Trött...

image3

Syrran gjorde denna i Photo shop ikväll då hon och Pappa var över en stund före dom skulle hämta mormor till Ålfen. Mika kom just hem, Tilda har sovit i kanske en halvtimme så jag ska ta med mig Mila och gå ut en sväng. Idag är jag faktiskt hemskt trött, jätte trött så trött att jag bara känner mig tröttare... usch.

Men Tildisen har varit super gullig hela dagen, men sovit mycket mindre än vad hon annars brukar göra så jag fick inte allt städat, men jag ska försöka att städa resten imorgon. Som att torka golv och dammsuga, den tråkiga biten. Men jag har faktiskt varit duktig idag och gjort en liten fotobänk. Men annars har Tildis varit mycket på golvet och donat med sitt babygym, det gillar hon och det är alltid lika roligt. <3 Sen var vi på till Mariebad med Becki Lina Kjell Liam och Lova och simmade en kort stund, för Tildis tyckte att det var hemskt kallt i vattnet. Eftersom att hon ska bada i 32 33 gradigt vatten annars på babysim, men det var bara 30 gradigt och till o med jag o lina tyckte att det var alldeles för kallt vatten. usch. Men jag vill alltid bada varmt, gillar inte kyla. Haha.
Nej nu slirar det för mig... ska ta med mila ut och gå nu iallafall..

sova sen... ZzzzZZZzzzZZZzz Älskar min lilla familj <3

Kram Mamma Bammen<3

ännu en dag...

Idag har det varit ganska soft. Har haft sovmorgon idag för första gången på fyra månader. Mika steg upp tidigt med Tilda och tog hand om henne så jag fick sova lite. skönt. Men nog var det lite jobbigt att låta han göra allt, men han kan det vet jag innerst inne. :) Sen tog vi en promenad allesammans tillsammans med Mila hon var glad att få komma ut och gå. Det lilla trollet. Sen var vi till Mamma och käka middag, det var helt okej mat. Gott var det iallafall. Sen så bastade Tilda, för hon badade badkar i bastun. Hon gillade det en stund, men sen vart det för varmt för lilla tildisen. <3 Tilda har gjort mycket framsteg igen, igår då vi var till hennes gammel morfar och gudmor på middag så vid efterrätten så sträckte hon ut sina små armar mot mig då hon satt i Mikas famnen. UR GULLIGT! Blev helt till mig, måste genast ringa mamma och berätta vad hennes barnbarn gjorde, sen skena in till svärmor och säga samma sak. HAHA. Hon har börjat att rulla runt, eller det har hon gjort ngra gånger förut men i helgen har det gått som smort, nästan varje dag har hon kämpat och kämpat den lilla tösen. Sen har hon faktiskt varit himla duktig på babysimet och det blev även filmat av gudmor/moster Lina. Hon har även börjat att äta lite pure alla dagar, det börjar gå bättre och bättre. Får även lite eferrätt vill säga lite fruktpure´.Men den största händelsen av allt är att Tilda FYLLT FYRA MÅNADER I FREDAGS! Det är sååå himla stort. Det är helt otroligt. Det är så stort att lillan blev så gammal. Det känns som att det var igår liten kom till världen. <3

Men iallafall. Hon är så himla duktig med allting, jag är så glad för att det går framåt med stormsteg. Men det gör att vi måste snabba oss med köket. Så att det är fräscht tills tilda börjar att krypa, eftersom att det kan bli lite jobbigt annars. Men vi ska snart få det fixat, vi måste bara kolla att det finns pengar tills dess. Då får vi äntligen fara till IKEA hehe. Måste skaffa grindar också till trappan. Tilda är även lite blyg då hon just vaknat, då är det bara hennes mamma eller pappa som duger. ;)

Har annars haft en bra helg tillsammans med min kära sambo, och dotter. Har haft det ganska lugnt och tagit det väldigt softis. Mika har fått gjort lite iallafall på bilen, lite mera iallafall än ingenting. *stolt* Nej ska nu snart sova, Tilda har redan tagit natt hon. Det är bara bra det, så vaknar hon lite tidigare imorgon. måste tvätta och städa det sista här hemma imorrn sen hjälpa syrran lite också.

Kram Mamma Bammen<3

Mitt liv som Mamma...

Mitt liv som Mamma har hittills varit ganska konstigt. Det har varit en STOR omställning. Men vissa dagar har man tagit det bättre än andra, men för det mesta har man mest bara funderat över hur man har kunnat åstadkomma något så underbart som lilla Tilda. Helt fantastiskt. Men samtidigt så skrämmande att vara Mamma. Den största skräcken är om man kommer att lyckas som Mamma att man kommer att göra rätt och om man kommer att lyckas hjälpa henne göra rätt val i livet. Men jag vet att innerst inne kommer jag att göra det rätta för henne och guida henne genom livet. Finnas där för henne och stötta henne i dom val hon kommer att göra i sitt liv. Den största förändringen är att mitt liv har blivit till det bättre och jag har aldrig varit lyckligare än tillsammans med min lilla egna familj. Jag är så himla glad att jag har dom. Men det är jobbigt att vara småbarns förälder det är det, men det är helt klart värt det. För det kommer en dag då man även som mamma kanske får sova ut på Söndagar. :) Men jag kommer aldrig att ångra att jag blev Mamma vid 21. ALDRIG. Tilda är det allra bästa i mitt liv. Det var så skönt på BB då Mammarollen kom över en som en smygande dimma, man kunde amma man kunde ta hand om sitt lilla barn utan att begära hjälp. så fantastiskt. Det var roligt och det var fantastiskt en upplevelse man aldrig glömmer. hehe.

I lördags var vi på babysim, det gick jätte bra. Tilda tyckte att det var hemskt roligt att bada, men hon blev snabbt trött blev hon. stackarn. och sen tyckte hon att det var kallt också när hon var ovanför vattenytan. snuttis. Men allt som allt så gillade hon att bada väldigt mycket och på torsdag ska vi bada igen. hehe. tillsammans med gudmor Lina. Ska till rådgivningen igen imorgon och få vaccin mot rotavirus. Och så måste vi fara och handla hem lite mat för veckan, annars blir det inte bra och då finns det inget att äta. Ska städa och tvätta imorgon efter att vi har varit till rådgivningen.

Mika har varit till garaget idag,under tiden var vi till Mamma. Mamma såg trött ut för hon har jobbat natt. Men Tilda var iallafall glad att se sin mormor, vi var också ut och tog en promenad tillsammans med mammas väninna. Sen bar det av hem, har nu sett Singing Bee och Tilda är nu hemskt trött på att öva på att krypa. Så vi ska gå och sova. vill bara tilläga att Mika är den mest fantastiska Pappan som finns. Jag ser han stolthet lysa i hans ögon då han ser Tilda, jag kunde inte ha valt en bättre Pappa till vårt barn. Han är helt fantastisk med henne. Dom är så söta tillsammans. ojoj. Jag älskar Mika av hela mitt hjärta tillsammans är vi OSLAGBARA!

Nu är det sovdags tillsammans med Tilda. Natti Natti.

Kram Mamma Bammen <3


Min underbara Dotter

image1
Jag har den mest fantastiska dotter man kan tänka sig. Detta leende sitter på hennes läppar hela dagarna utom då tröttheten tar överhanden. Hon är så duktig, jag en så stolt Mamma. Jag kan stolt meddela att hon nu väger 6660 gram och är 62,9 cm lång :) Hon Är så jätte duktig. Dom sa att hon växer enligt alla mått perfekt. Sen tyckte dom att hon är väldigt tidig med det mesta hon gör, som att rulla runt, sträcka sig upp för att få stå med stöd. Hon är så duktig. Jag är hel glad och nöjd med henne. :) Hon gör stora framsteg alla dagar och jag är så glad att jag har henne, utan henne skulle mitt liv vara lika enformigt som det var tidigare. Hon ligger nu bredvid mig och jollrar för fullt, när man pratar tillbaka så bara skrattar hon eller jollrar lite högre. Fantastiskt. <3
Idag steg Tilda upp kl: 08.00 så det var bara att stiga upp för mig också, jag var och är fortfarande hemskt trött. Men det ska bli ändring på alla rutiner, det ska stigas upp kl:08.00 och sen en tupplur igen vid halv tio tiden. Så Tilda, jag och Mila tog en en timmes promenad runt östernäs och västernäs, det var mycket uppfriskande. Igår hade vi en stilla hemmakväll tillsammans hela familjen. Tilda som ni ser på bilden, uppskattade detta väldigt mycket att få leka med Pappa. :) Jag måste bara säga att Mika har verkligen växt i sin roll som Pappa, han har faktiskt börjat att vara mera med Tilda och umgås med henne, jag är så glad över det. Han missar inte lika mycket tid med henne något mera. Det tycker jag att är fantastiskt. Han är världens bästa Pappa och han tar sitt ansvar, visst är Tilda mest med mig men det är för att jag ammar henne fortfarande. Vi ska se om hon inte snart börjar att äta lite mera potatis och morot, vi vet iallafall att hon tar ersättning. Vilket är suveränt. Men vi ska se om Mika kanske ska prova ge henne lite så att han får se att han faktiskt kan ge flaska lika bra som jag kan amma. Jag älskar att se Tilda tillsammans med Mika, dom är så himla gulliga. Tilda ser ut som en liten mini Mika. Det är så gulligt.
Jag är så glad och tacksam för att ha en sådan otrolig partner som jag har. Jag är så glad att jag får vara med och se henne växa upp tillsammans med oss.
Det enda jag önskar är att min riktiga Pappa skulle ha fått träffa Tilda, men det fick han inte. Det är tråkigt och jag kan ärligt säga att jag är hemskt besviken över detta. Jag vet att det är fel men det struntar jag i. Men ibland är inte livet som man har tänkt sig. och det är så det är.

Nu ska jag se om tvätten är klar så jag har ngt att sysselsätta mig med, medans Tilda har somnat igen. :)

Kram Mamma Bammen<3

Välkommen 2008 :)

Idag har jag varit till min mormor och tittat på då mamma min och hon har städat. Min mormor har nämligen tonvis med saker. Jisses vad grejer hon har. Men iallafall. Jag passade även på då Tilda sov att tillsammans med min syster och mammas hund Todde och min vovve Mila gå en promenad. Vi var säkert ute och gick i en timme. :) Det var hemskt skönt att göra det. Men det blåste rätt bra, men det gjorde inget. Hundarna fick vara lösa, eller Mila var lös nästan hela vägen och Todde fick bara vara lös i en stor hage där det annars går kossor under sommaren så att han inte kunde rymma. Det var faktiskt roligt. Sen när vi kom hem så var det bara att sätta sig ner och amma för Tilda hade vaknat. :) Sen låg hon och lekte med sin favorit leksak på golvet. :) Lilla trollet mitt.

Sen for jag hem... Mika kom via med lite broschyrer om en bil jag funderar på att skaffa, men det är än så länge bara öppna kort. Vi får se. *hoppas hoppas* Sen stack han vidare till garaget för att skruva på BMW:n det börjar snart att dra sig mot race :)

Tilda har gjort mycket framsteg sedan jag sist skrev, tösen smakade i Lördags på lite pure tillsammans med sin Mormor som även var barnvakt ngra timmar så att jag och Mika fick umgås en stund tillsammans, dock blev den stunden i garagets anda, men det gjorde absolut ingenting. :) Det är så skönt att jag har en sådan underbar mamma som jag har. Vet inte vad jag skulle göra utan henne faktiskt. :) Sen har hon börjat att leka ordentligt med sina händer och fötter, drar av sig sockor och försöker att vända sig så att man inte ska få dra på henne kläderna. haha. Tilda är så gullig, vi lyssnade just på lite musik, hon älskar musik speciellt om man sjunger med. :) Men jag sjunger så himla dåligt men det bryr inte hon sig om, sen dansade vi lite oxo. haha. Hon är så guld, jag är så glad att ha henne. Och det är så himla roligt att se hennes framsteg dag för dag. Helt fantastiskt. Men tiden går alldeles för fort, snart blir hon 4 hela månader herregud vad fort det går! Jag önskar att det gick lite långsammare, men jag är endå glad för alla fantastiska framsteg hon gör. Det är så roligt att se henne göra dom dessutom. :)
Men nu ligger hon i sin säng o pratar på, ska snart ta upp henne för hon har just vaknat så att hon somnar sen senare också, ska försöka med en ny strategi idag. Sen måste jag stiga upp tidigt imorgon, jag SKA göra det. Det är bara det att jag är så himla trött att jag snart inte vet vad jag heter... usch. Men det ska väl inte dröja så länge till så sover hon hela nätter :) utan att man behöver amma. tiden går ju så fort så... Idag skulle jag också ha stigit upp men det sket sig duktigt. Jag somnade om tillsammans med Tilda och Mila så det blev inget med det.*lat*'

Har också ikväll hunnit med att fixa lite nya uppfinningar i köket som jag själv är mega nöjd med att mitt huvve klara av att tänka ut helt på egen hand. haha,. Har satt alla olika medel i en stor plast backe under köksbänken tillsammans med en lite mindre med alla plastkassar ovanpå. HAHA och det fick plats det ni! HA. så jag är mega nöjd nu är det bara att försöka få ngn ordning med tvätten till sen kanske man har uppnått sitt syfte med det också. haha. Men vi ska KANSKE till SWE ihelgen efter en bokhylla till vårt vardagsrum tillsammans med ett nytt vardagsrums bord. ÄNTLIGEN!

Jag tog just upp Tilda ur sängen la henne på golvet på mage och då VÄNDE HON SIG TILL RYGG!!! för första gången! Helt otroligt att få se det. Jätte duktig tjej. åh jag är såååå stolt. då är hon bara 3 månader och 2 veckor och ngra dagar! Ah jag har världens bästa bebis. :) Nu försöker hon att krypa men det går inte lika bra det inte, man ska få med sig magen också.. hehe. nej nu ska jag gå och leka med henne en stund. Sen dags att göra henne klar till natten och gå och sova så man orkar imorrn. :)

Stor Kram från Mamma Bammen<3

p.s Jag ÄLSKAR min lilla familj och min underbara Mamma som ställer upp i vått och torrt. (du e underbar).d.s

Tilda Maria Helena

Det blev hennes namn våran lilla Tildis. ;) Det gick jätte bra på dopet igår. Faktiskt bra gick det :D Men lillan blev såå trött att efter ceremonin var det dags att sova. Så på alla kort tagna efter ceremonin så sover lill tjejen i min famn även då det var dags att ta kort på oss alla så sov hon sött i sin vackra klänning. Vi ska ta kort på henne i den vid ett mer vaket tillfälle också. Det var faktiskt roligt att träffa alla. Men jag kännde mig bara stressad och illa till mods. Gillar inte att vara i centrum heller. Och inte kunde jag gömma mig bakom Tilda eller Mika. usch. Men men det var fint som alla sa. :) Jag tyckte att det var  jätte roligt, men synd att Tilda somnade eftersom att jag hade velat ha kort på henne tillsammans med hennes faddrar. ;) Men det är som det är det nu. :) kan ta det vid ett senare tillfälle. :D Nej nu ska jag försöka lura min syster att komma med käk åt mig innan jag dör av hunger. hehe... vet bara inte vad jag ska äta faktiskt. :)

Kram Mamma Bammen <3

God Morgon/ God Förmiddag

Idag är det dop. Tilda ska döpas i st. Mårtenskyrka. Jätte fint kommer det att vara :) Helt suveränt. Det ska bli jätte roligt, dom som står oss närmast är dom som kommer att komma. Men vissa kan tyvärr inte komma. Men det gör inget.. Men det finns vissa vi mer än gärna hade sett att kom, men ibland hindrar livet oss från att göra dom saker vi vill göra.

Nu på morgon kvisten då jag har gjort mig i ordning så har Tilda legat och lekt i sitt babygym med sin elefant. Det har hon tyckt att har varit roligt. Lillan har skrattat och pratat helt för sig själv och ibland har jag svarat. ;) Men när jag skulle gå och ge henne mat så visade det sig att Tilda hade somnat på golvet med sin elefant, det ser så urgulligt ut att man smälter. Jag har faktiskt tagit kort på henne. Brutus våran katt har också sovit helt mysko inatt, med halva sig över husse och andra halvan över mig, Konstigare katt får man leta efter. haha.

Igår tog vi det lugnt, mamma och jag var och fixade iordning på st.mårtens, det blev jätte fint. Sen var mamma hos oss ett tag för min lilla syster var på fest till en kompis och hon skulle hämtas först framåt natten. Det gick bra det med. Min andra syster och hennes kille kom också över en stund och pratade lite skit. Mika satt mest framför datan och såg på en dokumentär. Den verkar faktiskt ganska bra den dokumentären. Jag ska se om jag kanske hinner se den här under dagarna. Sen vad det bara sängen som gällde eftersom att vi alla var ganska trötta. Tilda somnade först och sen jag. Mika har jag ingen aning om när somnade eller när han ens kom till sängen.

Mila for till Mamma för att ha hundsällskap av hennes hund, det är bara för att hon har svårt att vara ensam. Men jag vet inte varför kanske för att jag har varit hemma så länge med henne och hon har alltid fått följa med mig överallt.. Så jag försöker att ordna det så att hon ettdera kan vara med mamma eller min mormor. Men ibland har jag henne ensam men ytterst sällan. Det har bara blivit så. Så mammas hund brukar få agera sällskap åt Mila då vi alla ska fara på fest eller dop eller ngt annat. Han är snäll med henne.

nej nu ska jag skrämma mika ur sängen och se om han kanske ska klä på sig. :)

Kram Mamma Bammen <3

D e skiiit kallt idag....

Idag är det faktiskt inte alls varmt. Har bara varit ute korta stunder, eftersom att man nästan fryser arselet av sig då man går ut. Jag är hos mamma och det blåser rakt på från havet. KALLT!
Det snöar dessutom, klart det när julen är över.. Då ska det komma kallt väder och snö. suck. Men så var det ifjol med. :(

Jag har idag faktiskt börjat att städa lite, eller jag fick ganska mycket gjort. Nu är det bara hallen o köket kvar. usch. Men det hinner jag göra i morgon före jag ska fara och handla lite grejer till Tildas dop på Lördag. ;) Det ska bli roligt att döpa henne, äntligen måste jag säga. Men men. Hon ska ha Mikas dopklänning och sen har hennes gammel mormor köpt en vit body och en vit mössa. Den är jätte fin. Tildas Farmor har fixat klänningen så att det blir rosa band i den tills Lördag. :) Jätte roligt. Åh vad fantastiskt att få ha alla våra nära och kära tillsammans och att vi får visa upp våran älskling. :) När mina kusiner också kommer dessutom. Jätte roligt. :)

Har fått Tilda att somna själv i sängen sin, det är ett STORT framsteg för henne. Så jag ska börja få henne att sova i sin säng iallafall somna där och sen när hon vaknar under natten ta henne till sängen mellan mig och Mika. Men annars så ska jag försöka ha henne att sova där, visa att det inte är farligt att sova ensam. Att det går att sova själv. Sen har tösen idag vänt sig från rygg till mage och det gick jätte bra, sen var det en massa sparkar med benen, så att hon försöker krypa, men kommer ingenstans. Det gör henne ganska arg då hon försöker. Stackarn. Men snart snart. Allt kommer i sinomtid. hehe.

Jag har varit ganska trött på senaste. Men det beror kanske mest på att Tilda somnar sent. Sen har man legat och dragit sig under morgontimmarna. humf... men men. Jag ska börja stiga upp nio alla dagar så att vi får in nya rutiner för oss båda så att hon snart kanske börjar somna tidigare och vakna tidigare. Kortare sovtid under dagen också. Men det visar sig hur det går. Jag håller er uppdaterade om det gör jag. ;)

Nej nu ska jag gå o kika till den lilla sötisen.

Kram Mamma Bammen <3

Tjenare!


Första bloggen. Yeah.. Känner mig extremt ball alltså... :) Så nu kan jag äntligen ventilera mina galna ideer till alla bloggare...

Idag har jag drömt om ett nyrenoverat kök och nyrenoverad hall :) Men mest av allt drömmer jag om ett nytt hem till oss tre. Ett hem där vi kan låta Tilda växa upp och få ha olika husdjur. Den som skulle uppskatta att bo på landet mest i hus det är våran vovve Mila. Hon skulle tycka att det är alldeles suveräääänt. :) Jag med för den delen, gillar inte riktigt att bo istan. Men jag älskar våran lgh speciellt efter att jag fick mitt vardagsrum fixat av min fantastiska familj och våra vänner :D Jag tycker att d e fantastiskt.

Jag är sååå glad för att jag har min mamma alltså Tildas mormor. Hon är såååå underbar, utan henne hade jag inte vetat vad jag skulle ta mig till. Jag är så tacksam över att jag har henne, hon hjälper mig och ställer alltid upp och det gör mig¨evigt tacksam! Jag måste fara ner till stan o  se om jag hittar ngt fint som kan representera hur mycket jag uppskattar min mamma.

Tilda har blivit så duktig. Idag satt tösen upprätt i en stolsjälv med hjälp av lite kuddar, det gick jätte bra. Men hon kan inte sitta speciellt länge eftersom att hon har sååå mjukt skelett. Idag har hon även sett att hon har fötter så hon har faktiskt börjat småleka med dom och även sitt babygym har hon börjat dra i alla djuren som hänger ner. Jätte roligt och jag är s¨ååå himla stolt över henne. <3
Det är så fantastiskt att se henne göra olika saker.. Hon har verkligen förändrats under dessa tre månader. Det är helt fantstiskt. helt underbart att se sin dotter utveckla sina kunskaper varje dag. :)

Nu ska jag natta tösen våran. Älskar min familj.

Kram Bammen,

Välkommen till min nya blogg!