sjukstugan fortsätter...

Var till HC idag och doktorn sa att Tilda var en mycket pigg och glad tjej. Inga fel på tösen med andra ord. Dock kunde hon inte göra en ordentlig undersökning eftersom att Tilda är super rädd för läkare efter den där  resan till uppsala. Det var iallafall tur att det var en kvinnlig läkare idag och inte en manlig... Nå allt slutade gott. Men tösen har varit jätte trött ikväll. Hon somnade på soffan kvart över åtta!? Har väl aldrig hänt att hon har tagit natt den tiden förr... Men men.. Hon har dock varit upp tre gånger för att dricka och andra bestyr... Sist hon var upp satt jag ganska länge med henne och läste nallepuh, även ikväll somnade hon då jag läste... Mitt mamma hjärta blöder för henne just nu... Jag hatar då barnen är sjuka. Man känner sig helt hjälplös... Men hade inte hennes feber försvunnit om 2 dagar skulle dom göra några tester och samma sak gällde om hon vart sämre.. Jag hoppas på att febern är borta om två dagar!!

Dessutom kommer Mika hem från innebandyn med RYGGSKOTT!!!! Det går bra nu?! eller NOT... Han kan inte ta sig i och ur soffan för egen maskin och tjaaa det betyder att Tilda kommer att bryta ihop då pappa inte kan ta hand om henne... :/ Inte bra inte bra... Det är nämligen så att Tilda tyr sig mycket till sin pappa just nu, hon vill inte att jag ska vara i närheten då hon är sjuk. :( Men det är bara att acceptera och hoppas att hon tyr sig till mig. Men jag förstår henne också. För Ludwig har blivit extremt mammiger. Han ska bara vara med mig, jag kan inte lämna vardagsrummet utan att han ligger och skriker efter mig. Men som sagt det går väl över det med... haha. Nå men det är som det är med det. Tilda har alltid haft ett speciellt band med sin pappa enda sedan hon såg dagens ljus för allra första gången. Och jag har låit henne vara pappas flicka. Hon har alltid sovit tillsammans med sin pappa och gör det fortfarande. Vi sover ju allihopa i samma säng ;) Men båda barnen somnar i sina egna sängar och under nattens gång blir vi fler i våran säng :) Det är jag, Mika, Tilda, Ludwig, Vovven och Katten som delar på 180x200 säng :) haha! Det kommer nog allltid att vara så tror jag. iallafall tills  kidsen börjar dagis. :) men inte oss  emot. Det är mysigt. Dock skulle både hund och katt kunna sova någon annanstans men ikke det ikke.

Imorrn ska jag handla... denna vecko handling jag sysslar med. det gapar tomt i skåpen och imorgon SKA jag äta något gott med sallad till MUMS... Har blivit dåligt med det då jag har jobbat. Men imorgon ska vi äta tillsammans...

Nu ska jag sova. tror inte attt det blir så mycket av den varan inatt.. men man kan alltid hoppas ibland sover kidsen hela natten och ibland inte.. sånt man får ta.. Men jag är fortfarande HELT slut efter att jag jobbat. men det har varit jätte roligt och jag hoppas att jag får jobba igen snart :))

Kram Mamma bammen!

Sjukstuga :/

Tilda har blivit sjuk... :( Hon fick hastigt feber i lördags men utan andra symtom, direkt 39 grader lixom. Jag trodde först att hon har UVI (urinvägsinfektion) Men tösen kissar utan problem, dock lite oftare än vanligt. Hon har dom senaste två dagarna legat på 40 grader. Lite piggare efter att man gett panadol, men febern vill endå inte riktigt ge med sig.. :( Hoppas verkligen att det inte är någon fara med henne. Men man vet ju aldrig. Försöker att få henne att dricka men hon säger att hon inte är törstig. Klagar över huvudvärk gör hon oxo. Stackars min stor tösa. Det gör mig ont i mamma hjärtat att se henne på detta vis... Men dom kanske har ett svar då vi far till HC senare i eftermiddag. Hoppas att någon avbokar så att hon kan komma tidigare. Men men...

Med Lilleman e allt bara bra. Han försöker att ta sig fram men det går inte så jätte bra ;) men han försöker iallafall. haha.

Nu ska jag fortsätta att ta hand om min lilla sjukling <3

kram mammaa bammen

God Kväll!

Idag har varit en bra dag. Jag och barnen for hem till min syster Lina och hennes lille son Albin. Hon var dessutom barnvakt till Tanjas pojke Arvid. Så det var full rulle. :) Det var ganska livat vissa stunder :) Nåja... Tilda och Lina bakade cheesecake :) Hann dock ej smaka på den eftersom att den skulle vara i frysen över natten :/

Sedan for jag och barnen ut till Mamma i sund för att äta middag, eftersom att vi ej träffats på hela veckan. Jag har dessutom jobbat denna vecka 2 nätter 2 kvällar ska även jobba kväll på söndag igen. Pengar pengar. :) Nåja vi vart kvar hos mamma över natten eftersom att vägföret inte är det bästa då det har blåst massor och snöat så det har drivit massor med snö över vägarna. :( Jag hatar att köra bil då med barnen i bilen. Vill ju verkligen inte att det ska hända något.
Mika stannade kvar i jomala för han har varit i garaget hela kvällen eftersom att han inte har haft tid annars denna vecka att vara där då jag har jobbat eller haft cheeky... :/ Har så dåligt samvete över ponnyn att jag inte har tid då jag jobbar med henne, men jag är tacksam och glad att jag har sofie och min syster Johanna som hjälper mig annars skulle det inte fungera. :)

Det har hänt ganska mycket i Ludwigs utveckling också. Han har börjat göra "morr" ljud samt börjat att ta sig fram på sitt sätt rullar runt och sparkar tills han svänger sig :) Duktig grabb. <3 Han börjar bli stor och det går fort. Han har även haft stegring 3 dagar nu. Men endå varit pigg och glad. Han har inte haft feber iallafall. Dock har det hjälpt med panadol. Jag tycker så synd om honom. Men vi ska till rådgivningen nästa vecka på 5 månaderskontroll så jag hoppas att han får lite hjälp därifrån. Men men...

Imorrn ska jag och Mika ha lite egen tid tillsammans. Ska fara och köra lite bil på isen. Kanske kommer några av grabbarna med också. Men jag hoppas att vi är ensamma så jag slipper skämma ut mig då jag rammar en snövall eller två ;) Mika har ju skaffat fyrhjulsdrivet och dessutom sitter man på höger sida och kör istället för vänster?! kommer att kännas ganska konstigt att köra imorrn. Men jag saknar det där ibland att bara fara o göra vad man vill med gänget. Nu måste man alltid skaffa barnvakt om man ska göra saker. Som nästa helg fick vi en inbjudan att komma och dricka lite tillsammans med det gamla gänget. Men jag måste ju då avboka eftersom att vi ej har barnvakt. Men det kommer ju flera gånger :) så det ordnar sig. Kan ju inte utnyttja mamma alla helger heller. Och dessutom kanske jag hamnar på att jobba. Vem vet. Jag gillar att jobba, men fy tusan vad trött jag har varit nu då jag har jobbat. Jag kan ju vara glad att Ludwig sover 5-8timmars nätter annars skulle jag vara heeelt slut.

Nej nu ska jag sova så jag orkar med allt imorrn. :) måste fara till cheeky också för det blir väl en ridtur i vanlig ordning med damen. Johanna sa att hon hade varit jätte pigg idag också. :) Det märks att hon är frisk. :) underbart!

Kram Mamma bammen

Extrem bloggtorka...

Har varken haft tid eller ork att blogga... :/

Nå jag var ju på födelsedagskalas till storasyster Marika förra lördagen som avslutades på arken och det var riktigt trevligt. MÅNGA goda skratt och snack om allt möjligt ;) Men en rejäl baksmälla på söndagen trots att jag inte drack speciellt mycket, måste ha varit vinet jag drack :) haha!

Nå denna vecka har flutit på i rasande fart o det har varit många bra stunder för mig och Tilda som faktiskt börjar mer medgörlig och gladare. Detta beror nog på att jag som Mamma har funnit en inre frid och inte ständigt oroar mig för att saker ska gå fel. Jag låter henne göra egna fel och bedömma själv. Hon hjälper själv till och hon tar egna initiativ. Hon har även börjat att förstå att jag älskar henne lika mycket som jag älskar Ludwig. Så nu vill hon mer än gärna leka med honom, ha honom i famnen samt hjälpa till att bada o byta blöja på honom. Och jag låter henne vara delaktig. Hon får hjälpa till med det hon kan göra :) Så jag försöker att bara titta på och ge en stödande hand om det behövs. Jag säger även ofta till henne att hon är duktig och uppmuntrar henne då hon gör saker av egen fri vilja. (coping) Det börjar bli bättre, mycket bättre och det har jag nog våra kurstillfällen att tacka för. Att vi dessutom har tagit det lugnt och inte stressat fram något. Ska denna vecka börja med fasta rutiner igen att man stiger upp kl 08 och går och sover mellan 20-21 samma sak med Ludwig. Han börjar bli så stor att man kan börja med sovrutiner för honom också. Det kommer nog att vara en jobbig första månad men jag är övertygad om att vi alla kommer att må bättre då det väl har fallit på plats :)

Denna helg har jag faktiskt jobbat :) Det var riktigt roligt att vara tillbaka dock jobbade jag natt så det var ju en stor omställning jag har varit ganska trött idag. Men det var riktigt roligt att få vara hemmifrån ett tag och se något annat och framför allt göra annat än att städa,tvätta,diska o lagamat. :) Men jag har saknat familjen. Jag hoppas att jag ska kunna ströjobba så att jag kan ha Ludwig hemma tills han fyller 2. Egentligen skulle jag vilja vara hemma längre men det går inte ekonomiskt. :/ Eftersom att jag bara sov ca 3 timmar efter nattvaket idag så har jag städat våra sovrum, bytt sängkläder åt barnen, städat toaletten, samt halva köket. :) Man måste ju hålla sig vaken. Höll på att somna vid halv fem då Mika o Tilda var o handla :/ hehe. Nåja vi lagade hemlagade hamburgare till middag idag o det var gott. Mika e super duktig på att laga mat. Han har även vart gullig och tvättat 2 maskiner tvätt!! (har inte hänt sedan vi flytta till huset) Men jag är super glad att han har gjort det idag det betyder att jag bara har 3 tvättkorgar kvar att tvätta haha :) Nå men dom ska jag ha bort denna vecka. För jag ska reda upp lite i våran tvättstuga så att jag får lite ordning på torpet :) Måste åka till Ikea o sprätta lite pengar. Ska försöka muta min syrra att måla ungarnas lekrum så det blir klart dom närmsta veckorna. har ju försökt att göra det själv, men orken har inte funnit sig. Kidsen fick ju presentkort på Ikea för att kunna inreda deras lekrum med förvaring och annat skojj. Så det var verkligen tacksamt. Jag och Mika fick också presentkort dit så jag ska handla lite tavelramar och börja sätta upp tavlor och annat skojj på väggarna :) Känner att jag har ork att göra det och sedan inspirationen till det också. Hoppas bara att det blir som jag tänkt mig. Ska försöka pallra mig till en loppis och se om jag hittar lite roligt hem också. Tilda sa idag att hon ville ha blommor i sitt fönster så det ska jag ordna till henne :) Nåja nog snackat för ikväll. Jag måste sova så jag orkar stiga upp imorgon. :)

Natti natt. Kram Mamma bammen.

p.s ett litet tips till er som inte får era barn att sova på kvällar och nätter. Jag läste vi föräldrar den som kom ut i februari där fanns det jätte bra tips som jag kan rekomendera. Det är ingen metod. Det handlar endast om att ha rutiner. :) (ska som sagt själv börja med det åt ludwig.) så läs det gärna jag vart positivt överraskad. :)

Imorrn e det fest

Ska fira storasyster som fyller 36år på Måndag. Ska på tjejmiddag ut till lemland o sedan blir det nog säkert arken. :) Ska bli roligt och trevligt framförallt. Hoppas att det är många "kändisar" ute imorrn. Vissa hade det ju varit skojj att träffa o andra ska göra annat denna helg. men men. Idag har vi bakat tigerkaka jag o Tilda. Det gick super bra :) Som det säkert har varit överallt i natt är det snökaos även på denna lilla Ö. Tycker lite synd om alla plogare som får jobba hela natten o bara får en massa skit av folk. Min pappa plogar och jag tycker verkligen synd om honom. Han jobbar så mycket att man knappt ser av honom. Och dessutom får stackaren inte ens sova ordentligt. :(

Nåja. Dagen har varit bra och jag hoppas verkligen att morgondagen blir lika bra :) Ska snart dra iväg till stallet och hoppas på att det iallafall går att rida någon väg. Vill inte ta stora vägen eftersom att det faktiskt kan komma en stor plogbil vilket jag verkligen inte vill. Men men. Jag hittar nog någonväg att ta. :/ Hmm...

Nu ska jag se om lilleman har vaknat ute i vagnen för babyvakten dog just... :( Klarar inte av att vara utan den.. men får byta batterier senare. Han ska ju inte sova ute flera gånger idag.

Nu e d dags att göra något vettigt!

Kram Mamma Bammen

rådgivning o läkarbesök

Ludwig var igår till rådgivningen och till läkaren:
Han väger nu 7625gram och är 67cm lång :) herregud vad tiden har gått fort. Han fick även vaccin och det reagerade han starkt på stackaren. Han var väldigt trött och åt inte speciellt mycket efter det. Han skrek mer än han var glad. :( stackaren. Men han somnade kl 22 och sov sedan fram tills 06.30 utan att vakna en enda gång men däremot vaknade jag 4 gånger för att kolla till honom. vart orolig. :/ Nåja åter till läkar besöket. han var till läkare eftersom att jag anser att han äter för mycket 10-12ggr per dag. (ingenting på natten) Plus att han svettas extrema mänger och svetten bara rinner om honom fast att han bara har en tunn halare o en tunn mössa så rinner svetten på honom innan vi ens kommit till bilen fast att det är 10 minus ute. Nåja vi pratade med läkaren o ludwig han skrattade mest. Läkaren sa då att Ludwig var en liten perfekt grabb som var lite över sin växt kurva vilket betyder att han måste tillgodose sig mera, och det var jätte bra att han åt både pure o gröt. Så att han kunde fortsätta växa. Läkaren sa att han absolut inte hade några fel och att han bara var varmblodig :) jag vart jätte glad :)) Har verkligen oroat mig över honom och hans svettande.. så nu var lilleman uppkollad och minskar han i vikt har han en stående remiss till läkare samt blodprov. :) perfekt. bättre att vara över försiktig än att bara låta det vara.

tilda har haft det jobbigt dom senaste dagarna och har haft ganska mycket utbrott. :( men vi tror att det ska bli bättre. eller jag hoppas det iallafall. ska söka en dagplats till henne nu till våren och hoppas hoppas att hon får det så att hon får träffa andra barn i sin egen ålder. :) hon behöver det verkligen. och dessutom så får hon den sociala kompetens hon behöver. :)

nu sk jag mysa lite med barnen o ge dom kvällsfika... <3

kram mamma bammen

Dop

Idag har vi haft dop för ludwig. Hans fulla namn vart LUDWIG LEIF JOHAN HULTGREN.
Det var en mycket trevlig dag. Och mycket underbara människor på plast för att fira hans dopdag :)
Tack alla ni som kom!

Han fick jätte fina prestenter. Och betedde sig exemplariskt. Han skrattade och var nöjd hela dopet och var mycket facinerad av prästens röst. Prästen kallade honom för en mycket social bebis. :) Han satt så fint i min famn och var helt tyst då prästen satt vatten på hans huvud sedan började han skratta :) Gullunge! han charmade alla som var med idag :)

Tilda hade roligt och lekte massor med sina kusiner och småkusiner :) Det var jätte trevligt för henne att ha någon att leka med. :) Hon tyckte att det var jätte roligt att vara med dom andra barnen samt att hon tyckte att tårtan var jätte god. Ludwig somnade dock ganska direkt efter att dopakten var över, han satt o flinade o sedan tuppa han av i sin mommos famn <3

Ikväll är man ganska trött och är helt slut som artist. Barnen är också ganska trötta efter dagen som varit. Imorse fick jag sovmorgon. jag väckte Mika så att han fick stiga upp med Ludwig. För Tilda har sovit hos mommo o moffa förra natten. Skönt för henne att få lite paus från oss. Men hon var oerhört saknad. Saknar henne alltid fast att hon bara är 30km bort. :/

Nu ska jag bara ta det soft. Tilda har sett film och Ludwig har tagit en liten powernap. Mika också. :) Jag skulle kunna sova ståendes... men men...

Nu ska vi bara ta det lugnt. sedan blir det film o sooooova :)
Ska ladda upp bilder i veckan.

Kram Mamma Bammen

Lite segt med bloggandet igen då... :/

Denna vecka har varit ganska stressig.

Måndag:
Då var det full rulle. Cheeky skulle träffa kiropraktorn kl 17.15 så det var full rulle till stallet och träffa henne. :) Det gick jätte bra. Cheeky är nu så gott som i nyskick. Lite stel i bäckenet men det berodde nog på att Loke har ridit på henne och det var ju inte så bra. Men hennes gallor i benen hade gått tillbaka, hon var mycket rörligare i benen och iövrig i mycket god form :) Hon jobbar nu med rätt muskler och hon hade musklat sig jätte bra under dessa veckor. Jag fick även börja träna henne lite hårdare och Anna skulle komma om 4-6v igen för att se att allt såg bra ut efter även denna behandling. Hon skulle kunna hoppa och ridas dressyr igen i så bra skick var hon nu. Bara konditionen är på topp igen. Men Anna ville att jag skulle börja galopp jobba henne innan anna kommer på besök igen för att verkligen ha testat igenom alla gångarter ordentligt. SÅ roligt besked. Verkligen. Jag är överlycklig. Och det känns bra att sticka det i ögonen på dom som trodde att hon inte skulle klara det. Jag e så glad min ponny är den bästa ponnyn :)

Tisdag:
Vart oxo ganska stressigt. Eftersom att vi skulle träffa Ludwigs präst och prata om dopet kl 17.30 Så sofie mockade åt cheeky och jag hann nätt och jämt laga middag samt gå ut och gå med damen. Vi träffade prästen och pratade om lördagen. :) Vi valde sånger och sedan att Tilda ska få bära dopljuset fram till dopskålen :) Vi kommer att vara i församlingshemmet och inte i kyrkan. Det känns lite mera "hemma" då. Dock har jag ingenting att ta på mig och har inte klippt mig sedan april 2010 :/ UPS! men gudföräldrarna är klara o alltihopa så d blir nog bra :)

Onsdag idag:
Idag har det varit ganska mycket igen som vanligt. Men jag skulle ringa församlingshemmet o få en nyckel men ingen svarade på hela dagen ?! men jag får prova igen imorrn. Har iallafall tvättat o städat igen. (börjar bli en vana varje dag att göra det) Tilda har haft en riktigt helvetes dag idag. Har bara skrikit o spottat och slagits med mig idag :( Men men. Det går över tur att det inte är alla dagar iallafall. Hon har verkligen varit negativ till allt idag. Men jag förstår henne att ibland har man dåliga dagar även som barn precis som man har det som vuxen. Men iallafall. Hon gick och lade sig kl 20.30 sedan dess har det varit tyst i hennes rum och vi blickar framåt mot en bättre dag för hennes del imorgon. :) (positivt tänkande)
Sofie var snäll och tog hand om cheeky idag. Jag hann även klämma in en fika med sofi o lille linus mellan städandet och tvättandet. Alltid lika trevligt. :)
Ludwig har ikväll börjat att gripa tag i föremål har nog gjort det ett tag men idag har det varit extremt så nu säger jag att han griper tag i föremål 4 månader och 4 dagar gammal :) Duktig grabb. :) Han har även börjat att provsmaka olika purer och det går jätte jätte bra och han äter som en häst :) Men Tilda var också glad i maten :) Men jag har varit dom senaste två veckorna lite orolig för lilleman så på måndag måste vi fara till läkare med honom. Han svettas jätte mycket och har endå en temp på 36.3 elr. 36.5 vilket tydligen inte var normalt. Han svettas bara av att ligga naken på golvet i babygymmet samt av att ha t-shirt o byxor o tunna sockor på sig i en tunn halare och är genom svettig av att åka 3km i en kall bil. Då det var 10 minus var han oxo genomsvettig av att sova ute i vagnen. :/ Så nu ska vi träffa läkare och jag hoppas att han bara är varmblodig av sig. dessutom har han haft feber eller feberstegring samt varit snuvig 7 ggr sedan han föddes!!!?! helt otroligt. tilda vart sjuk första gången då hon var 6 månader :/ Så jag vet inte. Men jag tror inte att det är allvarligt.
Så jag lämnar en uppdate om detta på måndag :)

Ikväll har Mika och jag igen varit på coping kurs och det är faktiskt en bra kurs. Jag rekommenderar alla föräldrar med barn i åldern 3-6år att gå denna kurs för den är faktiskt givande och man kan utbyta tankar och funderingar och erfarenheter med andra föräldrar :) Vi uppskattar den mycet.
Tilda o Ludwig var med sin mommo o gammel moffa o hans fru medans vi var på kurs :) Tilda tyckte att det var jätte skojj att vara med mommo :) Men nu sover tösen och Ludwig har svårt att bestämma sig om han ska sova eler inte.

Kram Mamma Bammen