haft en bra kväll...

i goda vänners lag med lite volley på backeberg :) Killarna drack lite öl o somersby o jag o fia drack vatten :) Duktiga chicks vi! :) vilket lag som vann lämnas åt någon annan gång för ikväll var det noll koll så att säga ;)
Min mamma var snäll och var med barnen :) tack mamma för barnvakten!

Men före det så var vi idag ut till kärringsund på viltsafari och träffade vildsvin, struts, kronhjort samt dovhjortar :) Det var hur kul som helst, vi var tillsammans med Ukki Tätti Jennifer Emil och Nova. :) Sen blev det staden för att äta middag på Niska :) Hur trevligt som helst. Har massa bilder från dagen men lägger upp dom en annan dag. :)

Var även till baby och sjukvård för att reservera Ludwigs nya vagn :) en pro coffee scooter 2.0 :) Me like alot!
Så imorron blir det att hämta vagnen. Hade sålt helt ok med grejjer på bettans dock massor kvar att bli av med. 
Ska nog ordna en lite loppis här på gården någon lediger helg så att man kan bli av med lite grejjer :) har ju faktiskt annat oxo och inte bara barnkläder :) haha!

Nej nu ska jag duscha och sova en stund :)

Kram Mamma bammen

Midsommar över

Det var en bra midsommar. Dock ganska kort midsommarfirande för Ludwig är sjuk igen...
Men det  var bra, var på mammas stuga i sund efter att jag slutat jobba, sjukt god mat och trevligt sällskap. Dans runt midsommarstången samt lite sång :) Standard för våran familj :) Dock var jag bara med Ludwig mestadels eftersom att han som sagt är sjuk igen.
Men det var en toppen kväll, vi var hemma igen vid 21 tiden för att natta barnen och sedan vart det popcorn samt filmen the bodyguard :)

Midsommardagen vart det att fara ut till stugan igen ganska tidigt för att vara med familjen ännu en gång. Dom andra åren har vi stannat  över natten men nu vart det att fara tillbaka på morgonen.
Vi metade och var nere vid vattnet tillsammans med barnen på dagen samt fick lite sol innan det började ösregna. Så det var bra. Tilda gillar att vara på stugan för där får man springa och härja bäst man vill och man får bada och göra annat roligt :) Så det var en lyckad helg. Stannade även över på middag vilket var hur gott som helst :)

Sen fick man toppen överraskning på kvällen, Min kusin jennifer med familj kom hit till ön och stannar hela veckan :) toppen. Har inte träffat dom sedan i påskas som hastigast då dom kom ner till elmia mässan :) så det är alltid trevligt med lite tid tillsammans :) Dessutom har dom aldrig träffat Ludwig in real life än så nu fick dom göra det också. Dock är han ju inte på det bästa humöret eftersom att han är lite sjuk. Han har idag dessutom haft hög feber så jag hoppas på en ganska bra natt för förra natten var inte bra. men men. han kanske sover gott nu. ett tag iallafall så att jag ska passa på att sova tidigt jag med.

Mika är och fixar något till bilen. vad vet jag egentligen inte men. han har iaf massor att göra så att.. var även till ytterby ikväll tillsammans med sofi linus o vovvarna våra så dom fick bada :) och det gillade dom massor vilket är super bra. :) Så det var mycket trevligt, jag behövde ett avbrott från allt skrik och gnäll denna dag så det var ett perfekt avslut på denna kväll :) Tack sofi för sällskapet :)

Nu ska jag försöka göra något vettigt... en stund iallafall...

Kram Mamma Bammen

Glad Midsommar alla Läsare!

Jag önskar er alla en super glad midsommar och en underbar helg!
Själv ska jag jobba 8-13 sen bär det av ut till mammas stuga för att bara vara med familjen hela helgen :)
Hoppas att ni alla får en toppen helg och kör försiktigt!

Många midsommar kramar från Bammen!!!!

Om detta funkar :)

Har skapat en privat blogg ;) försökt iallafall. Så denna blogg är inte lösenordsskyddad längre, kommer att skicka nya lösenordet till dom som har begärt det :)

Kram Mamma Bammen
http://bammentildatutti.blogg.se/bammen

Det regnar

Idag regnar det... igen... vi har varit ute hos mamma och fikat och pratat skit :)
Syster Åsa o hennes lille Sebastian var också där :) Och jag är lite stolt faktiskt :) För idag har Sebastian INTE varit blyg för mig för det är han annars och han har förut skrikit och bara gråtit då vi träffats :( Men idag kom smilet vi har väntat på ;)) Han skrattade och var glad jag fick till och med ta han i handen idag och hjälpa honom då han gick :)) So happy ;) Men syrran sa att det nog var för att jag hade klippt bort mitt långa hår HAHA! Men roligt var det iallafall..
Mika har äntligen kommit  hem från sin 12h resa till finland, han var dock inte hemma speciellt länge förren han stack till  garaget tillsammans med tilda för att fixa något på nya bilen. haha. Nåja en lycklig man är bra att ha :) Så det är bara att se det från den ljusa sidan, han tog ju tilda med sig iallafall :)
Ludwig har fått 2 framtänder nu :) och det har gått ganska smärtfritt... :) lite panadol till natten så har han sovit bra :) Duktig lilleman!

Idag har Tilda skrivit sitt första ord LINA :) Duktig tjej!!! stort för någon i hennes ålder, bara att fortsätta nu så kan hon säkert skriva innan hon börjar skolan ;)

Nu ska jag vara lite social med min disk och dammsugare :)

Kram mamma bammen

Besviken....

Är jätte mega besviken över att det inte blir Gatebil på Mantorp eller Kjula i helgen... Hade sett framemot att få fara på gatebil sedan påsken, och hade fixat allt med barnvakt och alltihop... och nu blir det inte av för att Mika ska fara till Finland o köpa en annan bil... SUCK! Varför lixom?! va fan han kan ju faktiskt fara en annan dag eller helg... men inte det inte... så lätt bitter och inåtvänd vart jag nu iallafall... Och jag vill inte fara ner ensam heller utan Mika. Vi brukar alltid göra sådant tillsammans. Så det vore fel att vara själv...  Men man får väl se det positiva i att det faktiskt kommer fler race och att vi kanske kan fara en annan gång... Men dom har lovat pissväder hela helgen så det gör väl inte så mycket.... jaja bara att gilla läget och se glad ut barra....

Kram mamma bammen

Akuten och Barnavdelningen.

Ja det är vad jag har gjort idag. Varit dit med lilleman. Han ramlade ur soffan och slog sig ordentligt i huvudet och slutade inte gråta :( Så jag ringde akuten och dom ville ha in honom. Mika kom dit och tog Tilda med sig eftersom att det enda Ludwig gjorde var skrek och skrek från kl 10-12 skrek han sedan somnade han i famnen, han ville varken äta eller dricka. han sov väldigt oroligt. Han var orolig då han var vaken också... Dom trodde iallafall på akuten att det var en mildare hjärnskakning. Så vi vart skickade till barnavdelningen och vid det här laget var Ludwig jätte trött, han orkade egentligen inte skrika mera, han var dåsig och inte alls sig själv. Men sen somnade han igen i famnen och fick sova 1 timme o 30 minuter. Han vaknade och hade feber så han fick panadol 125mg och det gjorde susen för honom. Han vart sig själv ganska fort efter det och han drack 150ml vatten nästan direkt. Barnläkaren kom för att titta på honom i öron o hals, tydligen har han förkylning på G också samt att båda framtänder börjar komma upp. Läkaren sa att han var i god form och att han inte alls var orolig för Ludwig, han skulle spy om det var hjärnskakning och dom ville inte söva honom i onödan för att röntga. Dom kollade även upp hans andra "problem" och det kommer att bli en dags operation i Åbo i höst. Högst troligt efter att han fyllt 1år. Men annars sa doktorn att han var en pigg och glad kille som antagligen har haft en fruktansvärd huvudvärk sedan han ramlade...
Dessutom fick vi hjälp med hans för småa luftrör och att han alltid får problem med dom då han blir förkyld eller sjuk, så nästa gång han får problem med andningen igen så skulle vi ringa direkt till barnavdelningen och få den hjälp han behöver direkt och en medicin han skulle äta på lågdos regelbundet tills han vuxit ur infektions astman.
Men ikväll har lilleman varit sig själv och vi har varit hemma sedan kl 16 allt har gått bra, han har inte spytt men varit trött. jag gav honom en panadol till natten så han ska få sova ordentligt. han har ju fortfarande ont i sina stackars tänder. men jag måste endå vakna för att kolla att han är ok under nattens gång.
Så det har varit en mycket lång dag för mig idag. Har jobbat natt dessutom så jag var inte den piggaste i bygget idag inte. Plus att jag sovit dåligt i denna värme och varit vaken mer än vad jag sovit... inte bra då man ska försöka jobba natt... men men... kan inte göra så mycket åt det inte.. hoppas att det blir lite svalare nu denna vecka så att man får sova ordentligt. för det behövs. både för oss barnen och våra husdjur behövs det.
Imorgon blir det en lugn hemmadag eftersom att Ludwig ska vara under övervakning i 24h :/
Så nu  ska jag också sova så jag orkar med morgon dagen och nattens uppvak :)

Kram Mamma Bammen

Sååå sjukt dålig på att uppdatera... :)

Nåja det har varit varmt som tusans.. Det har egentligen inte hänt så mycket mer än att vi har haft det jätte bra helt enkelt :) Mika och Tilda har donat på med en massa affärer i vanlig ordning och jag och Ludwig har roat oss på egen hand. Men eftersom att det har varit så fruktansvärt varmt så har lilleman mest varit på insidan dagtid eftersom att han svettas så fort han ens sticker ut huvvet genom dörren oavsett om det är skugga eller gassande sol... Så han sover inte så bra dagtid, har haft han att sova i garaget med garageporten öppen eftersom att det är enda stället på hela våran gård där det faktiskt är SVALT... så babyvakten i vagnen barra så är det löst :) Tilda fick en pool av Mika då dom var ut på äventyr häromdagen :) Mycket uppskattat om man säger så :) och inte bara utav henne utan lilleman oxo :)

I övrigt har allt varit som vanligt. Tilda har stojjat på och mest klättrat på väggarna sedan lekparken tog sommarlov. Men vi försöker sysselsätta oss så gott det går :) har lovat henne ett besök till glassbaren och loppis kik inom en snar framtid. :) Så det gäller att vara påhittig nu när hon är hemma med sommarlov som hon själv säger ;) GULLUNGE!
Ludwig står ju mer och mer, han ogillar verkligen att sitta ner och han vill inte heller vara i famnen, han var på som en vettvilling och är överallt. :) Nu har även den fjärde tanden börjat att visa sig, han har ganska ont i dom och det förstår jag... så det är panadol som gäller till natten just nu så att han får sova ordentligt någongång iallafall.
Vi var till rådis förra onsdagen och han väger nu 9770gram och längd fick vi ingen för han vägrade att ligga ner på det där mätbordet... men men bättre lycka nästa gång. jag gissar att han kanske är ca 75cm för snart börjar 74 bli lite kort i ärmarna :)
Tilda har dock växt ynka 4cm på 8 månader så hon är nu prick 100cm och väger 13,5kg :) (om min våg hemma stämmer samt måttbandet ;)) så hon börjar bli stor, beställde lite nya kläder åt henne från hm häromdagen eftersom att hon inte hade några sommar kläder alls.. så jag ska fara till kappahl och titta om jag hittar lite mera åt henne eftersom att hon älskar klänningar ;)

Nej nu ska jag fortsätta att jobba så jag kanske kommer hem någon gång imorron bitti ;)) hehe!

Kram Mamma Bammen

Dåligt med update.

Det har hänt ganska mycket... Men jag kan börja med Ludwig sedan han fyllde åtta månader förra söndagen har han lärt sig att :
Sätta sig upp själv
Ställa sig upp med stöd
"vinka"
Då han trillar landar han på rumpan istället för att slå ansiktet i golvet
Han kramas och pussas
har sänkt spjälsängen fullt eftersom att han både står och sitter i den.
Han har börjat stå på alla fyra, men krälar fortfarande framåt eftersom att det går fortast
Han älskar att öppna och stänga skåpdörrar
Så på bara en vecka har det gått jätte fort och det gör att han sover sämre. Han har inte alls samma sovtimmar mera på natten. Han vaknar en till tre gånger och har det riktigt jobbigt med sina mardrömmar. Men det är ju klart att han har det eftersom att han har gjort många framsteg på bara en vecka :)
Och han är så glad då han lyckas ta sig uoo själv :) Det bara glittar i hans ögon :)

Annars har vi varit hemma, haft lekparksavslutning, haft vänner över, mika var i sverige mellan torsdag fredag tillsammans med sina vänner för att bromsa en bil uppe hos PPF i avesta. och det hade gått bra vad jag förstod.
Igår var det stugpremiär för oss och det var så myysigt att äntligen vara ute på stugan, tyvärr vart det ju jätte mycket stress då vi skulle fara hem men iaf. Jag har dock brännt mig i vanlig ordning. Jag glömde solkrämen hemma, tilda och ludwig har badat i mommos barnpool igår och det var mycket uppskattat av dom båda :) gullungar! Dom satt snällt och lekte tillsammans. :) Sen var det full fart. Dock vart det så varmt på eftermiddagen att Ludwig inte kunde vara ute för solen verkligen steeekte på honom. Men han var duktig och drack mycket, tilda drack dock sämre men det ska väl bli bättre bara det blir mera rutin på det också.

Ikväll ska jag fara och dricka lite vin med goda vänner och sen blir det troligtvis ett besök på gamla hederliga Arken. har ju inte varit där sedan i februari så lika bra att fara och kolla läget. sen ska ju vi fara till gatebil om 2 veckor och det ska bli sjukt roligt. jag är så jävla glad och tacksam att jag har mamma som alltid ställer upp som barnvakt då jag behöver en. Hon är en klippa och utan henne skulle det aldrig funka. <3

nåja hoppas att ni andra får en toppen försommar dag och kväll så kanske vi ses i vimmlet på arken senare ;)

Kram mamma bammen

Loppis och ny bilstol :)

Jaha idag har jag skickat en massa flickkläder till den lokala loppisen på försäljning så ni som har små töser åk till BETTANS BOD PÅ STORAGATAN och fynda kläder till era småttingar :) (lite större kläder finns) Bord 36 :)
Så det har varit en stressad förmiddag faktiskt... men det gick bra. :) har två lådor kvar i bilen som ska dit med lite större kläder, ska åka via och kolla på fredag om det har försvunnit kläder så jag kan plocka upp mera :)
Har även beställt en ny bilstol åt Ludwig en Brio Zento från hobbyhall.fi för 199 euro i butik här hemma kostar dom nästan 270 euro och ordinarie pris på hobbyhall.fi var 229 euro så oavsett kom jag jäkligt mycket billigare undan än här hemma! det tackar jag för! :) Helt sjukt vad dessa stolar har stigit i pris sedan jag köpte tildas 2008 då kostade dom 168 euro.. det var tider det. Men zenton har ju blivit lite av en trend stol tydligen så då kostar det ju lite extra tydligen. nåja man behöver ju ha en stol på vad spelar det för roll. Sen hoppas jag på god försäljning så jag kan beställa Ludwigs scooter så att han får en ny fin vagn till sommaren :) Mila (vår hund) kommer att bli glad då hon slipper trängas med edgen i trunken på v40n. Om ni läsare känner någon som behöver en barnvagn har jag en emmaljunga edge duo combi beige/blå till salu. :) Så det är bara att lämna en kommentar så hör jag av mig eller skicka ett meddelande på facebook :)) Behöver bli av med den så att jag som sagt kan köpa ny åt Ludwig.

Nej nu ska jag invänta mina fina tjejjor som kommer över en stund :) Sofi o Jennifer :)) <3

Kram mamma bammen <3