En bra dag :)

(Tilda o Ludwig)


Idag har jag varit barnvakt åt lille Linus :) Det gick jätte bra som vanligt :) hans mamma var på ett ärende och kom sedan hem med hesburger åt oss alla ;) Mumma!!!
Tack för idag gumman! <3

Sen stack jag till mamma på middag i sund, tillsammans med Lina, Albin, Tobbe, Tilda och Ludwig :) Sedan efter middagen kom Danni o hennes lilla familj. Det var jätte roligt att träffa dom! :) Och att äntligen få se lilla Mathilda på riktigt :)) Och dessutm var det jötte länge sedan jag träffade Danni oxo så det var great att träffa henne, samt Jonas han har jag faktiskt aldrig träffat förr så det var roligt att se honom oxo. :)
Det var synd att det bara vart en kort stund eftersom att Ludwig vart jätte trött och Tilda också så det var mest bara en massa liv runt omkring... eller snarare KAOS!!! Men som sagt mycket roligt att träffas :)) Och tack underbara mamma för middagen :)

Ludwig sover för natten och Tilda har en jobbig period då det ska totalvägras allt. Men det går om det också hoppas jag iallafall :))

Nu ska jag försöka sova... natti natti... kram mamma bammen

Den dystra dagen...



Det är det varje år detta datum.. 220594 det var dagen då du lämnade oss...

Det gör ont i hjärtat fast att jag inte var speciellt gammal då du försvann... Du lämnade oss med massor av frågor men inga svar... Sorgen syns i mitt ansikte... Tårar har slutat att falla.. Men dom faller i mitt hjärta alla dar...
Det är jobbigt att inte veta. Det är ännu värre att inte få några svar på dom frågor man har.. Men man får tänka att du har det bra och att Du fick ro i din själ.. Jag kommer aldrig att glömma och såren kommer aldrig att läkas. Ärren kommer att för evigt stanna kvar. Och varje år detta datum rivs dom upp igen... :/
Men livet stannar inte upp som det gjorde förr. Det fortsätter i vanligt takt, i samma anda som tidigare dagar. Dock sover jag bättre, känner ett inre lugn, en harmoni... Något större vakar över mig. Jag vet att jag låter mysko men jag tror inte att vi dör då vi dör. Jag tror att vi föds på nytt för att göra om dom saker vi gjorde fel i det liv vi lever nu. Jag tror inte på spöken, men jag tror att dom nära och kära vi förlorar alltid finns kvar i närheten och då vi har det som allra jobbigast så ger dom oss styrka. Dom finns där i det tysta och stäker oss. Det är vad jag tror vad tror du?!

Jag har aldrig trott på gud för om det fanns en gud skulle det inte finnas krig eller våldsbrott över huvudtaget. Vi skulle leva i lustgården utan ormen och vara allmänt lyckliga och ha massor med kids det skulle inte finnas andra problem heller allt skulle vara en enda lycka. Och det vet vi att det inte är. Så nej jag tror inte på gud. Men jag tror att vi föds i en annan tid och på en annan plats för att leva om det vi har gjort fel. Jag tror att vi alla kommer att träffas igen och att ingen har "försvunnit". Vi kommer alla att ses igen i en annan tid och dom man är menad att leva tillsammans med hittar man alltid.

Nå men detta inlägg är då ängnat till min älskade Pappa som dog den 220594 och jag saknar honom och det gör mina systrar samt andra vänner och släkt. Men som tidigare nämts det som gör ondast idag är frågorna och ovissheten som man aldrig får svar på. Men jag älskar dig Pappa och kommer alltid att göra det. Du finns för evigt i våra hjärtan och vi kommer aldrig att glömma dig. <3

Kram Mamma Bammen <3

En händelse rik dag :)

Imorse kom Sofi och lille Linus hit för jag skulle vara barnvakt åt honom en stund för hans mamma skulle fara på ett ärende :) Det gick super bra, han var lite gnällig men det är för att han oxo har tänder på G ;)

Jag har även börjat att måla barnens lekrum med hjälp av syster Lina som kom och sparkade mig i rumpan så vi började med det igår. :) Under tiden så var min morfar och hans fru här och tittade efter barnen. :)
Idag hjälpte sofi mig att måla en andra gång och det gick bra det med :) Så nu har rummet fått färg en andra gång och det vart riktigt bra. Jag ska måla taket imorgon och hoppas på rätt resultat ;) Mer än så kan jag inte avslöja :))

Idag var även Tilda som vanligt till parken mellan 12-15 och hon hade haft så roligt att hon inte ens ville komma med mig hem ;) Men efter lite lirkande så kom vi oss iväg för att fara och handla. Det gick super bra idag. Tilda åkte i vagnen och Ludwig satt i "barnstolen". Tilda hjälpte mig att plocka i vagnen och sedan upp på bandet som tack för hjälpen fick hon en glass ;) Dock var hon så trött efter handligen att hon somnade i bilen påväg hem :) Men det gick bra det oxo. Hon sov endast 30min och tur var det :)

Sen for jag på jobb 17-21 behöver verkligen pengarna så jag kunde verkligen inte tacka nej. Johanna var snäll och tog hand om söt ponnyn åt mig så att jag skulle kunna jobba :)

Och ikväll vart det 50 min promenix med vovven :) Och igår vart det 1h promenix med vovven. :)

Just det ja. Ludwig har nu 2 st små gaddar :) Och jag har inte ens märkt på honom att han skulle ha fått tansingar han har varken haft feber eller varit gnällig, bara börjat ha uppvak på nätterna vilket han annars inte brukar ha. Så inget att klaga över i vanlig ordning ;)

Kram Mamma bammen


Denna lilla sötnos vandrade vid våran gård i lördags morse :))

Söndag (flummigt inlägg))

Igår var det dags för den efterlängtade 30års  festen för Mika :)
Dock inte enligt hans mening för han fyller minsann bara 19 han ;)

Det var fullt hus från klockan 15-00.30 och barnen var förståss med och dom hade det också jätte trevligt. Jag var däremot totalt sönder stressad med allt som skulle göras.
Jobbade 8-13 (behöver pengarna) Sen hem och fick storstäda hela huset och kl 15 kliver mamma in genom dörren då hade jag just dammsugit det sista, sen kom det en strid ström med folk, sen fick jag baka första tårtan, hann ej smaka på den, fick direkt börja med potatis samt sötpotatisen som skulle vara i ugnen, sen käka i hundra, sen till cheeky för att panik mocka, hem tillbaka för att baka tårta nummer 2 samt muffins. Då kidsen somnade var jag en mycket trött Mamma. ;) Men om man någon gång skulle lära sig att göra saker i tid och inte vänta med allt till sista stund!!! Haha!! (det passar inte mig att göra saker i tid)
Nåja flaggan var i topp och alla var glada och Mika var nöjd och glad samt tacksam att så många kom för att fira hans stora dag :)) Han hade en bra kväll tror jag iallafall. Jag hade oxo trevligt. Tilda lekte kurragömma med Jenna och Emma :) (tack tjejer för att ni underhöll sötdamen) Så det var riktigt roligt att även hon hade en bra kväll även om det kom vissa utbrott. Ludwig var lite smågrinig men jag tror att det kommer en till tand. Han är väldigt mammiger just nu... Så det är bara jag som duger, och det skär i mamma hjärtat att åka till stallet just nu, eftersom att han inte är nöjd med egentligen någon.... Men men... det går snart över...
Så alla verkade ha det riktigt trevligt, sista gänget for vidare till arken vid halv ett och dom var lite runda under fötterna :) Men dom höll sig tills barnen somnat vilket jag tycker är helt ok och det var ganska låg volym på deras snack så det var skönt. Jag florra ner mig i chips påsen den sista för denna gång för imorgon ska jag börja äta mat på regelbundna tider och börja motionera ordentligt. :)) Hoppas att det blir som jag vill denna gång :) Vill ju vara i form :)

Men men... får se hur det går. jag ska inte ropa hej förren jag är över bäcken.
Idag har det varit en ganska soft dag. Jag och Tilda var ute på förmiddagen och fixa lite i rabatterna, efter det for jag till stallet för att fara ut på en ridtur med cheeky. Hon var jätte duktig idag. :)) Det börjar verkligen gå framåt för henne super glad är jag för det :)) (hoppas bara att veterinären kommer snart endå).
Så denna dag har varit jätte soft :)) Mika har haft lite tungt huvud idag men det får man ha dom man firar 30 bast :)
Nu ska jag se på Ishockey FINLAND- Sverige final i VM och det betyder att jag hejjer på FINLAND FOR THE WIN medans Mika hejjar på sverige... :))

Kram Mamma Bammen :)





Grattis Mika 30 år!!!

Min
Idag fyller min älskling 30 år :) Stort att han faktiskt fyller jämt detta år ;)
Idag är det hans dag :) Imorgon ska det firas tillsammans med våra närmsta med kaffe och tårta eftersom att vi inte har någon barnvakt denna helg så blir det en städad fest i hemmets trygga vrå :) Jag älskar denna kille mer än allt annat på jorden och jag är så glad att han är pappa till våra två underbara barn :)

Nu ska jag mysa med födelsedags barnet för imorgon ska det jobbas och sedan ska det kalasas :)

Kram Mamma Bammen

Trötter

Jag har varit jätte trött dom senaste veckorna... :/ Och NEJ jag är inte gravid, det kollade jag faktiskt ;) Och det stod NEJ på stickan så det kan jag vara glad för :) Men jag tror att det är mitt HB som är  lite lågt. Har börjat att ta järntabletterna men jag får så rackarns ont i magen av dom så jag hoppas att det snart e fart på mitt HB igen :) Får se hur det går :)
Mitt nya hälsosamma liv går det ganska bra med. Har inte druckit läsk eller ätit snask eller chips på 5 dagar nu :) Yey! det känns bra iallafall ;) Bara att få igång motionen till så ska det nog bli bra i slutändan :)
Är så förbannat arg på mig själv att jag och barnen försov oss imorse då vi skulle ha varit till tildas dagis och hälsat på.... jag blir så trött på mig själv... suck... men men. ska ringa dit imorgon och fråga om vi inte kan få komma en annan dag istället. för jag vet att en annan mamma inte hade tid att fara idag så dom skulle få komma en annan dag. så jag hoppas verkligen att tilda oxo kan få göra det :)
Har annars inte gjort mycket idag, har varit ut till min mormor och hälsat på det var trevligt. barnen var glada och ludwig använde sin charmigaste sida som vanligt även tilda delade ut kramar och pussar i massor ;) (att hon gör det frivilligt händer väldigt sällan) Sjukt gulliga barn jag har :))
Sen var det full fart hela eftermiddagen. Ludwig har mest bara ätit idag och inte sovit mycket alls. Men sen har han tagit natt vid 19 och sovit till 08 så inte ska man klaga på det inte. Tilda har börjat somna vid 20.30 för nu har jag bestämt att vi ska ha rutiner, för det blir mycket lättare då Tilda sen  börjar på dagis så att vi har koll på rutinerna och barnen vet vad som gäller. :) så det kommer säkert att ta ett tag, men det kommer att gå bra och bara vi båda vuxna kör samma race så kommer det att gå jätte bra :) För tilda är ett rutinbarn och kommer att må mycket bättre av att ha rutiner igen :) Visst det kommer att gapas och skrikas och trotsas om en vecka eller två men så länge vi står på oss så kommer allt att gå kanoners :))

Imorgon fyller min underbara sambo 30 år :)) fränt tänk vad tiden har gått fort, det var inte länge sedan vi vart tillsammans tycker jag. men vi har hunnit med två kids, köpt hus, skaffat vovve och en massa annat sjukt roligt :) Så inte känns det som 8 år tillsammans iallafall ;) Mika kommer inte att få någon present imorgon, för jag har ingen aning om vad jag ska ge honom... jag hoppas verkligen att han ska komma på vad han önskar sig men det ser inte ut som det iallafall.
På lördag ska jag jobba 8-13 och sedan kommer det lite familj och vänner över för att grilla och äta tårta samt dricka kaffe :) Nice! Dock blir det inget supande för vi har barnen. Jag hade inte hjärta att fråga mamma om hon kunde ha barnen för hon har haft dom så mycket endå. Så vi får ta igen supar festen i sommar istället ;)

Nej nu ska jag sova... så jag orkar baka massor med muffins samt tårtor imorgon :))

Natti natt. kram mamma bammen

rensning

Idag har jag rensat bort lite folk från facebook. :) ganska skönt faktiskt att ha det gjort. Har tagit bort alla energi tjuvar och folk som jag egentligen inte känner och som man egentligen aldrig hälsar på då man möts... :) Så nu är det gjort och jag antar att det kommer att vara ramaskri från vissa men det skiter jag i. Orkar verkligen inte lägga ner någon energi på andra och deras problem och dom ska skita i vad jag gör och inte gör. PUNKT!

Nej jag uppdaterar senare för jag ska försöka städa medans Ludwig sover ute en stund. Tilda är som vanligt i parken. :)

Kram Mamma Bammen

Bilder från mammablogg galan! :)

Det började med denna superfina inbjudan :)

Två snigga Chicks :)

THE GOODIEBAGS ;)

Mitt och Emmas hotellrum :)

(lite suddig bild)

Fördrink ute i solen :)

En massa festklädda mammor :) Linas rygg och hennes vackra håruppsättning :)  Vi fick champange :)

En underbar bild på en underbar Mamma ;)

Utsikt från terassen, naturhistoriska riksmuseet :)

Tre UNDERBARA MAMMOR! <3

Och jag :)

Trappan ner från restaurangen :)

Lobbyn :)

Dags för lotteri :)

Vita damer sitter o solar :)

Glassar i solen på båtdäck :)

Vindstilla och vackert :)

Innehållet i goodiebagen :) Alla papper som ligger i en "hög" är rabatter och erbjudanden av olika slag :)

DETTA VANN JAG I LOTTERIET SOM VAR PÅ SÖNDAGS FÖRMIDDAGEN!!! IIIIIIHHH!!! HAPPY HAPPY ME!!!

Och den skriver ut super fina bilder för det har jag och Tilda testat :))

Så det har faktiskt varit en toppen helg tillsammans med tre toppen brudar, har träffat nya bekanta och jag beklagar att jag inte har bilder innifrån själva galan, men jag hade telefonen i emmas väska och vi satt inte vid samma bord utan flera bord bort så det var inga bilder för mig. Men jag ska "ta" några från emma och åsas bloggar då dom har laddat upp några bilder därifrån :)

Och som den sanna ålänning och familjen annorlunda följare man är så vart man ju lite till sig över att dom flesta av familjen annorlunda mammorna var där :))

Jag tackar dom tjejer som satt vid mitt bord för en super trevlig kväll med skratt och trevligt sällskap! Hoppas att vi ses nästa år igen :)

Och ett stort TACK till tjejerna som ordnade galan och gjorde detta möjligt för oss mammor att få skämma bort oss i 24h :))

Många Kramar Mamma Bammen


Mammablogg galan!

Ikväll kommer jag att uppdatera med en massa massa bilder från galan :)

Har inte tid just nu att göra det för jag ska snart promenixa iväg med Tilda till lekparken :)

Kram Mamma bammen!

våran utsikt från rummet :)

Imorgon bär det av :)

Imorrn e det dags för gala :)
På morgonen går båten kl 08 till det avlånga landet sen tar det 2 timmar med båten och efter ytterligare ca 1 timme borde vi vara framme vid mamma galan :)

Hoppas att det inte gungar på båten för då kommer jag att må riktigt dåligt :/ Men det ordnar sig nog :) Jag kör och det betyder att jag inte kommer att dricka mer än 1 glas vin till middagen eftersom att jag ska köra till täby dagen efter för vi ska Shoppa lite då vi endå är i sverige. :)) Jag behöver lite t-shirts och kidsen behöver lite kläder dom oxo :))

Så att så att... uppdaterar imorgon med bilder på hotellet och lite sådär :)

Ha en trevlig helg alla!

Kram Mamma Bammen

Playdate samt plantering av blommor :)

Igår planterade jag och Tilda lite penseér och violer samt murgröna i våra blomlådor och krukor :) Det var super fint och Tilda gjorde allt själv, eller ja jag grävde hålen och hon satte ner blommorna :) Det var jätte fint. Så duktig tjej med ett öga för detaljer trots hennes ålder :) Och jag ska ta kort imorgon så att ni får se på en framtida trädgårdsmästares arbete :) (stolt mamma) :)

Idag har vi haft playdate med Jennifer www.ettuddanamn.blogg.se och hennes underbara kids Leiah och Lukas :) Det var super trevligt. Dom stannade länge hela dagen, vi gjorde massor, var ute på gården Ludwig och Leiah sov om varandra, käkat glass och pratat om ALLT mellan himmel och jord. Jag är så glad att jag hittat jennifer och sofi oxo såklart för dom är verkligen så otroligt bra människor och framförallt ÄRLIGA det är inget tissel och tassel utan det är rakt på sak och vi alla tre säger vad vi tycker om allt och vi alla har en egen stark åsikt om saker och ting som vi respekterar! :) (för alla får tycka olika) ;)

Men dagen har varit bra Tilda tyckte att det var jätte roligt att leka med Lukas och det var full fart enda till eftermiddagen sedan lugnade dom sig lite men det vart fart igen efter en stund :) Det är så roligt med full fart och det är så skojj att Tilda äntligen har en kompis att leka med :) Dom lekte så snällt idag och visst har dom som alla andra barn lite små tjaffs sinsemellan men det får man ta :) Ludwig och Leiah kröp runt på golvet tillsammans och "lekte" på sitt sätt ;) Så söta tillsammans, låg och tittade på samma saker med huvudena tätt ihop och stal varandras tuttar och for runt på golvet och "pratade" med varandra :) Så det har varit en toppen dag både för barnen och för oss mammor :) Sååå roligt att ha någon att umgås med på dagarna så man slipper sitta ensam och uggla och som dessutom accepterar att jag faktiskt har Tilda med mig också. :))

Tack för en underbar dag Jennifer stor kram till dig och barnen! <3
(sofi du får oxo en kram, vi saknade dig o Linus idag) <3

Häxmötet var alltså toppen men vi saknade en favvohäxa ;))

Kram o Puss Mamma Bammen

fotnot: Detta med häxmöte har ingenting med andra att göra, det är något min sambo kallar det då en massa kärringar sitter i samma rum och dravlar om allt möjligt. Det är samma sak som syjunta :p (fick jag det sagt oxo)

Nu jevlar vart det panik!

Klänningen jag hade tänkt ha på lördag PASSAR INTE!!!! Jag skulle inte ha legat på latsida med träningen, jag skulle ha ätit mer sallad!!! helvetes piss!!! O det finns INGENTING i våran såkallade storstad!!! shit shit shit!!!! Och inte hinner vi via arninge heller påväg till galan eftersom att båten är iland kl 9 svensk tid butikerna öppnar 10 och vi ska vara på hotellet kl 11 jag vill verkligen inte stressa!!!

Jag vet att syrran har MASSOR med klänningar och jag hoppas att hon har ngt... Annars är jag LURAD!!! det jobbiga är att hon har mycket större boobs än mig så ibland passar ju inte hennes kläder på mig... Helvete att jag inte kollade detta tidigare... suck...

Nåja... jag vet att jag gått upp i vikt men jag trodde faktiskt inte att det var så jevla mycket... jaja inget att göra åt... det e dom förbannade minipillrens fel... :(

Nej jag uppdaterar imorron hur denna cirkus kommer att sluta... :/

Kram mamma bammen

God Morgon :)

Idag vart det morgon redan 06.30 då tyckte Ludwig att det var slut på sovandet. :) bara att gilla läget och stiga upp, desto mer hinner jag få gjort idag :))
Tilda var feberfri igår men imorse hade hon feber igen :( Så vi får se hur det blir med blomkrukshandlingen idag samt blommorna. Hoppas att hon piggnar i. Det blir iallafall ingen park för hennes del. Jag börjar också känna mig ganska förkyld... Inte bra. Ska dricka finrexin och be att det inte blir mer än en rinnig näsa :) för på lördag smäller det :) Då blir det mamma blogg gala :)) Ska bli roligt att fara faktiskt.. Hoppas bara att klänningen passar :))


Nu ska jag äta frukost med barnen. update igen lite senare.

kram mamma bammen

Mamma o Dotter dag!!!

Tilda och jag har haft en egen stund idag, vi var till geta och bolstaholms gård för att titta på koutsläppet. :) en stor traditon här på Åland, ganska mycket bilar var det. Men dom flesta hade varit där hela dagen. Jag och Tilda tog Sofi, Linus, Jennifer, Leiah, Lukas och jennifers sambo jesper med oss :) Det var som vanligt trevligt att träffa tjejerna och deras kids :) Tilda tyckte att kossorna var jätte läskiga, men tyckte att kalvarna var jätte söta. Så det jämnade ut sig. :) Hon var jätte glad och pratade massor om en massa saker och det var mycket nyttigt för oss båda. Ludwig var hemma med sin pappa och dom hade haft det hur bra som helst dom också :)

Nu bjussar jag på lite bilder från dagen :))

Tilda e rädd för kossorna ;S

Tilda med gammelmorfar :)

Så några kossor :) (samt lukas rygg) :)

Hoppas ni alla har haft en toppen valborg samt första maj :)

Kram Mamma Bammen :)