så vi gick till den andra klubben där det var lite mindre volym och inte så jätte bra musik men det gick jätte bra det med. Så vi tog natt ganska tidigt för att sedan vakna 06.10 och undra vad i helvete vi egentligen gjorde vakna?! men vi somna om och sov till och med igenom väckarklockorna haha!

Så vart det super god frukost buffe och lite småsnack och taxfree shopping lunchbuffe och avstigning i stockholm igen där vi måsta åka tunnelbana till t-centralen ;) ganska scary! jag har aldrig åkt det förr och var ganska nervös för det var FOLK ÖVERALLT! tur att det bara var två stationer och det var nog tur det :) men jennifer tyckte att det var toppen för hon är ju uppväxt i sthlm :) och jag måste ge lite berömm åt Viking Lines nya bussar som kör ner till hamnen toppen! vilket komfort jämfört med dom gamla rishögarna :)

Så sen var det bara hem och SOVA :) så tack igen Danni, Jennifer och Sofi för att ni var med och delade denna underbara helg med mig :) Och tack Johanna som ordnade mammabloggkryssningen 2011 och vi ser framemot en lika toppen kryssning nästa år :)

Kram Mamma Bammen



Idag fick jag ett paket :)

Det var en fin skip hop skötväska jag beställt fr USA och dom var spritt ny med alla lappar kvar o allt :) gladaste mamma bammen ever lixom ;)


Så glad att jag vart då jag hade den i brevlådan :) Ibland gör man fynd o tack gobben min för att du handla åt mig :) hehe!

Ja och i helgen är det mammabloggkryssning som jag och mina tre anda mammor har längtat! och så jag fått världens dunder förkylning med täppt näsa, sönder snuten nästa, feberstegring, orkeslös o allt vad det innebär att vara förkyld! jag hatar att vara förkyld! och jag visste att då Tilda börjar på dagis kommer dom där förbannade bobborna att attackera mig och mycket riktigt.... suck... tur att tilda har bra immunförsvar iallafall :)

Så jag intar panadol, o finrexin för att få ett slut på denna plåga. Så jag hoppas att jag är pigg o gla på lördag för jag vill inte stanna hemma. ska proppa mig full med mediciner samt använda desinfektionsmedel på händer konstant för att inte smitta andra. :) så jag hoppas hoppas att allt går vägen!

Men jag säger nog till om det blir en åländsk mamma mindre på kryssningen....

Kram mamma bammen



Bloggen har varit sist prioriterad just nu...

Tilda började på dagis förra veckan, stora tjejen lixom :) Har haft fullt upp med inskolning och annat. Har varit en ganska konstig känsla att inte ha henne med sig då man varit och gjort saker. I fredags trodde jag att jag glömt henne hemma :/ men min syster påminnde mig att hon var på dagis :) Tilda har själv sagt att hon tycker om dagis och alla sina kompisar. Så det bådar gott iallafall. :) första och andra dagen fick jag vara med henne ensam på inskolning och tredje dagen hade vi ludwig med oss. Det tog bara tre dagars inskolning för sen tyckte tilda att jag skulle fara hem och att hon klara sig själv :) så det var ju bra.
i
Cool tjej första dagen på dagis :)

Så det var förra veckans påhitt :) Sen har det bara börjat gå fortare för lilleman han går nu bara mer och mer. Sen ska jag på mammabloggkryssning denna lördag till söndag på birka paradise. :)
MEN jag har skaffat mig en dunder förkylning efter helgens festande... så jag hoppas att jag slipper bli sjuk tills dess. Men jag ska försöka blogga... men min iphone spräckte jag baksidan på i helgen då jag jobba :/ så på onsdag blir d en tripp till försäkringsbolaget för att se om hemförsäkringen täcker den. vilket jag hoppas på för jag har verkligen inte råd att köpa en ny :/ ledsen i ögat är jag iaf över att den är trasig.
Fick hem beslut om hemvårdsstödet idag och det vart bättre än jag trodde dessutom skulle jag få tre månader retroaktivt :) halleluja. synd bara att man inte hinner få det tills helgen. ska shoppa lite kläder åt mig själv o barnen givetvis :)

Nu ska jag bädda ner tilda och sedan mig själv för att orka upp med barnen och fara till dagis :)

Kram mamma bammen

snack

Ja har ju varit dålig på att blogga. Men nu måste jag ju berätta vad lilleman och stortösa har för sig om dagarna :)

Ludwig vart 10 månader den 29 Juli men pga mikas överraskningsfests planering och annat så hanns det inte med att blogga.

Ludwig.

Har 6st tänder fyra uppe och två nere :) (o han gillar att använda dom)
Han står helt utan stöd
Han går utan stöd
han går med sin gåvagn utomhus på gräsmattan
Han sover 1ggr på dagen
Tar natt mellan 19.30 o 21 sover till 07-08.30 beroende på.
Dricker själv ur pipmugg samt flaska
Visar tydligt vad han gillar och ogillar
Bygger med byggklossar
Har ett fint tumme pekfinger grepp
90 procent bara glad glad glad
Kan göra knäböj och plocka upp saker utan att falla omkull
pussas o kramas
Blyg
Öppnar dörrar om dom står på glänt
ÄLSKAR VATTEN och att bada (går ej att ha hundens vattenskål på golvet mera)
Säkert finns det mera som jag inte kommer på just nu men han är en alldeles ljuvlig liten grabb och imorgon är det rådgivningsbesök som gäller :)

Tilda

En glad snart fyraårig tjej som börjar dagis om mindre än 14 dagar
Matvägrar äter egentligen bara paprika o ost
Har alla tänder i övre och undre käke
Kärleksfull
Frågvis
Äventyrlig
Glad
Överaktiv
Snabb
Pappas flicka
Tycker om att skruva och vara i garaget med pappa eller fara ut på äventyr med pappa
Vill bara vara med Mamma om hon slagit sig och behöver plåster
Skrattar mycket
Älskar disneys prinsessan och grodan på engelska ;)
Pratar några få ord engelska
Har några underbara kompisar hon umgås med
Lyssnar gärna på sagor och helst flera stycken
Berättar mycket och kan srkiva sitt eget namn med lite hjälp :)
Ja tilda är också ett underbart barn och lite blir man ställd av att hon faktiskt börjar dagis snart. Men det kommer att gå bra och jag vet att hon kommer att tycka att det är roligt :) Älskade barn <3
Mamma lilla tjej börjar bli stor.


Jag har haft ganska stressigt på sistone med jobb samt att få det att gå ihop med hästen och hunden och träffa vänner. Dock har det sistnämnda blivit ganska lidande med tanke på mitt nattjobb. Men jag behöver pengarna så jag måste jobba. Ska försöka att hinna vara lite mer social innan tilda börjar på dagis och fara ut och träffa vännerna våra mera. Man känner sig ibland ganska bortkommen efter några nätters jobbande och det tar några dagar att fatta att man har fått tillbaka dagarna ;) Men men. Ska även tatuera in Ludwigs namn i höst på min högra underarm :) Jag längtar. Sen är mitt tatuerande slut för ett tag iallafall. Sen kommer nästa då jag har tränat lite och faktiskt kan visa opp den för allmänheten :) hehe!

I helgen blir det furuvik :) tillsammans med min stora familj :) det ska bli jätte roligt, blir att övernatta en natt på scandic och sedan hem med 15 båten på söndag :) Då hinner jag även vara med hästen också :) nice. Har börjat att sätta igång henne igen efter hennes sommarvila eftersom att det har varit för varmt att rida har hon mest stått och tagit det lugnt. Dock har det blivit lite promenader och lite ridning då vädret har varit svalare men mest har det blivit massor med mys i stallet istället och tösen har trivts bra med det :) så nu är det fart på som gäller så att hon är igångsatt igen tills anna kommer för att se hur det är med henne. :)

Nu ska jag fortsätta jobba och sova bort en till dag imorgon sedan är jag ledig!!! :)

Kram mamma bammen