Dåligt med update :)

Ja helgen i jönköping var toppen :) Jag o Mika hade mys hela helgen men hann dock med lite fest med grabbarna samt mässa :) Handla ett ed hardy linne åt mig, två stycken alvtröjjor till kidsen och en döskalle mössa till mika, lundmyr hängelbyxor åt ludwig och en klänning åt tilda :) så lite fick man ju handlat :)) Mycket trevligt var det iallafall.

Dock har ludwig blivit förkyld i helgen och fick besöka akuten ingen tillsammans med sin mormor för att få spira igen och gick sedan på ventoline några dagar. :/ Men han är bättre nu, dock har han fortfarande jätte mycket snor och är mycket trött. Men jag hoppas att han snart är på G ingen. Tror även att han har tänder på g. För han dregglar massor och kliar sig i munnen hela tiden.

Tilda har haft en ganska bra vecka, dock har hn varit lite ledsen och nedstämd. Men jag har verkligen försökt att prata ordentligt med henne varje dag! Hon behöver det. Jag läser saga för henne och pratar om hur hennes dag har varit. Igår frågade hon om hon oxo sov i vagnen då hon var bebis och om hon var glad som bebis. Sötis. Det var jätte trevligt att prata med henne om det. Min lilla tjej börjar bli stor, jag har verkligen efter denna helg hittat tillbaka till mig själv som mamma. Jag har verkligen fått stora wake up calls. Jag har saknat barnen något vettlöst och jag vet att dom saknat mig och mika oxo. På måndagen var vi hos mamma på stranden jag och tilda och byggde sandslott, tilda lagade med vass flaggstänger och annat skojj, hon är verkligen kreativ. :) Sötunge.

Idag kom mammablogg inbjudan tillsammans med en liten mycket fin och omtänksam present :) Jätte trevligt. :) Ska verkligen bli roligt att fara och njuta. Dock kostade båten helvete! det var verkligen inte roligt att boka båten, sshit asså... vart inte billigt... men men... På söndagen ska vi tjejer fara och shoppa lite :) Jag måste ha nya t-shirts :) och sen brukar det komma hem en massa fint till barnen oxo ;))
Och min outfit är klar :)) Jag måste bara hitta en lite guld kuvertväska att ha till den sen e jag färdig att bara fara och träffa en massa härliga människor. :))

Idag fyllde mikas syster 4år och vi var dit på middag/kalas. Mycket trevligt att träffa dom eftersom att dom har varit i Manilla sedan Ludwig föddes. Så det var första gången Ludwig träffade sin farfar :) Och han var lika glad som alltid :)

Nej nu ska jag sova...
Kram Mamma Bammen

Elmia!

Nu sitter vi på scandic Elmia. Precis bredvid elmia mässan. Det var en lång drive igår och vi var ganska trötta då vi kom fram, men vi gick endå till mässan några timmar, träffade lite folk och bara drev omkring. sedan gick vi till vårat hotell och tog en powernap inför kvällen. Kaj o Jimmy for till city och deras hotell. efter att vi fixat till oss jag och Mika drog vi ner till city för att möta upp grabbarna och ett gäng från norrort racing som oxo bodde på samma hotell som jimmy o kaj. Det vart middag på  en lokal pub/restaurang och lite dricka till det :)) Mycket trevligt verkligen. Dock var det jag och 15 grabbar, kännde mig lite tjejig där jag satt i mitten av hela gänget. ;) Men vi hade det verkligen trevligt och det var roligt att träffa alla igen. det vart även snack om bilen samt att vissa killar försökte med tafatta försök att ragga på servitriserna haha! herregud vad killar är dåliga på att ragga iallafall ;))

Nå dom andra skulle dra vidare på nattklubb och jag kännde att jag bara ville sova efter att ha varit vaken sedan kvart i sex på morron så jag och Mika for hem till hotellet. :) Jag måste säga att detta är  det bästa som hänt, vi har aldrig varit helt ensamma, vi har alltid haft grabbarna med oss och vi har alltid gjort allt tillsammans med dom om vi har varit på resa. :) Men denna gång bor vi på skilda hotell och jag och Mika åt frukost helt solo imorse vilket känndes bra men konstigt :))

så vi har det riktigt bra ;)

Nu ska vi fräsha upp oss och snart kommer min kusin jennifer och hennes familj ner för att se på mässan tillsammans med oss :) Ska även se om vi hittar ngt roligt till barnen för det gör vi alltid då vi har varit borta ifrån dom.
Vi saknar dom massor och det ska bli skönt att komma hem till dom igen. Älskade barn. <3

jag skriver mer om våra äventyr på måndag ;)

Kram mamma bammen

Imorgon bär det av :))

Min

Imorgon far jag och min älskade till Jönköping på Elmia mässan :) Ska bli jätte roligt. Fick det i present av mamma och hela min familj samt Mikas mamma allt betalt och klart bara att stiga på båten imorgon bitti :) Känns underbart att få fara iväg och njuta av varandra.

Barnen ska vara med mormor och morfar. :) Det är första gången Ludwig ska sova borta och jag är lite små nervös över det, men det kommer att gå bra. Det vet jag. Mamma har ju endå uppfostrat 6 ungar före sina barnbarn så det kommer att gå utmärkt :) Men som mamma är man endå nervös, jag hoppas att Ludwig och Tilda sover hela nätterna så att Mamma orkar med mina små vilddjur :)

Vi ska sova där inatt tillsammans med barnen, för att sedan fara till stan imorgon och ombord på rosella :) Ska bli riktigt roligt. LÄNGTAR!!!

Så idag är det ganska mycket inplanerat. Jag ska fara och köpa skor till cheeky, fara till stallet och mocka, packa det sista och sedan fara till barnens mormor :) Mycket att göra i vanlig ordning men men. Jag har iallafall städat och tvättat så det är gjort så vi har ett fint hus att komma hem till på söndag kväll eller måndag eftermiddag. Beror på om vi sover hos mamma från söndag till måndag eller ej!

TACK MIN UNDERBARA FAMILJ FÖR ATT NI HAR GETT MIG OCH MIKA DETTA!!! VI BEHÖVER DET VERKLIGEN!!! ÄLSKAR ER ALLA!!!!! PUSS O KRAM MAMMA BAMMEN!!!!

Trött...



Idag har vi varit trötta familjen. Tilda tog morgon 04.37 för att vara exakt.. :/ Usch säger jag... Samtidigt vaknade Ludwig för en matpaus.. Nåmen han slockande efter att ha fått välling. Försökte att få Tilda att somna om. Hon låg faktiskt kvar i sängen tillsammans med mig (som halv sov). Men kl 05.30 sprätta tösen ur sängen första gången och tossade runt i huset, gick på toan samt hämtade pappas telefon för att spela angry birds, kom tillbaka och lade sig bredvid mig och Mika igen. Men kl 06.30 väckte hon lillebror och det var bara att stiga upp kl 07 :/ ibland händer det att Tilda stiger upp jätte tidigt men hon brukar ligga länge kvar i sängen och mysa, men inte idag... Och efter att Ludwig hade vattkoppor, eller han har fortfarande så sover inte han heller hela nätter mera. Han vaknar en gång och är hungrig. Men jag tror att det blir bättre om några dagar för nu kan han äntligen äta ordentligt igen. :) Tilda har endå haft en bra dag idag, pigg och full fart har hon haft.. Vi har i stallet mockat hagen idag, och efter det tog jag barnen med mig för att fara till lemland och träffa syster med barn. För lilleman blev hela 3år igår :) Jisses vad tiden har gått fort iallafall. :) Mycket trevligt var det. Jag skulle egentligen ha varit ut till geta, men jag ville inte smitta andras barn med vattkoppor eftersom att jag tror att Ludwig fortfarande smittar, för han har inte fått sårskorpor på alla koppor ännu. Vissa vätskar fortfarande. och syrrans kidsen har redan haft så dit lnde vi fara o röjja lite :) Tilda hoppa studsmatta med kusinerna och hade jätte roligt. Hann även träffa elvis o cicci som hastigast, dom ville inte ha vattkoppor haha! :p

Nej nu ska jag sova. Jag är heeelt slut som artist...

Natti natti. Kram mamma bammen <3

Lördag

haha jag kom inte på en vettig rubrik idag heller :p

Skulle berätta dock för er läsare att Ludwig har haft det jätte jobbigt med sina vattkoppor, han fick värsta utslagen på tisdag natt. Sedan har han knappt ätit o druckit onsdag och torsdag då tog jag honom till barnläkaren. Men hans allmäntillstånd var bra och han var inte slö. Så vi fick en panadol mixtur ordination att ge våran lill grabb så att han skulle kunna äta och dricka. redan torsdag kväll fick han i sig mat och välling. Men natten var inte den bästa, han har sovit jätte dåligt dessa nätter. Dock sov han faktiskt ganska bra natten mellan fredag och lördag. (idag) men det är nog för att han har börjat äta ordentligt igen, och inte bara dricker kall ersättning.. Såå skönt för honom att han får sova, dessutom har jag lyckats få lite sömn oxo, men Mika fick ngn konstig form av en dagsmagsjuka inatt. han spydde hela natten. Varken jag eller barnen har fått något. Så med lite tur var det något annat han ätit som inte var bra. (hoppas på det iaf) Nå men Tildas vattkoppor har det gått bra med, stor tösen har bara haft 15st och hon har inte ens haft besvär av sina, inte ens feber eller stegring så det är super bra. Skönt för henne. Jag var lite orolig att hon skulle få massor med prickar, men det verkar som att det inte blir flera. Med tur ska inte Ludwig smitta mera heller, men men.. det visar sig i veckan om hon får flera eller inte. :) Så nu kan man säga att kidsen är sig själva igen efter denna vattkopps pers. Hoho, glad att det är över och hoppas att båda två är resistenta :))

I övrigt har det inte hänt mycket här hemma, har vårfixat gården lite. Börjar snart bli dags att handla blommor och blomkrukor så att man får  det sommrigt och fint på altanen. Ska även handla myrgift att sätta under husgrunden för vi har fått värsta myrattacken :( så det måste ordnas. Tur att inga andra djur slipper dit under iallafall så behöver man inte vara orolig för husdjuren eller andra vilda smådjur.

Om en vecka är det meningen att vi ska vara i Jönköping och ha lite kärleks semester jag och mika vilket vi verkligen behöver just nu! Sen är det mammablogg gala oxo. herregud vad mycket det händer på väldigt kort tid. Egentligen så vet jag inte ens vad jag ska ha på mig på galan. har egentligen inte råd att köpa något eftersom att kronkursen är JÄTTE DÅLIG! så får se hur det går med utstyrseln ;)

Ska snart laga middag oxo... Egentligen skulle jag inte orka. Men barnen ska ha mat och då är det bara att laga. Fast sen då jag väl startat så då är det ganska skojj iallafall :) Haha!

Ha en underbar lördag alla!

Kram mamma bammen

fortsättning på vattkopporna :)

Jaha då har man haft besök hela måndagen av syster Lina o Albin, Syster Åsa och Sebastian samt Sofi och lille Linus. Dom ville alla ha den berömda "smittan" till sina barn :) haha! jag hade ju som sagt helst sluppit det.. men men...
Ludwig har haft en ganska jobbig dag, han spydde två gånger igår och en gång idag. Han har bara sovit ca 1 timme på hela dagen. Så han tog just natt. Han har fler vattkoppor än Tilda. Hon har inte många men dom kliar ju. Hon har heller inte feber och inte heller Ludwig. Dom har varit pigga och glada. Mer wilda än tama. :) Och det är ju bra det iallafall, dock har tilda en vattkoppa som har blivit lite inflamerad. Men jag satt på bacibact på den och hoppas att den mår bättre imorrn. Men men. Min mamma var även hit idag och åt middag för hon skulle sen åka på pilates till avancia. :) Duktig mamma jag har :)) Själv hatar jag stora gym och massa människor samlade på samma ställe som tittar då man tränar.. :/


Idag har vi även varit ute på gården och krattat, för det ser hemskt ut. Och jag ska snart börja med projekt uteplats :) Ska fara till ikea och handla utemöbler samt en hängmatta och ett parasoll till uteplatsen. Ska även fara till sparis och handla blomkrukor och blomlådor till räkena runt ute platsen :) Jag tror att det kommer att bli bra. Mika var inte speciellt impad över att jag skulle bränna pengar på det, men jag förklarade åt honom att detta år ska det vara mysigt att kunna sitta ute och fika samt äta middag. Dessutom har vi inte utemöbler till baksidan av huset och det SKA jag ha ;) (och som vi kvinnor vet så vinner alltid vi ;))
Så det kommer nog att bli bra bara det blir klart. Tilda krattade även hon, men sen bar hon bort allt gräs och kastade det på hunden samt gungställningen så jag fick snällt gräva fram hunden samt bära bort allt gräs, men roligt hade vårat busfrö och det var det viktigaste. :) Hon lagade även kaka o bulle i sandlådan ;) För det fanns massa vatten i en hink och det var ju toppen det :)) Hon är duktig och påhittig våran lilla tilda och hon älskar att vara ute i sandlådan och fixa på gården :) Så det passar super att vi har massa att göra nu, så har även hon massa att göra :))

Ikväll skulle jag ha varit på jobb men eftersom att Ludwig spydde idag så ville jag verkligen inte lämna honom och jag kan faktiskt inte rå för att mina barn är sjuka. Dom kommer alltid i första hand. Det gör dom. Dom är mina barn och mitt jobb är bara jobb. Men jag får så dåligt samvete för jag vet att dom behövde mig ikväll... men men.. det är ingen som tackar mig för att jag går på  mina knän av stress heller så... :/

Nej nu ska jag njuta av en lugn stund. Ludwig sover för natten och Mika och Tilda är i garaget och donar på med nya bilen som ska lackas i helgen och annat. :)

Kram mamma bammen

Vattenkoppor....





Mina troll har fått vattkoppor :/

Det kanske alla önskar att sina barn ska ha vid en ganska ung ålder, men verkligen inte jag. Tilda hade fyra stycken imorse så jag fick fara själv på min systers sons konfirmation. Man ville ju verkligen inte smitta andra barn. Så att.. Efter det for vi hem till moster Becki och hennes sambo Kitte för årets första grillmiddag tillsammans :) Det var verkligen vår i luften. :) Och Tilda har varit pigg och glad och haft en jätte bra dag, hon har inte heller kliat sig speciellt mycket. Dock nu då jag kom hem så hade hon kanske 10 stycken så jag antar att imorgon är damen helt prickig. :/ Men men. Ludwig har haft 1 idag så kanske han har lite fler imorgon, men jag hoppas för hans skull att han bara behöver ha några stycken eftersom att han är så liten. Men lika bra att få det överstökat. Mina sötungar. <3 båda systrnarna och deras grabbar skulle komma och få dom "smittade" så att dom också får vattenkoppor, samt Sofi och hennes lille Linus ville oxo ha vattenkoppor så det kommer vara fullt hus imorgon och på tisdag. Hoppas bara att tilda orkar med besök annars får dom stanna hemma. Vill inte att hon ska vara ledsen. Men men. Så jag förbereder mig på en vecka med dåligt med sömn och lite gråt samt feber. Mika ska fara till apoteket imorgon och köpa hem lite grejjer så det finns tillgängligt så att jag slipper fara in med barnen då dom är sjuka.

Nej nu ska jag snart gå och sova.

Kram Mamma bammen


Fullt fart idag med häxmöte och många goda skratt :)

Idag var jag ut till geta hem till jennifer och hennes sötnosar Leiah och Lukas :) Och med mig hade jag Sofi och hennes sötnos Linus :) Vi fick alla plats i volvon?! Hur det gick till med 3 bilbarnstolar och 1 hund har jag ingen aning om haha :) Men ibland händer det :) Vi hade det riktigt trevligt, Tilda lekte glatt med Lukas eftersom att dom är ganska wilda båda två :) haha full fart var det iallafall och Tilda ville inte ens fara hem :) Leiah och Linus sov en stor del av fikat, det gjorde INTE ludwig han skulle prompt vara vaken och hålla koll på vad vi gjorde. Haha! Så han tog en hastig powernap i KANSKE 20min. Men en var det en mycket grinig lilleman. Nå det var iallafall mycket trevligt att träffa Jennifer och hennes kids samt sofi o linus :) Men jag träffar ju sofi och Linus oftare, men endå ;) Mycket prat vart det iallafall om allt möjligt. Och tiden gick som vanligt alldeles för fort. men så är det då man har trevligt, dock var jag super trött och inte alls på hugget.. :p Men jag hade iallafall lattemamma utstyrseln på mig, långt linne o coola leggings :) Haha! ett gott skratt fick vi åt det, men det e sååå bekvämt att ha leggings :) (dessutom var alla mina jeans jag kan ha skitiga och dom 20 par som var rena kan jag inte ha) haha! Så man tager vad man haver i garderoben och slänger på sig. :) (Så ta inte åt er)

Men men dock vart det ett ganska abrupt avslut på det hela, eftersom att min trötta lillkille verkade ha fått stegring. Han var illröd i ansiktet och varm, men vi tempa honom och det visade normalt. Men jag ville hem med honom, han var trött och grinig och behövde få sova. Så det var synd att vi bara stack! Men Lilleman sov iallafall i bilen hela vägen hem, Linus satt och prata högt och tydligt, Tilda morrade på i baksätet över diverse bekymmer hon hadde, så vi släppte av sofi och Linus och for sedan hem, då jag parkerade upptäckte jag att även Tilda sussade sött i bilen :) Trötta barn med andra ord. Men tack tjejer för en underbar dag! det måste vi göra om snart igen :)) Dock somnade ludwig för ca 20min sedan och tilda för kanske 40min sen så det vart INTE EN TIDIG NATT FÖR DOM IALLAFALL :/(men det kanske betyder sovmorgon för oss imorrn istället) ;)

Ikväll var jag till stallet och myste med cheeky, för det är full storm på denna ö. USCH... Och jag provade att gå med henne, men det var inte det lättaste kan jag säga, för det blåste kvistar och annat runt ikring. Cheeky vart rädd och stampa mig på stortån :/ Så vi gick hem och myste istället, hon vart ordentligt ompysslad :) Mycket nice att vara i stallet och ha EGENTID :) Mycket viktigt om mamma att ha det. Annars har det verkligen inte hänt mycket idag, vi väntar med spänning om det blir vattkoppor eller inte. :) Jag röstar på inte men men...Måste beställa kläder till Ludwig för han har vuxit ur alla 68 kläder och har nästan inte några kläder alls stackaren.. Så jag måste handla lite ;) alltid bra med en ursäkt till shopping :))

Nu ska jag sova!

Kram Mamma bammen

Ny vagn :)



Denna ska Ludwig få :) Tilda fick en ny så då får Ludwig det oxo :)

Anledning...

Till varför jag gick ur mammagruppen på facebook. Så att det inte blir en MASSA MISSFÖRSTÅND I VANLIG ORDNING!

Från början var det meningen att vi MAX skulle vara 10st i den gruppen dom som brukar umgås. Men det slutade med att alla bjöd in alla och till slut var vi över 30 pers. Jobbigt med sådana mamma fikor tycker jag personligen. Det slutade även med att vissa vart favoriserade och andra fick snällt sitta på utsidan och se på. Dessutom så var det mycket snack om allt och alla. Jag ledsnade. Det är tråkigt att det ska vara så. Sen var det vissa som tyckte att det var jobbigt att jag hade Tilda med mig eftersom att hon tar ganska mycket plats och rör sig mycket och är mer wild än tam. Det gillade jag inte heller. Så jag själv valde att gå ur den gruppen och umgås med dom som ville umgås med mig OCH Tilda. Hon har endå samma rätt att vara med mig som Ludwig har. Hon hade ingen som hon kunde umgås med då har var liten... och har egentligen fortfarande bara 2 som hon umgås med som är någorlunda i hennes ålder.

Och sen hade jag heller ingen lust att lyssna på allt dravvel om andra mammor. Hur dom gör, vilka kläder dom köper och varför dom inte gör som dom andra gör osv. Jag fick nog. Sen att en mamma vart helt eld och lågor då jag skrev ett blogg inlägg tidigare i höstas gjorde inte saken bättre då det inte ens handla om henne lixom. Utan om mammor överlag. För jag läser säkert 20 mammabloggar om dagen så jag vet vad majoriteten handlar om. Jag orkar verkligen inte med all drama som blir över att någon säger vad den tycker. Sen har man inte ens en chans att försvara sig för att alla går på den linjen INNAN dom ens har hört storyn från båda håll!

Jag gillar verkligen inte grupper, det blir som högstadiet all over again!

Jag och mina barn brukar oxo fara och fika med mina systrar som har barn, sen har jag två goda vänner som har barn i Ludwigs ålder. Och dom håller jag mig till. Men bli inte förbannad då jag säger vad jag tycker för det gör du/ni oxo.
Sen kan man faktiskt fråga vad den andra menar och tycker, ger man ett argument ska man kunna vänta på att den andra svarar och inte smutskasta då den inte ens är där!

Så jag säger bara NO MORE DRAMA FOR ME!!!!

Kram Mamma bammen

p.s DETTA ÄR INTE ETT PÅHOPP MOT NÅGON ELLER NÅGRA PERSONER JAG SÄGER VAD JAG TYCKER I DENNA FRÅGA SOM TYDLIGEN UTAN MIN VETSKAP HAR SURRAT SOM EN FLUGA RUNT EN HUNDSKIT. OCH JAG HAR LEDSNAT PÅ ATT FOLK JAG TRODDE VAR MINA VÄNNER BACKSTABBAR MIG!! LÅT MIG FÅ VARA MIG OCH LÅT MIG FÅ VARA IFRED! HAR DU/NI NÅGOT ATT FRÅGA ELLER TILLÄGGA VARSÅGODA och jag kommer att svara helt ÄRLIGT!!!

rådgivning

Då har lilleman varit till rådgivningen. Det gick bara bra. 8835gram och 70cm lång :) stora killen :) Han träffade även doktorn och fick 2 sprutor så nu kan vi snart fara och simma hela familjen. Dock lär han vällan bli förkyld igen efter detta så... för det vart han efter förra vaccinationen...

Tilda är i parken som vanligt, det känns bra. Hon trivs och tycker att det är riktigt roligt att vara där :)) win win situation för oss båda ;))

Imorgon skulle jag behöva fara in till stan men cheekys kiropraktor kommer så jag kommer inte att hinna. Måste handla kläder till lilleman och galonvantar till tilda :) men det får bli på torsdag eller fredag. Kanske man får sällskap och kan gå och fika oxo. :) men får se lite. jag tycker bara att det är jobbigt att ha med mig båda barnen och fika på stan det är lättare att fika hemma där tilda har alla sina saker och kan skena runt bäst hon vill. Men vi får se lite. egentligen borde jag skämma bort henne lite... men men...

Ikväll ska jag jobba. :) And I need the money. för Ludwig ska få en ny sittvagn. emmaljunga scooter 2.0 black and red :)) Så jag behöver lite pängar. och snart åker jag och mika till elmia för att vara lite på tu man hand om nu inte kidsen för vattkoppor förståss... :/

Så vill ni ha vattkoppor kan ni komma i helgen för då ska mina kids se ut som medwurstar :) haha! (hoppas jag iallafall)...

kram mamma bammen

Allt löser sig...

Allt löser sig till det bästa :)
Och det kan jag tacka Sofie för!
Cheeky kommer att få det bra, jag kommer att ha tid för både henne, barnen, huset, jobbet :) Men det känns bra att en sten har lyfts från mitt hjärta. Jag trodde att loppet var kört!!! Men jag har tur som har en sådan underbar vän som Sofie! (hon ägde cheeky innan mig). Och jag kommer att vara henne evigt tacksam för hjälpen jag får!!!
Men det kändes inte bra att börja gråta. Men jag gråter bara av tanken på att jag hade kunnat förlora cheeky. Utan henne rasar mitt liv samman... Jag har sagt det förut och jag menar det faktiskt. Igår grät jag mig till söms för att jag trodde att jag skulle måsta sälja. Jag trodde faktiskt att det inte fanns en utväg! Men nu fanns det faktiskt det. Och det tackar jag sofie för!!! Och jag vet att jag inte ska stressa och att jag ska ta det lugnt. Men det blir ibland stress med att få tiden att räcka till. Jag är bara människa. Kärlek till er som jag vet att bryr er om mig! Ni ska veta att ni betyder oerhört mycket för mig! Kärlek till er!!!

Kram mamma bammen o sötponnyn

 

 

 

 

 


Många beslut...




Idag representerar denna bild mig!