Det märks...

Att man verkligen inte finns med i vissa människors liv mera....


Projekt öppen spis

Har börjat imorse :p inom ngra veckor ska vi ha en tulikivi spis på plats för att minska på oljekostnaderna :) o dessutom för härliga familjekvällar i vinter :) tyckte ju därför att vi egentligen kunde vänta tills hösten men men nu är det igång iaf :p

Kram

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/411300/images/2012/pic_195371518.jpg" class="image">


Fin besök

På jobbet av en domherre :) hur coolt som helst att jag fick hålla den i handen en stund innan den flög iväg igen :))


Nu var det klippt


Har klippt Ludwig häromdagen. Dock vägrade jag först att lägga upp bilder eftersom att jag var helt förstörd över vad jag hade gjort med han vackra ängla hår. MEN det var supersnyggt och han stormtrivs med sin nya frilla :) Han är jätte jätte fin och jag är riktigt nöjd nu med hur resultatet blev :)
Dessutom går han själv runt och säger "pin" o pajjar sej på huvvet "fin" menar han alltså då ;)

Tänkte oxo slänga in en bild sedan tidigare inlägg på barret han hade innan jag klippte honom :) Även Tilda ska klippas men eftersom hon har så långt hår så ska hon få besöka en frisör för d där håret går jag inte lös på med rakmaskinen :p



Och en bild på Tildas fina barr :)


Mina gullungar :)

Kram Bammen

BUZZ

Purina One Kattmat för steriliserade katter som är speciellt uttagen för sterliserade kattor då dom som hundar kan ha problem med vikten. Men om ens katt har mycket päls syns inte alltid övervikten. Och denna produkt skall även se till att katten får bättre matsmältning och finare päls samt bli mer energisk då den under en tre veckors period ska gå ner i vikt. Våran katt är väligt musklad men har urdålig päls som blev efter att vi kastreade honom har den inte riktigt blivit detsamma. Och han har också bara ätit friskies torrfoder förut eftersom att han vägrat annat, men nu sedan jag började invänjningen denna vecka lämnar han hellre bort sitt gamla torrfoder för att enbart äta Purinas. Vilket jag ser som ett gott tecken på att han tycker att det är jätte gott och det är jag glad för. Vår katt väger ca 7,5kg och är enligt veterinär överviktig. Men han har heller aldrig varit speciellt aktiv, han sover helst hela dagarna och går ogärna ut. Men sedan vi började med detta har han varit mer vaken och på G och mycket mera alert :) Och då har det bara gått ca 7dagar. :) men sen kan det vara beroende på katt också eftersom att alla kattor är individuella. Men jag är övertygad om att detta är det enda rätta för våran katt :))

Så prova du också under en 3veckors period :)


Namnsmycke

Idag kom mitt efterlängtade namnsmycke från Anettes namnsmycken :) såååå vackert och jag är super nöjd :) kommer ha det på mig så fort tillfälle bjuds :)


Jaha ett år äldre igen...

Igår fyllde jag hela 26 år?!?! What var har tiden rustat iväg?

Hade massa fina människor på besök och fick jätte fina paket:
-Ljus och Ljuslykta av Krille o Jossan
- Presentkort på MjukoLen av Mamma, Pappa, Moffa, Mommo o Gummor
- En jätte stor fin vit skål av Sandra Jocke Flisan o Vanessa
- Pengar av Mika o barnen
- Fina ungsformar och blommor av Lasse
- En inomhus grill och tulpaner av svärmor
Tack för alla fina presenter :)

Igår kännde jag att jag inte var riktigt hundra i kroppen, det värkte i alla leder och jag frös, orkade inte ens klä mig snyggt till själva kalaset. Och trött var jag. Heeelt slut. Men jag tog lite Panadol och burana så vart det lite bättre. Jennifer och Jessica kom via för en cigg och tyckte att jag skulle komma med och dricka vin. Jaja okej då. :)
Jesper var snäll och hämtade upp mig hemma så for jag till Jennifer där var både Jessica och Ika :) Men jag kännde mig inte på topp och vart ganska fnissig av bara ett glas vin :O men så fråga jag jennifer om en till burana och kollade tempen 38.7 ?! bara what? men Ika skulle åka hem så jag fick åka hem med henne tip top :) tack för igår brudar :) Och idag har det inte varit bättre snarare värre, stack hem till mamma för att låta ungarna göra något annat än vandalisera vårat hem ;) tack mamma för att vi fick vara med dig idag :)

Nu ska jag umgår med Fia o Helmer :)

Kram

Ny stol åt Tilda

Vi har ju brio zento stolar åt våra barn och vi har varit väldigt nöjda med dom. Men nu då Ludwig har börjat dagis behöver vi den ena i Mikas bil så nu måste vi köpa en ny stol åt Tilda som hon kan ha enda tills hon uppnår skolåldern. Så vi kommer antagligen att köpa en Acta graco åt henne en bilbältesstol som man kan luta lite bakåt så hon har det lättare på längre resor. :)
Många utgifter nu denna månad men så kan det vara ibland. Mika kommer nästa helg att även sätta in tulikivi kakelungnen kommer nog att bli sjukt fint bara det blir färdigt för jag kommer ju att få tapetsera om vardagsrummet och det betyder en tripp till rusta i sverige :) inte behöver jag dom dyraste tapeterna bara dom snyggaste till bäst pris ;) Dessutom skulle jag vilja ha lite grejjer från jysk också men vi får se hur det blir med det bara att ta en sak i taget :)

Men här kommer en bild på stolen iaf :)



kram

Velande om resa eller inte...

Mika vill att jag ska fara till Gran Canaria. Men jag får bara ta 1 barn med mig. Och jag vill ha båda med mig även om kanske inte Ludwig har något utbyte av det men endå. Egentligen vill jag att hela familjen ska fara men Mika vill stanna hemma... Det är jobbigt. Han säger att jag får fara helt ensam om jag vill, men det känns inte helt ok. Jag vet att han ska fara till USA i höst/vinter om det blir av och då kommer jag vara ensam med båda barnen. Men samtidigt vill jag hellre åka med honom till USA 1 vecka istället för att fara helt solo till gran canaria med mamma och becki... och jag vill  träffa johanna som jag inte sett på snart 3 månader och det skulle vara super kul att träffa henne. men jag tror inte att jag kommer ha roligt om jag åker ner ensam utan barnen och jag kommer bara att sakna dom... och gå runt och undra hur dom har det hemma... :( och ha dåligt samvete över att dom ska vara på dagis mellan 07.30-16.30 för att jag är borta... suck...

Nåja jag har en annan plan också att istället fara till Ullared  med Sandra o Jossan för att shoppa mig medvetslös men vi får se nudå hur det kommer att gå med allt... det är ju ganska dyrt att resa ner och jag vet att jag måste skaffa pass till både mig och barnen och resväskor, sommargarderob till oss alla tre och ja herregud vad mycket saker man måste ha med sig då man reser med barn... :/ nå det löser sig. jag ska bara sluta vara så förbannat rädd för katastrofer och annat som jag inbilldar mig att ska hända....

Nu fortsätta städa innan kvälls jobbet....

Kram

Första arbetsdagen

Gick galant :) roligt men ack så mycket info att ta in igen eftersom att det är ett nygammalt ställe för mig ;) Men roligt att träffa alla bekanta ansikten igen där jag lärde mig allt jag kan om Närvårdar yrket. :) Och jag tror att allt kommer att bli riktigt bra :)

Dock har Vi ett mindre roligt beslut att fatta :( Katten har pissat inne igen trots antibiotika och ändring av vatten och mat... ser verkligen inte framemot att fatta det beslutet :( Men han är 14år gammal och vi vet att förr eller senare kommer beslutet att måsta tas. Det är så bittert för han är en helt underbar katt så snäll och kelig och jag vet att vi aldrig kommer att få en lika gosig katt som honom igen. ;(
Trots att han kissat inne massor på senaste tiden så älskar vi endå honom massor! och han är våran kelgris... <3

Men jag kommer nog att skriva om det går som vi inte vill eller om dom hittar något annat fel på honom....

Kram

Tillbaka till verkligheten

Idag har vi varit ute hos barnens mormor o morfar. Alltid lika roligt :) Middag och badat bastu har vi gjort :) Mycket trevligt. Dock åkte moffa iväg till västerås för att göra ett jobb antar jag eftersom att han har lastbilsfirma och kör saker åt folk här hemma :) behöver ni buss eller lastbilschaufför ska ni ringa Sunds Buss eller Leif Lastbilstransport :) (sådärja då smög man in den reklamen ;))

Nå iaf så däcka L o T i bilen påväg hem.. Det slutade med att Ludwig somnade för 10 minuter sedan och Tilda fortfarande kommer gående i korridoren för att vilja ha sällskap i sovrummet. Så jag hoppas hon somnar snart eftersom att dom ska tidigt till dagis imorgon redan 07.30 ska dom vara där. Och Jag hoppas att allt kommer att gå bra och att ingen av dom kommer att vara allt för trötta då jag hämtar dom på eftermiddagen. Men jag tror att dom kommer somna tidigt båda två eftersom att det är deras allra första heldag på dagis. :/ Och jag ska börja jobba efter att ha varit hemma i nästan exakt 2år eller jag har ju hoppat in på Trobergshemmet så mycket jag har kunnat men jag ska ju börja mitt ordinarie jobb imorgon så det är tillbaka till verkligheten och jag hoppas att det kommer vara givande. :) Det kommer iallafall att vara mycket att lära sig igen och alla nya rutiner ;) Men det kommer nog att gå bra hoppas jag :)
Ser verkligen framemot att få börja jobba och tjäna mina egna pengar :) Kan betala mina egna räkningar och slipper leva på Mika :) Dessutom kommer det att kännas mycket bättre, dessutom kommer jag på mina lediga dagar få vara hemma med barnen vilket jag ser extra mycket framemot och dessutom vara ledig varannan helg vilket är en väldans lyx att få vara i mitt yrke :) glad jag! det betyder att jag inte missar allt för mycket kvalitetstid med barnen <3

Idag har jag också lekt med kameran och tagit kort på mammas frassar Edward och Grålle som jag födde upp med nappflaska från 4veckorsålder. Då jag hittade dom i ett dike på den lokala skroten och eftersom jag var höggravid kunde jag inte lämna dom eftersom att jag var inne i byggabo perioden och kännde att jag var som deras "mamma" dock kunde vi inte behålla dom själva så jag gav dom till mamma och pappa :) och dom har det jätte bra där dock tror dom ju att dom är hundar eller människor ;) hehe! Nåja här kommer lite bilder på dom iaf.





Nu ska jag varva ner och sedan sova jag också!

Taggad till tusen inför imorgon och jag kommer blogga imorgon efter jag varit på bio med syster och Min Jossan <3

Kramis

Fullrulle

Hela dagen lång :) fick besök av jennifer imorse så jag bjöd på frulle o te :) mycket trevligt. Så kidsen röjjde mer än vanligt o tilda verkar vara feberfri. För hon har haft full fart hela dagen iaf :) får se hur hon mår imorgon om det blir simmning eller inte. Skulle även ha träffat Jossan men tyvärr blev det inte så då Mika skulle till garaget ikväll och jag måsta åka tidigare till stallet, fick sällskap av Lynn o hennes vovve Amme o Mila o Cheeky på promenad 1timme o 15 min vart det :) yey duktiga vi med tanke på att min kondis är =0 o Lynn är förkyld :)

När jag kommer hem vid 17.15 tiden ligger Mika Tilda o Ludwig och sover i saccosäcken (vi har en sådan där bigbag fr.mio) jäkla orättvist med tanke på att Tilda steg upp kl 6 o Ludwig kl 6.15 trött mamma.. :/ men mika var ju tidigt på jobb redan kl 6 så han var ju oxo trött... Sen sov barnen till kl 18?! Det betyder att det kommer bli en låååååång kväll innan dom slocknar :/ men som tur är d ju lördag imorgon och då ska vi försöka fixa till dygnet plus att vi ska på födelsedagskalas till Syster Sandra imorgon eftermiddag ska bli trevligt och roligt att träffas igen :)

Nu ska barnen bada och sen får vi se vad kvällen bjuder oss på :)

Kram


Hårfager mini man :)

Tänkte lägga upp bilder på Ludwigs hår :) för jag har aldrig sett ett barn med likadan friss som våran son har :)






Ett tiktigt litet charmtroll :)

Antagligen kommer jag aldrig vilja klippa honom men han börjar få lång lugg så jag vet att det snart är nära att babylockarna faller MEN jag har ju det iallafall dokumenterat denna gång :) Tilda hade lockigt hår men inte alls på samma sätt som Ludwig har :) Men nu har hon så långt att det är nedanför skulderbladen, hade tänkt ta bild på hennes hår också men tösen har feber och sover mest hela tiden. Inte roligt att vara fotomodell då inte :/

Nu ska jag fortsätta kika på revenge. Och sen ska jag sova. Hoppas på att barnen sover till halv åtta och inte halv sju ;) hehe... kan bli svårt det...

Kram

Onödigt att veta men endå bra att veta :)

Jag har ju en Nikon D3100 som jag fick av min snälla sambo i julklapp :) Och man kan använda PS3 ans usbkabel till kameran för att ladda upp bilder :) Om man har slarvat bort kamrekabeln och har ett ps3 med laddbarakontroller så passar den kabeln till Nikon D3100 iaf :) Tycker jag e sjukt coolt och jag använder den alltid för att ladda upp bilder till datorn :)

Nu ska jag försöka ta mig ur soffan och göra något vettigt. Är så förbannat trött idag. Men det blir nog bättre det med :)

Kram

Gift eller ogift...

För min del kommer jag att förbli ogift. Det var meningen 2013 men det blir inte så. Många undrar varför? Mitt svar är enkelt. Det är min och Mikas ensak och dom närmaste vet. Mer än så finns inte att tillägga så att Ni snokande människor där ute kan sluta snoka för det finns inget att snoka efter. Vi har det bra som vi har det. Två fina barn och varandra det är allt vi behöver. Det finns inget drama för er att leta efter då kan ni vandra vidare till någon annansliv att förstöra. För här finns inget att hämta...

Älskar Mika. Barnen. Mila. Cheeky. Brutus.




Buzzador

Purina one kattmat ska jag Buzza om :) jätte roligt :) då hoppas vi att Brutus visar resultat av den maten också :)


godmorgon

Idag är det full fart igen. Ludwig och Tilda ska som vanligt fara till dagis. Jag har massor att göra hemma och i stallet. Men börjar hemma och far till stallet sen.
Igår var jag till gottby matt och tapet och hämtade tre st tapetböcker. Jag tror att det kommer bli bra bara det blir klart :)

Men det finns så mycket fint att sätta på väggarna. Ska kika lite på tapeterna i lugn o ro idag medans barnen är på dagis. :)

Tilda ska få välja sina egna tapeter och jag hoppas att hon blir nöjd med sitt val :)
Ludwig ska få bo i Tildas gamla rum så han kommer ha ljuslila väggar, vilket inte gör något alls. Han ska ju endå bara sova där egentligen. :) Så det kommer att bli jätte bra. Har gjort en beställning från Ellos, eller mamma har gjort det åt mig ;) och det kommer komma hem fina saker hit hem snart :) Me like alot. Det enda som inte kommer hem ennu är den svarta kristallkronan till sovrummet ;) Den får komma en annan gång, känns lite vågat att beställa den redan nu innan jag ens börjat riva vårat nya sovrum, men ska nog börja med det denna helg tror jag. Tilda gillar ju att riva ner saker ;) Och dessutom får jag ju använda garaget nu till förvaring så man kanske ska passa på då att sätta undan alla saker som ska sparas. ;)

Ska försöka att ta en bild på detta omtalade rum så får ni se hur det ser ut idag :) och sen kommer jag uppdatera vart efter hur det ser ut och vad för material vi använder :) plus att jag på sidan av kommer att följa Mikas tulikivi projekt i vardagsrummet ;) Mycket som händer just nu :)

Kram

Recept på kärlek


Ny dator :)

Idag köpte vi ny dator en Lenovo :) ville ju egentligen ha en apple macbook air men va tusan denna dator är precis lika bra om inte bättre :) o dessutom var prislappen mycket passande för våran plånbok ;))

Denna vecka är sista veckan jag är hemma mamma eller ja egentligen inte så mycket mamma eftersom att båda barnen är på dagis eftersom att Ludwig fortfarande skolas in på sitt dagis :) Och bra går det han är jätte duktig, dock var han ledsen idag när jag lämna honom vilket gjorde jätte ont i mamma hjärtat :/ Men det hade gått om efter en stund och han hade haft saknad men endå lekt tillsammans med ena dagisfröken :) imorgon kommer jag att vara ensam ganska länge på dagen, tror nog att jag ska fara till stan med Mila och gå en ordentlig runda med henne samt lite stadsträning, blir ju så dåligt med det nuförtiden då vi inte längre bor i stan så blir det ju att jag ofta lämnar Mila hemma så hon ska slippa sitta utanför alla butiker och vänta. :/ Men imorgon ska jag ta tag i den träningen igen ;) om inte annat kommer Mila att ligga däckad ett tag efteråt så jag kanske kan få golven torkade :)

Har varit ganska trött ¨på senaste, men ja det tar ju på med inskolning, dåliga nätter och tidiga mornar, så vi får ju se hur det blir bara rutinerna har landat ordentligt hos oss. Vi har iaf bestämt oss att i helgen ska vi ha en familjedag, med simmning, mys och film. :) man ska ju njuta ordentligt när man sen ska börja jobba. På torsdag ska jag fara till jobbet för mitt allra första personal möte :) känns konstigt att börja jobba efter att ha varit hemma i 2år men pengar behövs och som mitt schema ser ut nu kommer jag endå att ha massor med tid med barnen, mila kommer inte heller att vara ensam speciellt långa dagar eftersom att Mika kommer hem på lunch och jag hinner hem och gå till dagis för att hämta barnen och ta henne med mig. före jag börjar jobba kväll kommer jag att hinna med åtminstone 2timmars promenad med Mila. Allt kommer att gå bra och barnen kommer ha korta dagar dom med på dagis. Det gillas stort. Jag vet att allt kommer att bli bra. :)

Nu ska jag njuta av lugnet efter denna stressiga dag...

Kram

Fynd

Denna kinesiska fågelbur fynda jag på ålands köp o sälj för endast 7€ :) så nu behöver jag bara köpa en murgröna o en fejkad fågel så kommer den att bli super fin :) lovely :) jag har länge velat ha en fågelbur men inte velat betala för en ny som kostar multum :/ så jag är sjukt nöjd med detta Fynd :)) kommer pryda nya sovrummet perfekt :)

Kram