gott nytt år

Gott Nytt 2013 alla läsare där ute.
Har en hel del mål att lyckas med 2013 och hoppas självklart att alla mål skall uppfyllas. Men det viktigaste av allt är att inte ge upp och inte känna att man endst misslyckats. Så gott nytt år alla.
Kram

träningen

det går riktigt bra faktiskt :) ikväll ska jag köra killerpasset som jag kallar det ;) varje fredag it is :) tycker faktiskt att det är riktigt roligt att träna igen, ska även försöka åka på badminton en gång i veckan bara för att det är sjukt roligt att spela. :) kanske jag får ngn med mej annars går d ju inte att spela haha
julen har varit bra. vissa dagar har jag inte velat stiga upp ur sängen, men sömnen är lite bättre iaf. tur det. men blir fortfarande lätt orkeslös och distraherad.. så kan det vara ibland. har dock en resa att se framemot i januari m ngra av favvisarna. :) saknar jobbet men tänker inte fara dit förren jag är helt 100 på banan igen. ska träffa doktorn nästa vecka o se om jag blvit bättre.. lite bättre känns det men som sagt inte helt 100 men det kommer det med. just nu tar jag dagen som den kommer och bara är i nuet med barnen o maken. viktigt att ta vara på varandra och stöda varandra.
kram

God jul

God jul önskar vi er alla


12.12.12

Jaha idag är en sådan där dag då alla facebook statusar har handlat om 12.12.12 och snö. För vi har faktiskt mycket snö på Åland. Och mer kommer det :) Jag älskar snö. Dock mindre roligt att jag har 7kubik ved under en pressening liggandes på gården under ett ordentligt lager med snö... Nå det e ett senare problem, eller snarae morgondagens för jag eldar just nu upp det sista som fanns i rackarna utanför dörren. HUPS så det kan gå.
 
Nå jag är sjukskriven och ska göra saker som jag tycker att är roligt och göra det som faller mig in. :D Att stapla ved har inte varit med i den planen kan jag bara meddela ;) Dock var jag till friss ann idag på torggatan som har klippt mig sedan jag var liten och fick ny frilla o färg i håret :) Det gjorde mig glad idag. Skulle ha handlat färg till vardagsrummet också, men pengar fanns det inte på kontot... huj säger jag bara... var inte bra att shoppa så mkt som jag gjorde i fredags. TUR att jag får lön på fredag... Har fortfarande vissa julklappar kvar att handla.
Svårt att göra sådant men va fan. Det måste göras. Jag e alltid alltid ute i sista minut. Mika har jag en svag aning om vad jag ska ge. Så jag måste ta en tripp till Holmbergs och kolla lite priser :) Jag antar att dom inte har sådant på byggvaruhuset haha... nåja skit samma allt löser sig.
 
Tycker att dagarna går fort fast att jag slappar och tar det lugnt, men är endå trött. Men det hör tydligen till att man ska vara det. Hoppas på att piggna i snart. Saknar jobbet och alla kollegor. Hoppas att dom har det bra där på jobbet :)
 
Men jag vet att min egen hälsa går först. Så bara att snällt sitta och stirra i väggen och spotta i taket. Nej men det gör jag inte. Idag har jag faktiskt bara varit till stan och gått en promenad med Milisen. Ska gå en till bara Mika kommer hem. Han är och fixar något jobb i vanlig ordning. Eller så kan jag inte heller säga, han har faktiskt varit hemma med mig och barnen så att vi kan vara tillsammans och mysa. Trevligt med kvalitetstid med familjen. Mycket välbehövligt dessutom. Jag tycker att det är fantastiskt att ha en familj som finns där. Som ger mig styrka och som förstår mig. Jag har dessutom syskon som alltid finns där. Idag har jag pratat med småsyskonen mina Johanna och rebecka. Egentligen inte om något viktigt men iallafall. Behövde prata av mig lite. Känns bra att kunna göra det också. Saknar mamma som varit i Åbo hon kommer hem inatt. Ska bli trevligt att träffa henne imorgon och gå med barnen på lucia inne i stan. Jag har varit ganska osocial annars under denna sjukskrivning och bara tytt mig till familjen, men det är för att jag mest har velat vara ensam och faktiskt inte ens haft sug efter att vara social. Jag har bara tyckt att det är jobbigt.
 
Haha konstigt att jag tycker att det är jobbigt att vara social jag som annars är väldigt social av mig, men inte nu. Jag trivs hemma med djuren om dagarna och bara ta det lugnt och inte göra något vettigt alls. :p
 
Många tror att jag bara ränner och att jag måste varva ner, och det gör jag faktiskt. Det är då barnen är hemma som det går i 300 knyck :p
 
Nå lite av mitt liv just nu... Det är  inte lätt, men livet ska vara en prövning så man får lite skinn på näsan.
Depression kan drabba dom bästa. Och det har nu drabbat mig. Pga många olika saker. Mycket jag konkat på i min lilla ryggsäck som har varit tungt att bära ensam, men som också inte har angått någon annan utan bara mig, och då man jobbar med andra människor vars behov är starka och ibland väldigt krävande pga olika diagnoser så inser man att man inte alltid orkar med allt. Allt som innebär hemma och jobb. Vi som vårdpersonal har ett väldigt krävande arbete och har man det inte OK i sitt eget liv så blir det lätt att man bliv kvävd själv.
 
Så därför är jag bara hemma och försöker laga mig själv och min lilla själ med att göra saker som är helt planlösa och roliga. Men samtidigt gör jag saker som måste göras för att denna familj ska ha det bästa av det bästa både av sin mamma sin fru och sitt hem. Det är ett jobb som måste göras, man kan inte sluta vara mamma och fru bara för att man är trött och orkeslös eller inte har lust. Man är mamma oavsett vad som händer i ens liv. Det är mitt prio att jag ska ta hand om barnen och mig själv just nu. Och självklart Mika också.
 
PUSS O KRAM

min tisdag
Det blev som det blev..

när d inte gick som d sku... sjukskriven till 2 januari med troligtvis förlängning... ibland går d inte som man önskar o vill.. men lika bra att vara hemma o ta hand om sig själv..

Helgen

Var till Uppsala m Jossan o syster Marika i fredags. Var riktigt trevligt och många goda skratt fick vi. Roligt hade vi och mycket handlat blev det på Ikea och det fanns även andra butiker att göra av med pengar i :) Det var riktigt roligt. Jag handla en ny bokhylla och lite smågrejjer på ikea. :) Alltid roligt att göra av med pengar. Nå vi hade en riktigt bra dag och jag fick hem det jag skulle ha hem. Dock tog körtiden lite längre än beräknat så vi hade inte riktigt tid med allt vi skulle göra men det är som det är med det.
 
I Lördag for jag och barnen till Lemland och grattade Krille och Jossan som hade gemensamt födelsedagskalas och det var riktigt trevligt. :) Mika var iväg på ett arbete i vanlig ordning, så jag fick egen tid med barnen. Nå det var ett trevligt kalas och barnen fick leka av sig tillsammans med sina kusiner :)
 
På kvällen for jag till arken Nykter tillsammans med marika, daniel och åsa. Det vart många skratt det också. Herregud vad jag skratta. Men sen blev det så fruktansvärt med folk där inne då det var ganska många som hade julfest och sedan drog till arken, eftersom att nästan igen vill fara till Kino. Men nog kännde man sig åt det äldre hållet då man träffa sådanna som man faktsikt har varit lektant åt på simskolan komma gående med en grogg i handen. Då var det läge att dra sig mot hemmet o egen säng. Men det var riktigt trevligt och mycket prat. Träffade även min gudfar jag inte sett på nästan 20år vilket var lite komiskt. Han sa att jag liknar på pappa men det tycker absolut inte jag. Jag är en mamma kopia upp i dagen :)
 
Nu ska jag sova. Ska till doktorn imorrn, plus att jag måste få igång min telefon som tydligen har blivit avstängd... suck... Nåja inte mycket att göra åt bara att ringa sonera imorgon och säga att allt e betalt och att dom kan sätt igång den igen.
 
Nu natt natt....
 
Kram

En dag med familjen


Nya träningskläder

Har just beställt nya träningsbyxor från gymgrossisten. Better bodies heter märket. Bara älskar hur dom ser ut. Jag som hatar stuprörsbyxor har äntligen hittat ett par med utsvängda ben.
Modellen heter Better bodies shaped jazz pants. Och eftersom den här holmen inte säljer vettiga träningskläder som man faktiskt kan tänka sig att använda. Så får man ju snällt beställa. Så jag gick in på gymgrossistens finska hemsida som gick att få på svenskt språk och beställde hem dessa. Det går iövrigt bra med kostdagboken och jag tror att det kommer gå ännu bättre. Jag vågar inte sätta upp en bild på mig själv i bara underkläder utan det får bli sen då jag faktiskt har kommit en bit på vägen och vågar visa mig. Självklart kommer jag visa den gamla bilden också för att göra en jämförelse eftersom att ALLA tror att jag är en benget under mina kläder vilket jag verkligen inte är. ;)

Bland tomtar o träning

Sådärja då har Lilla Jul dragit förbi med fart. Spenderade Lilla Jul hos mamma ute i sund. Lika trevligt som vanligt. Saknades bara Lina m familj. Men annars var allt som vanligt.
Den 1 december började även min första månad som PT online kund hos mamma fitness sverige. Ser verkligen framemot att få börja med kostupplägget nästa vecka, lika bra att försöka göra det bästa av situationen denna vecka iaf :) Ska iallafall ge det sex månader och sedan en fortsättning om jag inte klarar mig själv efter det sen. Ska verkligen bli intresseant iaf.
Har haft ett smärre bakslag i mitt mående igen, så är sjukskriven till tionde december med eventuell förlängning. Inte mycket att göra åt. men jag måste ta hand om mig själv först innan jag kan ta hand om andra.
Har iövrigt haft en tuff vecka med influensa o uvi... L har också varit sjuk. Så det har varit tungt både för humör och själen. Men det kommer att bli bättre.

Idag var det grötkväll på tildas dagis vilket var super mysigt och barnen var jätte duktiga. gullungar. Ludwig var under tiden med sin mommo o käkade på hese o sedan till ukki o tätti på kalas. Imorgon kommer tjejerna på fika igen. Tycker om att det har blivit rutin nu igen att ha en veckofika tillsammans. Det är underbart faktiskt. <3

Nu ska jag natta barnen. Sen natta mig själv.

Natti natt...

Kramar