25 September 2007



Föddes våran underbara dotter Tilda Maria Helena Hultgren!
Det finns ingenting större än kärleken man känner då man får hålla sitt barn för allra första gången, det lyckorus man blir att leva i. Ingenting kan komma emellan dessa starka band man skapar tillsammans med sitt lilla barn. Denna kärlek håller för evigt, man vet att ingenting är större än den känsla man får då man har detta underbara lilla liv nära sitt bröst. Jag minns att jag var fullständigt förtrollad av Tildas ögon då hon föddes, hon var den sötaste och vackraste lilla varelse jag sett och hennes ögon såg rakt igenom mitt hjärta och min själ.
Hennes ärlighet har varat enda till denna dag, hon spär inte på orden våran lilla flicka. Hon berättar snällt om något inte passar henne i smaken eller om hon bara vill förklara något för en att hon har minsann rätt. Hennes personlighet blir bara underbarare för varje dag som går, men det är en ständig dragkamp också, då hennes humör är en blandning av sin mammas och pappas ;) Mycket envis är hon och det gör henne bara charmig. Men ingenting kan få en att sluta älska henne! Hon är våran underbara lilla skitunge! Otroligt älskad!


Tiden har gått så fort att våran lill tjej blir hela tre år, eller som tilda säger tje år! :))
Idag har jag och Mika firat henne och gett henne hennes presenter, som bestod av ett puzzel, en radiostyrd bil samt tre stycken dvd filmer :) Kan inte ha blivit bättre enligt tilda <3

Ja det känns verkligen mäktigt att lillan har blivit 3 år gammal och att hon faktiskt har kommit så långt i sin utveckling, lite kort för sin ålder men det gör inget, hennes mamma o pappa är ju inte direkt många cm över havet heller så att :))

Idag har vi varit på dop till Mariehamns kyrka och döpt syrrans knodd Sebastian, en mycket lugn bebis inte ett ord sa han i kyrkan, Tilda hade sina peltor lurar på sig eftersom att hon inte tycker om höga ljud bara för att det skulle vara lugnt i kyrkan. :) Gullungen.
Nu sitter vi dock bara hemma förslappade i soffan alla tre och bara tar det soft. Mika ska laga middag idag, grisfile och pommes stod det på menyn idag tydligen :)
Imorrn bitti ska det städas det sista samt baka tårtor och lagas pastasallad :) Hoppas bara att man hinner med allt innan alla gäster kommer ;) Ska även blåsa ballonger så det står ut genom öronen. :)

Med pyret i magen är allt bra, liten sparkar på och mina revben börjar bli ganska så ömma... herregud endå!
Och denna överjävliga smärta i ryggen, svanken och bäckenet som dessutom knakar som aldrig förr. tror inte att det är ngn liten bebis jag inte. och dessutom tror jag att det är en grabb för fy tusan vad jag har fått svullna fötter och svullna händer, vilket jag INTE hade med Tilda! Det skulle ju vara ganska bra om man endå fick sova men nej det får man inte heller, vaknade kl 04 och då var det bara att stiga upp och försöka hitta en bättre ställning i soffan så att man kanske kunde halv sova iallafall.. men inte det inte.. Tilda vaknade 07 och hade fullt hålligång sötisen. Hon ville att Mamma skulle sova i sängen ;) Men men.. Efter detta kommer snart något underbart till våran familj och jag kan äntligen hålla igång min kropp så att jag slipper ha ont hela tiden. Får se vad dom säger på Måndag om jag kanske blir igångsatt eller ej. Men jag hoppas att pyret kommer av sig själv, blir mycket enklare då :)

Nåja nu ska vi äta middag tillsammans och sedan blir det disney film ikväll med lite popcorn o saft tillsammans. Inte ofta det händer kan jag säga :) Älskar min lilla familj!

kram mamma bammen

funderar



Igår fick jag ett ganska jobbigt besked som kommer att förändra ganska mycket. Det gör mig hemskt ont i hjärtat och kräver nogrann planering. Men med lite tur kommer allting att bli jätte bra. Det är bara en extremt stor pengafråga. Men det kommer att ordna sig. Men just nu orkar jag inte med alla negativa kommentarer. Det gör mig bara ur FÖRBANNAD! Men jag håller tummarna att allting går vägen bara.

Var till MVC idag och allt såg bra ut förutom att mitt HB värde hade gått ner till 107 inte undra på att jag är extremt trött just nu... :/ Men det börjar ju närma sig förlossning, det är bara 7 dagar kvar till BF så jag hoppas att allting kommer att gå bra och att pyret missar tildas födelsedag! :)) Men egentligen spelar det ingen roll eftersom att pyret endå kommer att vara lika älskad och önskad endå ;) Dock kommer nog tilda att tycka att det är lite jobbigt att dela födelsedag med sitt syskon. men det blir nog bra endå. :) Pyret mådde bra i magen och Tilda skötte sig utmärkt på MVC det var faktiskt roligt att ha henne med sig, hon pratade och frågade en massa frågor och det har hon inte gjort förut. Så det känns bra att hon börjar bli mer och mer medveten om att det snart kommer att komma ett  syskon. :) gullungen min!!! :)

Nu ska jag sova så jag orkar med den tidiga morgon jag ska ha imorrn, ska ju släppa ut hästarna imorrn :))

natti natti.

kram mamma bammen

fredag



Lite egen tid :) Ganska skönt faktiskt. Tilda sover redan och Mika e på bowling med grabbarna :)
Jag ligger som en hösäck i soffan och bara tar det lugnt. :)
Idag har varit en ganska stressfri dag, Tilda har varit i lekparken vilket är omtyckt. Jag har varit ut till Lumparland och spanat in öppen gård :) Sen så var jag med mommo en stund, efter det har jag bara haft soffan som sällskap. :) Jag har varit mycket mycket trött idag... Men men... sånt som händer... Har iallafall sovit bra två nätter denna vecka, så kanske man orkar resten av helgen ;)

Igen liten pyret heller har kommit envisa unge ;) men den kommer då den är färdig :) Tilda fyller år nästa helg och jag hoppas verkligen att liten i magen stannar kvar där iallafall över hennes födelsedag. Sen får pyret komma då den vill :)) Börjar verkligen bli utväntad, men men. bara att tänka att det endå är 10 dagar kvar till BF så allt kan hända :)

Nej nu ska jag göra som alla andra, se på idol. sedan sova. en lång dag imorrn väntar med gårdsbesök och simmning står på schemat :)

Höst...


(bilden är tagen september/oktober 2009)

Det börjar bli höst :( Men ack så härligt det är i luften ;) Det kan man iallafall gilla..
Tilda har fortfarande sina utbrott och är fortfarande mer vild än tam, men det blir nog bra hoppas jag :)
Denna vecka har varit ganska lugn, har inte gjort mycket. Tilda har varit i lekparken och verkar gilla det. Dock så finns det en pojke som inte är speciellt snäll med henne, men det kanske går över... hoppas jag!
Men snart är det vinter vilket betyder att är det 10 minus eller mer så har dom ingen lekpark.. :( Och blir det som ifjol så då kommer det inte att vara lekpark på hela vintern... hmm...
Men jag har planer, massa planer för Tilda som vi kan göra under vintern. Pyret kommer ju endå bara att sova mesta delen så då måste jag och Tilda hitta på saker. :)

Har varit ganska mycket hos Cheeky dom senaste dagarna, det har varit riktigt skönt och avkopplande.
Verkligen underbart. Samt att jag har släppt ut hästarna tisdag morgon, vilket har varit riktigt nice.
Det är så underbart att se alla djur och när solen stiger upp över träden, det är jätte fint. Men kallt som tusans.
Cheeky är inne i en mys period tror jag, för hon vill inget hellre än att mysa. :)
Haha nu undrar ni säkert hur man kan mysa med ca 500kg häst ;)) Men det går faktiskt. :)

Idag ska vi verkligen inte göra speciellt mycket, jag ska köpa lite chips och hyra en film åt tilda som vi ska se tillsammans ikväll :) funderar bara vikken disney film man skulle ta. imorrn ska vi fara och simma samt att jag ska försöka att hinna måla klart i lekrummet så att vi kan börja inreda och åka efter skötbordet.
Har gett upp om att pyret kommer denna helg.. tror att hon/han kommer på tildas födelsedag, hade tänkt att jag o Mika skulle fara ut och äta men han har inte tid med det :( Så det blir middag hemma...

Nu ska jag utfodra lilla damen samt våra husdjur... sedan blir det lunch med mika och sedan åker tilda till parken.

kramar mamma bammen


MåNdAg igen!

I helgen var det streetrace, mycket roligt var det :) Som alltid. Hade lite eftersnack hemma hos oss efteråt med en binge svenskar och en massa öl för deras del :) Mika var mekaniker åt Jimmy, men han körde bara lördag för sedan gick topplockspackningen sönder. Nåja ett lättfixat problem. :) Men men inget som dom orkade göra något åt på lördags natten. :)
Tilda sov hos mommo o moffa från lördag till söndag. Det hade gått sisådär, tilda verkar inte vilja sova borta. Men ibland behöver mamma och pappa egentid. ;)

Nåja idag har vi varit på sista Ultraljudet samt undersökning. Allt såg bra ut. Bebis hade långa ben och vikten vart beräknad till ca 2500gram för tillfället. :) Såg frisk ut och hjärtljuden var bra. Han kände även huvudet vid undersökningen samt att jag var öppen ca 1,5-2cm så allt var normalt. :) Det känns bra, nu kan bebis komma då den vill. vilket känns jätte bra. :) Bebis hade lite trångt och lite fostervatten, men det var okej sa doktorn. Det var ingenting som var alarmerande och men om det började att läcka fostervatten skulle jag komma in direkt och kolla upp att det inte vart för lite. :) Så allt är normalt och han trodde inte att bebis skulle gå över tiden alls. så det var positivt. hoppas bara att den inte kommer 25 september. :p Det är ju endå tildas födelsedag! :) men men...
Bebis kommer då den är redo :) Jag är iallfall redo för att pyret ska komma ut snart, vill ju se vad det är för en liten krabbat som har gömmt sig i magen :)

I övrigt har det varit en bra dag, Tilda har varit riktigt mysig. Hon har även varit på parken ca 2 timmar, det hade gått jätte bra och jag fick fara och fixa till cheeky. Det var skönt att få vara i stallet och inte stressa. Imorgon måste jag dock städa medans tilda är i parken. Tilda och jag har donat på en massa idag, byggt sandslott i sandlådan och annat. :) Kanske vi hinner börja måla lite i lekrummet imorgon också. Hoppas på att Mika stannar hemma imorgon kväll så kanske vi kan göra det tillsammans alla tre. :)

nå nu ska jag iallafall snart gå och sova... :)

kram mamma bammen

orken e tillbaka!

Har inte haft ork att blogga sedan sist... Men nu har jag iaf lite ork över..

Imorrn var det ju egentligen meningen att vi skulle fara på kräftskiva, MEN eftersom att vissa människor inte kan umgås med andra vissa människor så struntar vi i att fara och har en lite get togheter här hemma istället! O kul blir det för jag får endå äta kräftor hehe! :)

Så nu sitter jag här hemma ensam eftersom att Mika ännu en gång är i garaget och mappar en annan bil :) Det märks verkligen att det är race ;) Så hela denna vecka har gått ut på att mappa bilar samt att skruva. Men det är bara en vecka förr var det 3 månader så jag ska inte klaga ;)

Våran goda vän Palle kommer med sista färjan ikväll så han borde snart vara här :) Ska bli jätte roligt att han kommer över för det var verkligen länge sedan vi träffades. :/ Men det blir ju så eftersom att han bor i sverige och vi på åland. :) Men tur att det finns telefoner iallafall.. Tilda vart jätte glad över att han skulle komma över och bo hos oss. :) Jimmy får också sverige besök som ska bo hos honom fernis och några av hans vänner kommer över. Sedan har vi Danne och hans tjej Emelie som också kommer att vara på ön över helgen :) Ska bli jätte skojj att träffa alla eftersom att jag inte har varit med till sverige på race och träffat dom så ska det faktiskt bli jätte jätte roligt att träffa några ur sommar familjen i två dagar :) Tilda kommer att vara med imorrn sedan åker hon och sover över hos mommo o moffa :) Så Mika och jag ska få vara med våra vänner, ska nice att bara få vara vuxna. :) Dessutom träffa vuxna och prata om annat än barnuppfostran! :)

Men iallafall Tilda har varit på lekparken och det har funkat bra, idag lämnade jag henne ensam mellan 12-14 det hade gått jätte bra sa parktanterna. Hon var mycket nöjd och tillfreds med tillvaron. Men jag känner att det kanske inte riktigt kommer att räcka för Tilda. Men men... Det blir nog bra så tänker jag iallfall.. Dags att släppa lite på kontrollen iallafall. Och inte vara hönsmamma jämt! :)
Har varit lite lugnare här hemma iallafall, men hon har fortfarande jätte mycket utbrott. men det är nog mitt eget fel, ska börja med nya rutiner nästa vecka och se om det blir bättre. vilket jag hoppas på! Men vi ska göra det bästa av alltihopa! :)

Pyret har beslutsångest iallafall. Vissa dagar är det full rulle och det trycker på neråt som bara tusans! Men efter en timme eller två så slutar alltihopa och jag får lungorna upptryckta i halsen! Litet busfrö har jag i magen iallafall ;) MEN tilda hade också beslutsångest då hon var i magen så jag tror att det kommer att dröjja väääldigt länge innan bebis tittar ut. Men magen har iallafall trillat ner så det är ett mycket gott tecken! :)) Jätte glad är jag över det!! :))

Neej nu ska jag se på bodyguard sedan blir det nog natt natt så jag orkar med morgondagen eftersom att det ska vara race race!! :) ME LIKE ALOT! dock inte att det är pissiga tider för körningen men endå.. roligt att det händer ngt på denna ö iallafall! :)

natti natti

kram mamma bammen