Ludwig

Ludwig fyllde 2år igår :) herregud vad tiden rusar förbi :) Jr o Tildi firades gemensamt igår :) familj o vänner var självklart samlade :) Mycket trevligt att umgås med alla o vi tackar allra ödmjukast för presenterna som barnen fick :) <3


kalas

i dagarna två. ikväll kommer ngra som inte kan komma imorgon på kalas :) känner mj dock groggy o huvudvärk from hell men d e bara att kämpa på. mika ha int gjort många knop här hemma m att hjälpa till men han jobbar ju så att... huset ser ut som fan o ingen ork att fixa d heller... :/ nåja bättre dag imorgon hoppas jag... :)
kram


Torsdag

idag ha jag o jennifer myst på stan :) trevligt att få tänka på ngt annat en stund :) nu på kvällen kom Jossan över o prata o d va trevligt det med <3 mina fina tjejjor :) plus att vi äntligen fick röven ur vagnen jag o Mika o fixa hylla på väggen ovanför soffan :)
kram bammen


Grattis

Grattis älskade Tilda! Idag fyller Du fem år mammas o pappas sessa <3 Du är den finaste tjejen i världen o vi älskar dig väldigt mycket <3

Cheeky

Älskade häst vad du betyder mycket för mig <3

Ont.

Idag är en sådan dag då det gör ont i hela min själ och i mitt hjärta. Och egentligen vet jag varför. Men ibland är det bäst att bara förneka det som är jobbigt i ens liv för att ens överleva. För att ens orka försöka ta sig framåt. För att ens orka tänka. Jag har bara haft motgångar denna månad. Det enda positiva med allt är väl att barnen fyller år snart. Mina stora barn. Ja jag kan faktiskt också vara en deprimerad människa. Jag har inte alltid bara roliga saker att berätta även om jag alltid väljer att ta den vägen. Jag har några få vänner jag litar på. Några få vänner som vet saker jag inte vill att andra ska skvallra om. Jag själv bestämmer över mitt liv. Jag vet att det finns andra som har det värre och jag vet att varje dag lider miljontals människor mer än vad jag någonsin i mitt lilla liv kommer att göra. Men just denna dag är ingen bra dag för mig. Jag ser bara ledset idag. Jag vill inte sörja jag vill inte gråta, men idag har jag inte gjort annat än just det. Jag vet att allt löser sig men jag vet också att det kommer vara en lång väg tillbaka till att vara Bammen igen. Jag är glad över att jag har Mika och barnen. För just nu är jag allt annat än kaxig. Men det kommer bli bra jag vet det inners inne.

Kram bammen


Familjen framför allt

Älskar min lillfamilj dom gör dagarna så mycket roligare o mer minnesvärda än annors :) dom ger så mycket skratt :) men också många nya gråa hårstrån ;) Älskar er mina raringar, tillsammans är vi oslagbara. Kram mamma bammen


Fortfarande hemma med Ludwig

Men idag så är jag fortfarande hemma med Jr. Han har ingen feber längre men tungt att andas. Vi hoppas fortfarande på att kunna åka till sweden imorgon men vi får se hur d går. Så länge Jr inte har feber ska d nog gå bra :)

Kram bammen


Vissa saker i livet berör mer än andra

Denna psalm berör på djupet. Jag tycker mycket om den. För vissa dagar ger den mig hopp och tro. Han finns där uppe och vakar över mig o barnen o mika. (han=pappa)

Tryggare kan ingen vara,
Än Guds lilla barnaskara,
Stjärnan ej på himlafästet,
Fågeln ej i kända nästet.

Herren sina trogna vårdar,
Uti Sions helga gårdar,
Över dem Han sig förbarmar,
Bär dem uppå fadersarmar.

Ingen nöd och ingen lycka,
Skall utur Hans hand dem rycka,
Han vår vän för andra vänner,
Sina barns bekymmer känner.

Se Han räknar håren alla,
Som från deras huvud falla,
Han oss föder och oss kläder,
Under sorgen Han oss gläder.

Gläd dig då, du lilla skara,
Jakobs Gud skall dig bevara,
För Hans vilja måste alla,
Fiender till jorden falla.

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme Fader Han förbliver,
Och Hans mål är blott det ena,
Barnets sanna väl allena.

Kram fru bammen

Ledig Dag

Idag har det varit ledig dag. Mycket nice. Har haft barnen hemma från dagis idag. Vi var in till stan och fixa lite grejjer från apoteket. Eftersom Ludwig har brännt sitt finger så måste det putsas ordentligt alla dagar. Sen for vi till godby för att åka båt med Ukki o Tätti :) Det var riktigt poppis från alla parter :) Så nu har man sett en del av saltvik sjövägen :) (kommer bilder senare)

Just nu vilar/sover Ludwig. Tilda ligger i soffan o kikar på barnprogram :) Jag har occuperat den andra soffan. :)

Ska också sova en stund eftersom att jag varit vaken sedan 05 med Ludwig. Dock har han småslummrat med mig, men sen har det varit fullt ös medvetslös :)

Nej jag skriver senare.

Kram fru bammen

Jobb

Ja denna vecka går endast i arbetets tecken.. Men det är ju pengar det med. tur att jag gillar min arbetsplats mycket och mer än gärna far dit för att arbeta.. :) Men idag har jag endast sovit fem timmar efter nattvaket eftersom jag inte hittade sömnen, trots att jag dammsög hela huset, plocka i o ur diskmaskinen och satt igång en maskin tvätt. Dessutom gick jag en 45 min promenad med Mila direkt då jag kom hem. Men inte vart jag trött för det inte. Nej nej jag fick läsa tonvis med bloggar samt kolla runt lite på ebay innan det började bära av.... Hoppas att jag fortsätter att vara pigg inatt och inte sitter dom en dönick imorgonbitt då jag ska köra hem till Jomala..
 
Imorgon ska Cheeky äntligen få skor på fötterna så det går att rida igen, hon har ju inte haft skor på ett tag, måste bara komma ihåg att åka via lantbruk o köpa dojjor innan jag åker hem o sussar. ;) haha!
 
På tal om skor så har Ludwig börjat ta av sig och sätta på sig sina egna skor själv :) stor kille han börjar bli :D Det går verkligen fort framåt nu. Ibland så blir man inte förvånad det minsta över vad lillkillen klarar av :) Tildi har börjat lilla förskolan och har börjat lära sig att känna igen bokstäver :) Duktig tjej. Även hon börjar bli stor nu och det känns i mamma hjärtat, snart bara 2 år kvar tills skolstart, spännande det med. Men herregud vad jag kommer att vara nervös. :) Älskade barn.
 
Mika han eldar och eldar i vedspisen, jag tror att han tror att det är 20 minus ute, men man slipper iallafall frysa ;) haha eller ja jag fryser ju alltid annars men nu börjar det bli olidiligt detta eldande. Men men jag ska inte klaga för det kommer garanterat att bli en lite mer ekonomisk vinter då man slipper värma huset med olja och bara duscha med värmepannan. Dock är jag inte speciellt skillad på detta med eldning så får väl se hur det slutar ;)
 
Här på Åland gör det dessutom inget annat än regnar, tycker synd om alla bönder vars skörder blir förstörda. Vi har ju som sagt snart skördefest på kommande 19-21 september tror jag att det var. Då är det massor med öppna gårdar och man kan köpa lokala hantverk samt råvaror, åka och titta på andra människors hem och somsagt gårdar, det finns massor med saker för barn att göra, som att klappa kossor, åka häst o vagn, leta skatter i hö, o äta massor med gott :) Ska bli roligt även detta år att fara på det. Brukar alltid fara med Mamma o Pappa o deras goda vänner och självklart med barnen :) roligt roligt :)
 
Vill även gratta Pappa Leif på födelsedagen idag :) grattis grattis :) Vi kommer på tårta en annan kväll :)
 
Kram fru bammen