Ludwig 2 månader!

Idag blir Ludwig två månader, det firades med ett rådgivningsbesök :) lilleman väger idag 5780g och är 59cm lång :) Han har blivit så stor våran lillkille. Tiden har gått så fort, och jag kan inte fatta att det var 2 månader sedan han kom till världen. <3

Tilda fick i julklapp ljudbok och idag har hon bara varit på sitt rum o lyssnat på sagan :) Jag skulle vilja gå ut med henne och åka pulka men det är för kallt idag för att ha Ludwig ute i vagnen. :/ Men jag ska gå ut med henne då Mika kommit hem och åka pulka samt rasta hunden, Mila älskar att söka saker i snödrivor om vintern så det passar henne ypperligt att det har blivit vinter :) Idag har dagen gått ganska LÅÅÅÅNGSAMT! men det blir nog bättre har saker att göra som att tvätta och städa lite mera. Ska nog ha huset i toppskick tills julen ;) hehe.

På lördag e det min dag, ska fara med syster Johanna till uppsala och shoppa julklappar samt lite grejjer hit hem till huset. Ska bli skojj att få fara och handla lite. Dock tycker Mika att det är onödigt ;) Men det får det vara haha. Jag ska ha det mysigt till julafton då min familj kommer hit för att fira jul. :) Samt att dom syskon som inte e här på kvällen kommer och äter grötlunch :) Ska bli jätte mysigt!
'
Nej nu ska jag engagera mig medans Ludwig sover :)

kram mamma bammen

Då var lilla julen överstökad!

Jahapp då var Lilla Jul avklarat och den spenderades ute i sund hos Mamma o Pappa. Alltid lika mysigt att vara där ute. Jag och barnen sov över och det var riktigt mysigt. :)

Idag har det varit en ganska soft dag, har städat huset. MYCKET VÄLBEHÖVLIGT! Dock har jag fortfarande Tildas rum att reda upp, ska plocka upp hennes saker som hon har överallt, samt plocka bort dom saker hon inte leker med och bara ha kvar dom saker hon faktiskt använder. Tösen har lite för mycket grejjer nämligen! ;) Så mycket att hon inte ens själv vet vad hon har.. hehe :)

Ludwig är så fantastiskt underbar just nu, han bara skrattar och ler då man pratar med honom och har verkligen utvecklat en personlighet som är hans egen. :) Dock skulle han kunna sova tidigare på kvällarna och vakna tidigare på morgonen men jag ska inte klaga. får ju sovmorgon alla mornar :)
Imorgon är det dags för rådgivning för lilleman, jag tror att han har gått upp till 6kg för han börjar bli tung att bära i babyskyddet :) hehe!

Tilda har haft en bra helg enligt hennes egen utsago. ;) fick fina lilla julklappar och vart lite skrajj då det knackade på dörren o lilla tomtenissen kastade in julklapps kassen :) Men i övrigt gick det bra. Hon sov över hos mommo o moffa från fredagen till lördagen och det tyckte hon att var jätte roligt, tack mamma för att hon fick sova över! :) Tilda var jätte glad över det. Ikväll har hon dock haft lite utbrott men dom har gått över ganska fort. Men sen har hon även haft dille på att reta Pappa sin till vansinne.

Jag har börjat få egentid tillsammans med Cheeky eftersom att det är för kallt för Ludwig att vara med i stallet så har Mika honom undertiden jag är till henne. Och det funkar jätte bra, han tar flaskan och det fungerar både med bröstmjölk och ersättning. Han får heller inte ont i magen av den. Det är jätte bra och ingen är gladare än jag. För jag behöver verkligen den där stunden tillsammans med henne. :)

Dock är det kallt här på ön och det betyder att det inte heller är någon park eftersom att det är över 10 minus grader... UH kallt! Jag vill ha sommar, men samtidigt mååste jag medge att det faktiskt är vackert då det är vindstilla och massa snö. :) Men inte min favvoårstid för det är sommaren och dom varma sommarkvällarna på racesäsongen tillsammans med goda vänner, god mat, snabba bilar och en kall smirnoff ice i handen :)

Nu ska jag äta lite chips så jag får lite kött på benen så jag inte fryser bort under vintern :D haha

Kram Mamma Bammen

Vet inte riktigt..

Idag e en sådandär dag som jag känner mig bara nere och hängig. Jag funderar på allt jag behöver göra men inte känner någon inspiration till... Känner inte heller att jag orkar göra någonting.. Men jag måste...
Bara att fortsätta orka... Jag har ju så fina barn.. Men jag kan inte sitta hela dagarna och bara titta på dom, då får jag ju ingenting gjort..

drömt mardrömmar inatt, känner mig utpumpad på energi... :( Hatar dessa mardrömmar... dom försvinner aldrig... börjar dock vänja mig vid dom..

Äh neggo inlägg detta blev... :(

Dock sover Ludwig. Jag o Tilda ska laga o äta lite gröt sen måste vi fara och handla... :)

Kram Mamma Bammen

Snöstrom på G?!

Ser ut som att det tänker bli snöstrom på denna holme... :( Usch o fy!

Det har varit bra dagar sen senast jag blogga. fick en liten down period, eller jag har egentligen inte haft tid att blogga. Har som vanligt varit fullt upp :) Tilda har inte gjort mycket denna helg, o inte vart det att åka pulka heller eftersom att gräset var framme på baksidan. Men nu verkar det som att vintern har nått Åland och jag hoppas hoppas att det kommer snö så vi kan vara ute och laga snögubbe o åka pulka imorrn. Men det kommer antagligen att blåsa som f-n i vanlig ordning. Hoppas hoppas att tösen min får vara ute med dom andra barnen i parken imorgon, men blir det minus 10 grader så är det ingen park... :(
Tilda har varit ganska lugn med sina utbrott i helgen vilket har varit ganska skönt, kanske trotsåldern börjar ge med sig snart. Hoppas hoppas! Hon har endå haft en sk trotsperiod sedan hon var 6 månader, vilket jag tycker är läääänge! Men sen har det ju varit uppehåll emellan men iallafall.. Det blir lite jobbigt ibland. Men gud vad söt hon är då hon har en bra dag :) Hon skrattar, pratar, berättar historier och sjunger samt dansar :) Älskade unge! Det är dom dagarna som gör att man orkar ;) Hon har även blivit jätte duktig att gå på pottan och kan nu torka sig själv, dock måste man ju kolla att det blir ordentligt gjort men endå. Dessutom får jag eller Mika inte heller vara med henne då hon ska gå på pottan för hon vill vara ifred med stängd dörr. :/ Nåja det skulle vara helt normalt i hennes ålder tydligen. :)

Ludwig han är som vanligt, han pratar o skrattar mer än vad han skriker eller är ledsen :) Och det är så roligt att se hans framsteg för jag tycker att det har gått så fort. :) Men jag hoppas iallafall att han fortsätter att amma ett tag till dock verkar han bara få svårare att få tag för varje dag som går :/ Det är inte så roligt, men jag ska försöka amma så länge det går. Men vill han inte så vill han inte helt enkelt. :/ Men jag ska prata med rådgivningen nästa gång vi ska dit. :) Annars har han haft ganska bra nätter, igår så somnade han dock först 02 och sedan vaknade han 03.30 och fick lite käk :) Sen sov han till 07.00 tror jag att det var imorse :) Men han somnade om och sov till 9.00 igen :) Duktig skrutt. :) Han har dock haft lite magknip till och från stackaren. :/ Men det har gått bra endå, han älskar sin gunga och den sitter han i ofta o myser. :) Han gillar ju inte att sova i sin vagn så då måste man göra det bästa och få han att sova i gungan istället så man kanske får NÅGOT gjort i detta kaos till hus :)

Ja och själv har jag inte gjort mycket. dock i söndags unnade jag 2 timmar i stallet utan barn. vilket var ganska skönt men känndes endå konstigt eftersom att jag är van att ha båda två med mig eller bara ludwig. Så jag trodde att jag hade glömt han hela tiden, min syster fick påminna mig flera gånger om att han faktiskt var hemma med pappa sin och inte alls var med oss i stallet. :) Med cheeky är det bara bra, den lilla tanten börjar bli frisk och hon har verkligen ingen lust att vara i sin sjukhage mera, hon vill vara med flocken. Dock ska vi ha ihopsläpp i helgen så att hon äntligen kan få vara tillsammans med dom. Hon hade idag busat järnet med Sofie då dom varit ut och gått, inte det bästa då hon har sommarskor och det är snor halt! MEN jag hoppas att min hovslagare Malin kan komma och sko henne innan helgen iallafall. ;) HOPPAS HOPPAS! :) Hon måste få broddar för det går inte att skritta henne ordentligt nu som det ser ut. Sen ska cheeky även få en kompis till stallet som heter Monza min kompis emma ska ha henne på foder som det ser ut nu iallafall. Det ska bli jätte skojj att ha en vän i stallet och att vi båda har barn så då förstår vi varandra oxo samt att man kan passa varandras barnvagn då den ena rider :) perfekt!!! :D

Nej nu ska jag sova.. Har en dag att fylla imorrn oxo full fart igen ;)
Hoppas att jag hinner få huset städat imorrn och en julstjärna i åtminstone vardagsrummet :D

Kram Mamma Bammen

Fredagsmys om det så är det sista jag gör ;)

Jaha då var det Fredag vilket innebär popcorn o IDOL. Mycket viktigt!!!! får ej missas! Jag hejjar ju då på Jay Smith! Han e så förbannat duktig på att sjunga, jätte duktig. Jag bara älskar hans raspiga röst. Den ger mig gåååås hud!

Idag har jag haft fint frukostbesök av emma o theo det var så trevligt. Sen så packa vi barnen i bilen o skjutsa tildi till parken och vi for vidare till sofi och linus på spontan fika :) Mycket trevligt i vanlig ordning :) Alltid skojj att snacka massa skit! ;)

Sen hade jag underbara lille Albin, mosters troll en stund medans hans mamma var o motionera :) Alltid lika trevligt att ha han, han e alltid så go o rar! <3
Tilda har haft en bra dag på parken med massa lek och vinterns första pulkåk :) Skojjsigt!
Imorrn ska jag o hon åka pulka har jag lovat ;)
Ludwig har idag haft en mycket vaken dag. Jag vaknade av hans underbara skratt kl 07.30 och sen dess har det varit idel leenden o skratt. Han har bara tagit lite powenaps på typ 10 minuters mellanrum :) Såå sötis! Och nu ikväll så passa han på att sussa gott i vagnen då jag becki kitte o vovvarna var ut och gick med Cheeky. Det var duktigt kallt ute, men jätte fiiint med all snö och fullmåne :) Men jag saknar sommaren och alla ljumna sommarkvällar. :) Cheeky mår mycket mycket bättre och har verkligen gjort framsteg i sitt mående. Hon är mycket pigg och glad. :) Träffade även Sofie i stallet som släppte in hästarna ikväll. :)
Jag pyssla även om cheeky, flätade hennes man och fixa henne fin. Hon e sååå snygg i sitt blåa täcke :) Gullegumman!

Nej nu ska jag snart poppa mina popcorn.. dricka min lääsk och sedan mina damer och herrar är det dags för FREDAGSMYYYYS!!!!

(just det tilda ska bara hopp i säng först så jag får mysa ifred med gubben)

Ha en underbar fredag alla läsare :)

Kram Mamma Bammen


Torsdag

Har idag varit till sofie och hälsat på henne, mycket trevligt var jäääätte länge sedan sist vi träffades. Ludwig vart lite uppvaktad av Sofie o hennes vovvar. ;) Tack för fika och pratstund sofie ;)

Snart kommer syster Johanna o Calle samt lilla Aska hit :) Har så tråkigt o eftersom ludwig har lite kniiiip i magen så måste jag stanna hemma. För tilda e som ett vilt lejon! :) Haha. Igår var min underbara mamma hit och då fick jag faktiskt fara och handla hem glass helt utan barn! underbart! men lite förvirrad var jag i butiken jag trodde jag glömt dom någonstanns. hmmm... Sen kom sofi o hennes lille Linus på besök och vi käka kladdkaka nam nam var det iallafall :)

idag har varit en förvirrad dag bara.. höll på att hämta tilda försent från parken haha så går det då man har myycket att prata om :) Nåja ungen hade roligt iallafall lekte gurragömma med en anna flicka s¨jag höll inte på att få hem henne heller :D

Nåja nu har jag städat upp köket samt burit ut alla kartonger till garaget så att jag kan fara med dom till återvinningen under helgen. och i helgen ska vi fara på kalas till calle och då e tildi sååå glad för hon ska få ha klänning. vad man´ger en 20årig grabb i födelsedagspresent vet jag verkligen inte! men jag hittar nog på något :D

nuuuu ska jag mysa med tildi lite medans ludwig sover en stund!

Kram mamma bammen


Mödrarådgivningsbesök!

Var till MVC idag :) Det gick bra, bokade in ett möte för snack med barnmorskan som hade hand om våran förlossning... nästa tisdag... :) Ska nog gå bra tycker jag. Har ju endel svackor efter förlossningen men det är ju normalt så vi får väl se... :/ Dock var dom inte glada över att jag gått ner 10 kg efter förlossningen på så kort tid! Men vad ska jag göra.. jag bara äter och äter och äter... kan inte göra mer lixom... Dessutom är Ludwig ganska tissfixerad. Han bara tissar o tissar o så länge han gör det så kommer jag INTE att gå upp i vikt lixom... :( Men men jag hoppas att jag inte går ner mer nu för då kommer jag att se ut som en Pinne och det vill jag verkligen inte göra... :/ Så nu ska det ätas och ätas! Vill inte neer mera nu....

Annars var det riktigt trevligt att träffa min BM o Ludwig ja han bara SOV och fortsatte att sova.. Lilleman!
Tilda hade haft det bra på parken iallafall. Mycket bra. Hon gillar att fara dit och blir ledsen då hon inte får fara :) Så det e ju bra att det äntligen har svängt :)

Idag har jag haft torsdag!?? fattar egentligen inte varför... men iallafall...
Så det är på fredag och inte imorrn jag ska ha Albin en stund, det ska bli jätte roligt. Har inte träffat mosters lille gulle på jätte läääänge och jag ser verkligen framemot att få ha honom en liten stund :) TUR att Mika jobbar kort dag så han kan vara hemma tillsammans med mig, tilda, ludwig o albin :) Kanske blivit lite stressigt annars. haha!

Imorrn ska  jag iallafall på kaffe till sofie :) Ska bli skojj att träffa henne igen :) var ju ett tag sedan sist men en jädra massa telefonsamtal har det iallafall blivit :) Ska bli jätte jätte roligt ;)

NU ska jag soooova!

Kram Mamma Bammen


Tack!

Ni UNDERBARA människor för att ni finns! Och för era värmande ord ;) Ni vet att ni är mycket betydelsefulla för mig!!! <3

STOR Kram

Mamma bammen

Ledsen!

Jag känner mig ledsen idag. Jag vet verkligen inte varför jag har allt jag kan önska mig. Men endå så känner jag mig ganska tom innuti och hemskt sorgsen. Känner att jag kanske inte är på det bästa humöret. Men jag håller huvudet högt. Känner mig ensam och ledsen. Men jag vet att jag inte är ensam, jag har ju mina underbara barn o vänner samt Mika. Jag vet ju det. Men endå känner jag en konstig tomhetskänsla och ensamhet. Känner att vissa saker bara blir ogjorda hela tiden att jag bara skjuter upp en massa saker och beslut... :( Jag hatar sådant. Men jag känner att jag kanske inte mår helt hundra just nu. Det har varit mycket den senaste tiden. Jag vet det. kanske dags att varva ner... men jag tycker att jag har gjort det.. men kanske endå inte... :(

Men som sagt det har ju varit ganska mycket, jobbig förlossning då Ludwig kom till världen, Cheeky som varit sjuk, Tilda som har värsta trotsperioden nu. Och Mika och jag som haft det lite si och så ibland. Samt att jag känner att mina vänner inte får den uppmärksamhet dom behöver...  :/ Ja man kan kanske säga att det egentligen är mitt dåliga samvete som spökar...

Ibland vill jag bara låsa in mig och gråta. Jag tänker på att jag nästan dog och att Mika kunde ha blivit ensam med båda barnen. Jag säger att jag inte mår  dåligt av det. Men kanske jag gör det endå... Jag är rädd för att det ska hända igen... det enda jag ser är Mika sittande med Ludwig vit som ett lakan... jag vet att jag alltid är den starka och den som håller familjen flytande. Men ibland vill jag bara vara liten och få gråta utan att bli utfrågad om varför.. Jag älskar mina barn och min sambo. Men ibland vill jag bara ta semester från allt! fly fältet och bara gömma mig. Men jag är ett sådant kontroll freak och har blivit värre sedan Ludwigs förlossning. Jag vet inte varför. Jag kanske har kommit på att jag inte är gjord av stål och att jag oxo kan gå sönder...

Ussch vilket inlägg detta blev.. måsta bara få skriva av mig.. ibland har jag dessa dagar som jag bara känner att jag e minst i världen innuti men visar en sida som är gjord av stål!!!

Saknar även Pappa ganska mycket denna period... Jag vet verkligen inte varför... Jag vet egentligen ingenting just nu... :/ Men jag skulle verkligen behöva en kram av pappa och det går verkligen inte eftersom att han inte finns mera... :(

nej nu ska jag krama mina barn o mysa med dom innan det är dags att sova för dom.

Kram Mamma Bammen

p.s detta e inte ett tyck synd om mig inlägg!!!!!!! Bara ett skriva av mig inlägg!!!

Ludwig!

Älskade Lille Ludwig skrattade sitt första riktigt hjärtliga skratt idag!!! :) Im a HAPPY MOMMY!!!!

han e bara för söt.. helt plötsligt kom det härliga skrattet då han satt i sin gunga o titta på sina djur som snurra runt! Älskar!

Jag e lite virrig idag, känner mig uppåt men endå ledsen! men det kommer nog att gå över snart.

jag är så tacksam mot många människor i mitt liv just nu, jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna dom men jag har dom iallafall. Och jag kan inte säga till dom tillräckligt att jag är tacksam!

Jag hoppas att dom en dag behöver samma hjälp jag får och jag kan återgälda detta på något sätt.

bloggar mer senare.. Ludwig e tydligen jätte hungrig! igen hehhe :p

kram mamma bammen

Syster Johanna!

ETT STORT TACK TILL MIN UNDERBARA LILLA SYSTER JOHANNA SOM HJÄLPER MIG ATT FIXA OM MIN BLOGG SÅ DEN BLIR LITE MERA HEMTREVLIG!!!!

TACK SÅ JÄTTE MYCKET GUMMAN!!!

PUSS PÅ DEJ!

kram mamma bammen

Rådgivningsbesök!

Ludwigs utveckling

29.9  3200g 48,5cm
12.10 3795g 52cm
28.10 4610g 54,1cm
15.11 5265g 57cm

Han har varit duktig på att växa lill killen! :)

Och doktorn sa att han var en mycket pigg och glad pojke, reflexerna var utan anmärkningar! :)

Nöjd mamma är jag! :)

kram mamma bammen



Måndag!

Idag e det en vanlig tråkig och regnig måndag. Denna vecka kommer Mika att vara ganska mycket i garaget och fixa, på lördag åker han till sverige för att leverera en bil tillsammans med Jimmy. Det ska bli roligt för Mika att få komma bort lite från mig och kidsen. Han gör ju alltid saker för mig och det är dags att han får fara och vara lite själv han oxo. :) Älskade gubben min! <3

Ludwig har sovit jätte bra inatt. Han tog natt sedan kl 23 igår och har bara ätit två ggr på hela natten. Sen sov han igen tills kl 10.30 idag. Så nu kommer han vara pigg o glad hela dagen :) Det pasar bra eftersom att vi ska fara till rådgivningen idag och träffa läkaren. :) Tilda hade en sämre natt med mardrömmar stackaren. Hon har börjat med dom igen. Jag hoppas för hennes skull att det går över snart, för jag vill inte att hon ska ha samma som mig mardrömmar alla nätter.. :/
Men hon är endå pigg och glad på dagarna så det känns jätte bra. Idag blev det ingen lekpark eftersom att det ÖS regnar. :/ Så jag måste ta tilda med mig. Om inte min morfar kan komma och vara med henne den lilla stunden jag är där. :) Nåja ska även fara och träffa mikas pappas fru som åker hem till filipinerna på fredag, det skulle vara en sådan där kaffebjudning där idag. tyvärr jobbar Mika så jag och barnen åker själva.

Tänkte att jag skulle städa men har verkligen ingen lust med det.. har iallafall tvättat två maskiner tvätt :) Dock bara barnens kläder men iallafall. :)

har börjat att fundera på julklappar till familjen o vännerna, men det e sååå svårt att veta vad man ska köpa. usch. men men ett besök till ikea brukar reda upp det iallafall :))

nej nu ska jag mysa med mina underbara barn och så återkommer jag med ett inlägg om hur det gick hos doktorn för Ludwig :))

Kramar

Mamma Bammen

Så Mycket Bättre!!!



Känner mig äldre än mina 24 vårar då jag bara älskar att se på Så Mycket Bättre i tv4 på lördagar :)) I just love!
Och det är så härligt att få se deras personliga tolkningar av varandras låtar, jag tycker verkligen att det är bland det bästa som gått på tv på VÄLDIGT LÄNGE!
det känns som att denna gång är det verkligen riktat till alla åldrar med tanke på val av artister och sedan all form av musiksmak blir tillfredställd i detta program. Alla som känner mig vet att jag lyssnar på all sorts musik, dock handlar mycket av min musiksmak av låtarna och deras innebörd för mig. Denna låt jag länkat som är med petter är en personlig favorit både för mig och Mika. :)

Jag har i övrigt haft en stressig helg, var efter Cheeky som varit på behandling i en vecka i månkarbo, tierp på Thorslunda gård! Och jag kan bara säga att min häst är som NY efter det. Hon verkar ha haft en bra vecka och resan hem gick jätte jätte bra! Hon bara stod och halvsov i transporten på båten och tyckte att det var riktigt nice att få komma hem till sitt nya fina stall i karrböle. Hon har inte skriat en enda gång och hon har heller inte verkat stressad eller nervös. Hon har verkligen verkligen tagit behandling, resa och flytt jätte bra. Hon är verkligen en underbar häst och jag är evigt tacksam mot sofie att jag fick chansen att få överta ägarskapet av denna underbara varelse! Hon förgyller mina dagar och utan henne skulle jag vara en mycket stressad två barns mamma.

Mina älskade barn har haft en bra vecka, tilda har faktiskt börjat att fara till parken igen efter ca 1 månad uppehåll, hon bestämde sig i måndags att nu ska jag tillbaka dit. Ingen var gladare än jag iallafall. :) Och hon var oxo nöjd med sitt beslut ;) Hon har verkligen mycket för sig våran lilla dam. Och denna sk trotsålder tar ju ALDRIG SLUT och dessutom så är hon ENVIS och jag vet att det inte blir bättre av att man blir arg själv, men man är ju verkligen inte perfekt. Så man kan ibland tappa humöret, men det funkar ganska bra att gå på toan och räkna till 10 och lugna ner sig lite. Men det har blivit bättre med hennes trotsande, det känns ju bra iallafall.. Men det är som det ska vara. Ludwig har börjat att le och skratta sååå sött. :) Imorgon ska vi fara till rådgivningen och träffa läkaren, det sedvanliga man ska kolla vid 1 månad :) Ska bli roligt. :)
Tilda ska fara till parken och leka med dom andra barnen, jag hoppas dock att det kanske tittar fram lite sol imorgon, iallafall för hennes skull <3

Är ju farsdag idag oxo så Mika vart firad imorse, fick paket av barnen. :) En morgonrock o kallingar :) Han var super duper glad :) Dock vart det ingen farsdagsmiddag idag. Han for och skruva och jag for till mamma o pappa :) Där käkade vi middag, jag o ludwig satt mest bara i soffan o slöa med tilda var med mommo o moffa o fixade :) gullunge!

Nu ska jag försöka få ludwig att sova.. Inte det lättaste.. men men...

go natt!

Kram Mamma Bammen!

Update!

Jaha kära läsare, har blitt dåligt med detta bloggande.. har inte riktigt tid med det.. :/ Mycket att göra med en bebis och en 3 åring samt ett helt hushåll att ta hand om :)

Nå men lite har hänt iallafall.. just nu är det snökaos på Åland, vitt o jävligt. jag hatar vintern.. finns inget roligt med att frysa hela tiden.. :( menmen..

Pyret har fått ett namn och ska heta LUDWIG, våran lillkille har blivit stora killen han är ju endå 1 månad nu och har redan börjat skratta och le! <3 sötisen!

tilda gillar att vara stora syster och hjälpreda. har haft en svacka dock med lekparken, hon ville verkligen inte gå dit. men nu verkar det ha vänt. hon började igår igen att gå dit :) DUktig tjej.. men iaf..
har haft ganska mycket att göra här hemma dock är ingenting klart ännu.. :( Vill verkligen en massa med detta hem men det går inte alls min väg.. suck.. har man en karl som är totalt ointresserad så har man..

tilda har varit på sin tre årskontroll oxo och det gick bra. hon vägde 13kg och var 92,5cm lång :)) hehe.. inte växt mycket på 1 år men det spelar ingen roll, man vet ju att hon är frisk. det är full rulle. hon hade även bra syn och var mycket aktiv tyckte dom. dom snackade även om att hon kanske har koncentrationssvårighet.. men det skulle inte förvåna eftersom att jag och Mika har oxo det. (mika o jag har ganska lika) Så vi får se.. det kanske blir bättre då hon får börja på dagis. dom har ju helt andra förutsättningar där att ge henne uppgifter att lösa än vad jag har just nu. eftersom att lilleman är ganska mammig. herregud endå. tilda var inte det hon var pappas tjej från dag 1 men ludwig är mammig som bara den! :) lite roligt samtidigt att han är det, men endå ganska jobbigt. får inte mycket gjort här hemma och tilda känner sig ganska osidosatt. men jag tror att det snart blir bättre. ska försöka introducera nappflaska åt honom snart eftersom att dom har lovat jätte kallt i vinter och då kan jag inte ha ludwig med mig till hästarna heller. :/

jaha nej annars går det jätte bra och våra rutiner har nu äntligen kommit på plats vilket är jätte jätte skönt! och snart kanske det blir bättre oxo.. ska lura mika till uppsala och handla julklappar samt lite saker hit hem. :))

nu måste jag gå.

kram mamma bammen