tidig dag idag...

Varit tidigt till stallet, kl 06.05 stod jag och gav den första hästen frukost :) hehe. TRÖTT men det gick bra alla hästarna var jätte jätte snälla! Kallt var det iallafall imorse, men skojj. var sedan och jobbade 8-14 hade egentligen ingen ork alls imorse då jag vaknade, trodde huvvet skulle rasa samman. :( Men det gick bra, sedan tillbaka till stallet och göra det sista. :) så man kan säga att det har varit ganska mycket, tilda for med moster Lina och represtenterade våran del av familjen på ett 50 årigt kalas :) så Mika for till garaget och lagade lite tillsammans med Jimmy, det var nice att dom gjorde det eller dom håller fortfarande på. Annars har dagen varit ganska normal. var ut till syrran Marika och pratade lite strunt med henne. tilda fick leka med lilla Johnny herregud som dom håller på, dom är som syskon. :) hehe helt vilda :) men tilda somnade ganska hastigt iallafall, tio minuter tog det ikväll. Mycket bra mycket bra. Har haft en liten stund i ensamhet, kollat fejjan som vanligt. ;) har funderat ut lite möbler samt hittat matsalslampan, den hade syrran o ove liggandes, perfekt! behöver inte leta efter en sådan mera. haha. måste bara få den godkänd av Mika :) haha. men det tror jag inte att jag får, men kanske ;) den blir jävligt bra i matsalen iallafall. ska bara hitta mitt bord jag vill ha lite billigare, men det verkar mest omöjligt men jag tänker inte ge upp jag SKA ha det. Det är bara så det :)

neeej nu ska jag SOVA jobb imorrn igen 8-14 sedan 15-21 hujuj... trötter jag... förkyld som fan... stegring... går nog över... Nu sova så man orkar med jobbet... natti natt!

stress...

Har idag haft en ganska stressig dag... men det är som vanligt då man är ledig då ska man ju göra ALLT samtidigt helst.. men men..träffat trevliga och underbara människor hela dagen. har lite dåligt samvete med tilda, hade ju tänkt vara med henne hela kvällen men det blev inte så. vi var i garaget i säkert en timme, tilda busade med emma och jenna tillockmed jimmy fick en kram idag. inte illa ;)

Min stortå har förfrusit, får inte riktigt upp värmen i den. får skylla mej själv då det var 17 minus imorse och jag spillde vatten över kängan och orkade inte fara hem och byta sockor. Då får man skylla sig själv.. suck...

Hade dock en riktigt fin ridtur ute i jomala skogen idag på Carmen tillsammans med Gunilla och Casino, vi hade det riktigt bra faktiskt. dock kallt. men jätte roligt. skrattade massor. carmen var lite seg i början men sen bar det av haha. gulle tanten. hon är ju bara för mysig. jätte snäll är hon. :)

Har varit och kollat på ett annat golv idag till huset, blir ett ÄKTA tarkettgolv i ek nu, men det KOSTADE också. herrejävlar. men det blir nog bra sen ;) dom säger att det ska hålla heeeela livet. bara att pröjsa nu då ;) sen kom Mika och jag överrens om en fondtapet hör och häpna! :) jätte roligt. kommer att bli skit snyggt i vardagsrummet. :) Bara att hitta matsalslampa nu då, suck och åter suck. vet vilken lampa jag vill ha, men Mika vill inte ha den. URGH! förbanna att min karl har en egen vilja, i detta läge hade det varit bra med en mespropp som bara säger JA och lever med skiten. hehe. men inte min gubbe inte ;)

Börjar kännas som att vi kommer någonstanns snart... men det verkar som att det kommer att ta lite mera tid än vad vi trodde från början. men det gör ingenting så länge vi snart får flytta in så gör det inget. Kommer snart att komma ett flak så att vi kan kasta en massa saker som vi har fyllt garaget och lilla altanen med. Det syns att vi jobbar iallafall haha.

trött hela tiden är jag... får inte sova ordentligt.. tilda hostar och jag blir nervös... katten ligger i famnen på mej o hunden gömmer sig under täcket. mysigt med djur.. ibland. Mila har varit ganska stressad på sista tiden. men det tror jag beror på att jag och Mika stressar ganska mycket. Imorrn blir det fiiiin middag tillsammans med lill familjen men ibland får man oväntat besök ;) hehe

nuuu ska jag äta en macka och sedan SOOOOOVA till kl 6 iallafall för sen ska hästarna släppas ut. natti natti!

mycket att göra..

Ja det händer som vanligt mycket här hemma hos oss. Tilda har full rulle :) mycket roligt. sedan har vi mycket med huset, det går framåt. borde vara färdigt gipsat ikväll.. skönt. sen är det bara alla färger kvar. tildas tapeter kom idag, det tog ganska läääänge tyyyp.. men dom kostade inte så mycket så det gör ingenting. ska köpa vit färg till hennes rum också. Ska fara med Johanna till hobbybutiken och handla färger på fredag så att hon får dom färger hon ska ha till tildas rum. :) det blir en stoooor väggmålning av nallepuh och hans vänner. som tilda själv önskat :) hehe det är ju hennes rum så man måste ju tillmötesgå hennes vilja också ibland.

Nå men vi har iallafall tildas rum så gott som klart efter helgen. vilket är jätte bra. tilda och jag ska ta det mycket lugnt i helgen och bara göra roliga saker :) som att åka pulka, baka en sockerkaka, tvätta och städa samt packa det vi inte använder ska ner i lådor och ställas i ett hörn. jag måste komma ihåg sopsäckar, finns ju ganska MYCKET att slänga både papper och annat skit.. Sedan sätta tildas alla kramdjur i en säck, hennes vovve kisse behöver tvättas, men det e lite svårt då hon ska ha dom med sig överallt. hon kan inte sova om dom inte är i sängen och hon kan inte åka bil om inte dom är med. :) gullungen.

Mika har varit i huset nästan varje kväll, jag och tilda har varit då jag inte har jobbat. annars har hon varit tillsammans med mig. eller hennes mostar eller mormor. men allting ser jätte bra ut, vi kan vara nöjda vart stooort och luftigt sedan vi gjorde dörrhålen större. :) det blir bra sen när luften börjar cirkulera. Hoppas att vi hittar nytt kakel till köket snart. har lätt beslutsångest. usch. jag hatar att ha det. men det reder sig nog. måste hitta färg till dom andra rummen, samt tapeter. :) nice. nåja jag hittar nog snart. :) nu ska jag sova. tidig dag morrn för jobb, sedan behöver cheeky mig. :) kramis

onsdag

Åkte hem från jobbet efter att ha spytt vid 18.30 fyyyy faaan. jag spyr aldrig då jag får magsjuka inte ens av vinter kräksjuka. fattar noll. bäddat ner mig på soffan och mår illa. e trött så det blir nog en ganska tidig kväller ikväll. Tilda gick just och lade sig. Sa att hon haft en bra dag idag hos dagmamman och att hon haft riktigt roligt ute i huset tillsammans med sin Pappa och Ukki och Tätti. Gullungen. till mig sa hon : Mamma det blir bra, inte vara ledsen. söta böna. Herregud vad jag älskar våran lilla tilda wilda. Annars har det inte hänt så mycket, varit ganska trött överlag. Men det är väl så då alla spänningar går ur kroppen, har ju varit ganska spänt sedan vi var och tittade på huset första gången. Tills dess att vi fick det. :) Men det ska nog bli bra, väntar på att vi ska få flytta in och göra huset till vårat eget på riktigt. :) Men i den här farten lär det ju inte bli mycket gjort iallafall... fan först e man sjuk hela förra helgen och så ska man inleda sin långledighet med att vara sjuk iggeeen. blir galen. men det går väl över... lite irriterad. men det går över. Mika har laddat ner en film, jag tror att jag ska dra täcket upp till näsan och titta på den så jag inte smittar ner resten av familjen.... ;( men iallafall...

skriver igen imorrn med förhoppningsvis bättre humör den gången... natti natti...

Huset köpt :)

Det är endå en vecka sedan imorgon vi köpte huset. Men det har gått fort. VÄLDIGT FORT! helt sjukt egentligen. men vi har hittat våran lilla kåk i Jomala. Där Mika ville att vi skulle bo, dock i ett bostadsområde. Men man kan inte få allt här i livet. Jag trivs. eller kommer att trivas. Renoveringen är i full gång, herregud. Igår rev vi bort alla lister och dom väggar som skulle ner. Ikväll gipsas det om, herregud vad tiden går fort. Och då gjorde vi ingenting i helgen eftersom att vi var sjuka. Men det är bra jobbat för att vara två dagar. Jag är så glad och tacksam att vi har grabbarna :) tack pojkar. :) Det är ett helt fint hus 112 kvadrat bostadsyta. ett litet garage som Mika har planer på att göra större. Blir ju då en mindre bastu:( men men nog får vi plats i en mindre bastu också :) Tilda gillar badkaret jätte mycket, hon bara går och väntar med spänning att hon ska få bada i det och att hennes rum ska bli klart. Jag beställde hennes tapeter idag så det tar mellan 4-14 dagar innan dom är hemma beroende på lite. Men jag HOPPAS att dom kommer redan på fredag så man kan börja tapetsera i helgen om våran tidsplan håller :) hehe. Hennes rum blir lila med en jätte fin fondvägg hennes moster johanna ska måla för hand :) tur med talangfulla systar :)

Sen är det bara resten kvar som ska målas och tapetseras. herreguuuud... kommer nog att vara less på att spackla och måla efter det här. men men vad gör man inte för att få det hem man vill ha. trångt kommer vi inte att ha iallafall. ska bli sååå skönt att vi alla får eget rum. eller att vi får eget rum och att tilda får ett eget ruum. stora tjejen. då kan hon röjja bäst hon vill. :) hehe. ser verkligen framemot det nya livet som riktig "svensson" familj. haha. vi var först med att skaffa barn och att köpa hus. konstigt. men någon ska ju vara först lixom :)

Den här helgen har gått i sjuklingars tecken.. jobbigt... :( Tilda har hostat och haft feber, jag har hostat och haft stegring Mika fick några konstiga utslag som sedan visade sig vara en allergisk reaktion. :/ PISSS helg. Skulle ha varit och simmat i söndags med Elin, Sussi och David. Men vi ville inte smitta ner dom så vi blev hemma. Mycket tråkigt. Såg verkligen framemot det. suck. Mika skulle ha festat i lördags men ville inte visa sig utanför dörren med sina utslag så han gömde sig i garaget halva söndagen. Men annars har vi bara varit glada. Sett lite film och myst hemma hos tildas mommo. jag har mest sovit. Lilla syster Johanna var en ängel och tog hand om finaste cheeky <3 vad skulle jag göra utan henne. Nå men idag har varit en bättre dag iallafall. Tilda har varit hos sussi vilket alltid är lika skojj, jag for till stallet och gjorde det jag skulle sedan mötte jag upp mika på bilmacken, sen tillbaka till stallet. Ut och gå med hunden OCH hästen, haha jävlar vad folk glodde i norrböle industriområde iallafall då man kom gående med både Mila och Cheeky. ASGARV! men det kunde dom gott göra, jag bara flinade. Cheeky brydde sig inte om någonting. gulle ponnyn... Folk hade för engångsskull vett att sakta ner då man gick med sina djur, annars kör dom som idioter. herregud, men idag var en bra dag för dom åländska bilisterna. haha. :)
Tilda har mycket för sig nu för tiden. Hon pratar mycket, berättar och upprepar allt man säger. Lär sig nya ord alla dagar igår lärde vi oss säga elektriker tlda sa Elehstriiiker. hehe gullunge. sen kan det komma lite "fula" ord ibland då man inte tänker efter själv ens vad man säger. hehe. mycket fart och fläkt på henne men då vet man att det är ett friskt barn man har. herregud vad jag älskar henne. jag säger det flera gånger om dagen till henne till slut svarar tilda bara : Mamma jag vet det! hahha. man kan inte göra annat än att le. det är annars ganska mycket på gång. Hon har börjat vara utan blöja längre stunder och säger till då hon behöver pinka vilket är jätte bra. :) Nu tänker säkert andra föräldrar men hallååå min unge harr varit utan blöja i evighet och tilda är faktiskt två. Men då ska jag förklara en sak. Tilda har sedan den dag hon föddes haft en mycket stark vilja, hon har tidigare inte velat eller kännt sig säker på att vara utan blöja. Men nu har det äntligen hänt och då tar vi vara på det i hennes takt och hennes vilja :) Det är något tilda alltid har gjort tagit saker i hennes egen takt. :) det tror jag att hon kommer att göra lvet ut. men iallafall nu har det börjat sakta men säkert. ;) bättre sent än aldrig :)

Annars är det bara bra med oss nu efter våran lilla sjukperiod. Tilda har återhömtat sig jätte bra efter sin lilla olycka på julhelgen. Jag har landat i allting. att tilda är ok och att jag är husägare! hahaha.

nååå nu ska jag sova. updates imorrn igen om jag hinner ;)

nytt år..

Nya möjligheter och Nya tag. Har gett mig själv ett enda litet nyårslöfte. Att jag ska köpa en julklapp i månaden så att ALLA julklappar är klara tills nästa jul. Som jag tänker fira HEMMA i fortsättning. Det är numera rostadmandel förbud hemma hos oss. Inte en mandel får komma innanför våran dörr iallafall. Tilda har tagit allting riktigt bra, hon har varit glad och positiv. Lite mardrömmar en par dagar, men det kan man ju förstå. Jag har också haft en massa sådant. :( Men men. Värre att lilla snuttan ska ha det då hon inte ens förstår att hon har det. Bara skriker rakt ut och är jätte jätte ledsen. stackaren. Men nu har det lugnat ner sig. Vi alla tre har återgått till vardagen, jag har börjat jobba, Mika har börjat jobba och Tilda har vart hos sin dagmamma idag :) Hon tyckte att det var jätte roligt, dom hade byggt en snökojja under dagen, den var jätte fin. Dagmamma S skottade snö och barnen hade fixat och trixat haha. gullungar. Nyårshelgen firades ute hos Mamma tildas Mommo. Det var lika trevligt som vanligt. Mamma och jag drack lite vin på nyårsaftonen och varsitt glas champange. Åt sjuuuukt god middag. Gick säkert upp 5 kilo på dessa dagar vi var ute hos mamma. jisses. Tilda har haft det bra, varit ute och åkt pulka todde drog henne i pulkan vilket var uppskattat. :) var ute i -12 grader. jisses vad glad hon var fast sedan vart det lite för kallt och vi for till gammel mommo på fika. Har även varit i stallet alla dagar. Det har varit nice, nu börjar cheeky komma igång igen. Ska på torsdag och rida "stadsvägen" det ska bli intressant att se vad hon gör med alla bilar. Men hon e så okomplicerad att jag inte har några som helst tvivel på henne. Det kommer att gå skit bra och om inte annat så e det nära till sjukhuset. haha. :) Men nu jobbar jag ganska mycket. Ledig torsdag som sagt. Tilda o Mika lediga på onsdag, men som vanligt jobbar jag då alla andra är lediga. haha. :)

Nå tillbaka till wildi. Herregud vad hon pratar och uttrycker sig nu, det har gått så fort att man bara blir helt förvånad över att våran bebis faktiskt inte är bebis mera. men det kommer hon ju alltid att vara för mig helt klart. Men vad stor hon har blivit. Man ser vilken otrolig skillnad det är sen förra året i hennes ansiktsdrag och hennes sätt att röra sig. man blir ju helt rörd. :) Älskade tildi. Hon berättar om sin dag vad hon har gjort och om hon haft en bra dag eller dålig dag. Hon väntar med spänning på att gummor L ska få sin bebis. Jätte nära nu. :) jag har försökt att förklara för henne att det kommer en bebis snart från gummor och tilda svarar alltid AHa jasså. hehe. gullunge. Men jag tror att hon kommer att bli extremt svartsjuk på henne. Ojoj. Men värst kommer det att bli då hon inte har mommo o moffa för sig själv. Men det kommer nog att gå bra. :) roligt ska det iallafall bli med en till liten knodd i familjen. :)
Tildi har mycket för sig och vi hittar alltid på en massa. Imorrnkväll ska vi åka pulka tänkte jag. får se så att det inte blir snöoväder bara. :) mjojo.. Tilda har sovit ganska länge om morgnarna sedan vi kom hem från uppsala antagligen ganska jobbigt att resa antar jag. men allting har gått bra, hon har inte hostat på en par dagar.
Så det är bra. så skönt att allting gick som det skulle. och vi kan bara vara tacksamma mot läkare sjuksyrror och alla andra inblandade på ÅCS och akademsiska.

Nu ska jag soooova. ska jobba imorrn 8-14 natti natti.