Dåligt med att uppdatera haha :)

Tisdag: Då var vi ut till sofi o lille linus där träffade vi jennifer och hennes två barn leiah o lukas :) Det var jätte trevligt. Mycket att prata om :) Tilda och Lukas lekte jätte snällt med varandra tills det vart krig om en död svartmyra. hehe. Men dom hade jätte trevligt tillsammans endå :) leiah o ludwig är lika gamla så dom låg och drog varandra i näsan på golvet hehe :) Det var super trevligt att fika och prata lite strunt :) Dessutom jätte roligt att Tilda fick busa. Linus o Ludwig låg oxo en stund tillsammans på golvet och pratade med varandra, dock tyckte inte linus om att ludwig rullade på honom ;) hehe
Annars gjorde vi inte så mycket. Cheeky fick nya dojjor sen på kvällen :)

Onsdag: Gjorde vi inte mycket på dagen. Var med syster Becki och gick en timmes promenad med våra hundar och barnen. Sedan fika med henne o prata lite strunt :) Sedan var det dags att fara på den där coping kursen ÄNTLIGEN. Och den var faktiskt riktigt bra, jag kan verkligen rekommendera den till andra föräldrar vare sig man har konflikter eller inte. för den får en faktiskt att tänka till :) Mycket intressant var det och mycket lärorikt. Mycket att ta till sig och kommer nog att bli bra då det är över. Tilda o Ludwig var med mormor o morfar under tiden vi var borta :) Jag o Mika såg det även som en liten dejt på tumis eftersom att det inte blir mycket sådant annars :) hehe.

och idag har vi torsdag

Idag skulle jag egentligen ha pedant städa huset. Men Tilda ville baka sockerkaka så det fick hon ju såklart göra :) Sedan kom sofi o lille linus över o drack kaffe för hon skulle endå in till staden o handla hundmat ;) Så det vart inget städande för min del hehe mycket roligare att dricka te/kaffe o prata strunt ;) Dessutom fick jag en massa jeans som hennes mamma hade gjort sig av med TACK! behövdes verkligen ;)
Sen kom även tildas gammelmorfar o gummor på besök och gummor fixade dopklänningen ludwigs :) Som även Tilda hade då hon döptes och Mika hade :) För min klänning var för liten åt honom :/ Han e ganska mycket större junior än oss andra tydligen hehe
Ikväll var det stallet som gällde. Men hann inte rida :( måste göra det i morgon samt hela helgen för på måndag kommer anna våran kiropraktor och ska titta på cheeky :) Ska bli intressant att höra vad hon har att säga :) Nå nu e ponnyn snygg med nya skor och klippt man o svans så hon visar sin bästa sida :)

Nu ska jag vika lite tvätt för den verkar inte hitta till skåpen på egen hand haha

Blubb :)

Lilla Älskade Tilda börjar bli stor Idag provade vi hennes allra första skridskor :) Hon var jätte duktig. Vi for  till vikingaåsens skola där dom har spolat is på grusplanen :) Det gick jätte bra, tilda tyckte att det var roligt. Dock orkade hon inte speciellt länge men nu är det gjort iallafall och jag har lovat henne att vi ska göra det en gång i veckan :) gullungen våran <3

Ludwig sov faktiskt i 2 timmar ute i vagnen ikväll duuuktig kille. :)

Nu ska jag sova..

Kram mamma bammen

Filosofierar...

jag har inte rätt att gnälla över att Mika far som en flådd kanin över halva Åland för jag är borta hemifrån 6 kvällar i veckan i 2 timmar pga Cheeky. Jag måste ta hand om min stora fyrfota bebis. Och jag är evigt tacksam att jag har fått den chansen. :) Hon betyder mycket för mig. Utan henne skulle jag gå under... :( Detta kanske låter lite fel men det stämmer faktiskt, hon är min dagliga terapi mot allt jobbigt och alla funderingar jag har över allt och inget. Det är hon som står där alla dagar och är helt fördomsfri.. Hon dömmer mig aldrig, jag kan alltid vara den jag är med henne och det bästa av allt hon gör inget annat än lyssnar på mig. Och bara lyssnar och lyssnar. Hennes stora kloka bruna ögon bara lyser av kunskap och förståelse. Jag är evigt tacksam mot sofie att jag fick äran att träffa denna underbara häst. Hon har gett mig så otroligt mycket i mitt vanliga ganska krångliga tänkande och liv... Jag är en ganska fundersam person. Jag funderar och överfunderar. Cheeky får mig att se det positiva och ljusa här i livet. (Det gör mina barn oxo missförstå mig inte)
Men jag bara älskar att fara till stallet dessa kvällar och bara vara, jag behöver ingenting annat än kläderna jag har på kroppen. Sedan att min umgängeskrets blir lidande är mycket tråkigt men det gör ingenting. Det kommer att bli bättre. Jag vet det. :)

Känner mig på ett filosofi humör idag och väldigt vuxen och pedagogisk. Hmmm... Jag kanske äntligen har blivit vuxen ;) hehe...

Sedan beundrar jag dessa mammor som bara vill vara hemma med sina barn och bara få vara mammalediga och njuta av det. Och ha möjligheten att gå hemma i 3år med sina barn. Jag tycker att det är fantastiskt för jag är verkligen ingen sådan person. Jag älskar att vara mamma, men jag kvävs av att bara sitta hemma och stirra i väggen (städa,tvätta,diska,laga mat, leka med barnen) Jag gillar att jobba det är sjukt roligt att jobba och jag tycker om att träffa andra vuxna människor och få se annat ibland. Dock har jag insett att jag inte vill jobba som jag gort förut för jag missade så mycket speciell tid med tilda då jag började jobba. Det känndes inte rätt. Men hon älskade att vara hos dagmamman. Men om jag KAN skulle jag vilja vara hemma med Ludwig tills han är 2år gammal. För han är endå mitt sista barn. Jag ska inte ha flera. Och jag vill inte heller ha fler. Så jag beundrar verkligen dessa kvinnor som ger sitt allt för att vara hemma med sina barn. :)

Jag har funderat. Ludwig sover ju jätte bra för att vara en sådan pigg kille. Han sover från allt mellan 21-23 tiden somnar han och sover till 05-09 med kanske en matpaus. Sedan sover han bara korta stunder under dagen kanske 1 timme som max. Så det verkar som att det är ett bra koncept för honom, sen att jag tror att det har hänt honom något då jag automatiskt vaknar så det är en annan femma ;) För Tilda var inte alls sådan hon sov endast hela nätter om hon sov tillsammans med mig och Mika, hon sover ju fortfarande tillsammans med oss. Ibland väldigt gulligt och ibland väldigt jobbigt. Men men. Jag gillar inte att sova trångt jag vill ha min plats :) Men hon har alltid haft svårt med sömnen. Herregud då hon hade magknip. Då säger jag bara tack för att vi köpte hennes babygunga som kunde gunga bort det onda då inget annat hjälpte. :) Har många spekulanter på den jag ;) hehe. Ludwig har oxo älskat den. :) Tur det.
Men som sagt jag har provat alla metoder och insett att Tilda är ett barn som behöver närhet för att sova tryggt. Hon är lite som sin mamma på det viset. Jag sover bäst då Mika sover bredvid riktigt nära. Och samma har Tilda. Sedan dagen då hon föddes har hennes lilla näsa vart fastklistrad i mikas brösthår förutom då hon har ammat då har det gått bra att sova med mig en stund men annars har det bara varit pappa som har gällt. :) gullunge! Det är pappas tjej det :) alltid varit och kommer alltid att vara...

Nej nu ska jag sova... är helt slut.. Ska träffa hovslagaren imorgon för cheeky har antagligen en hovböld som måste åtgärdas snarast. När jag trodde hästen var frisk så får man en ny skopa otur över sig :( Imorrn ska jag och simma med tilda tillsammans med hennes kusin och moster :) Ska verkligen bli roligt att göra något tillsammans bara hon och jag :)

Kram mamma bammen

Hmm...Jaha... Då har jag lugnat ner mig. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli ett sådant förbannat liv över ett blogginlägg. Men endå. Det är faktiskt min blogg. Jag skriver om allmänt. Jag skriver aldrig om folk jag känner eller om vad jag tycker om dom och deras barn. Den senaste tiden har allas fb statusar inklusive min egen handlat om att barnen sover dåligt. Sedan känns det fel att jag ska bli påhoppad för att jag har yttrat mig. Jag har aldrig pekat ut någon eller några. Och jag tänker inte göra det heller. Jag tänker inte ens be om ursäkt för det jag skrivit. Det är inte meningen att man ska ta åt sig av andras bloggar det gör iallafall inte jag. Har inte gjort det heller förrens igår då jag VET att det faktiskt var riktat mot mig, det såg tillochmed Mika. Jag hade ett långt blogginlägg igår men det var skrivet i ren ilska och jag vill verkligen inte falla ner till andras nivåer. Jag står för det jag har skrivit men en sak är säker jag har aldrig sagt att man INTE skulle ha skaffat barn.. Hur kan folk tro det. Jag blir verkligen ledsen då jag får skit för något jag inte ens har gjort.
Jag har accepterat att jag inte sover hela nätter för det har jag inte gjort sedan 25 september 2007 pga att Tilda inte andades då hon föddes och sen att jag har drömmt mardrömmar VARJE natt sedan jag var 15år. Jag sover som en påse skit jag också. Men jag orkar inte bry mig, istället fokuserar jag på det positiva. Bara för att Ludwig sover bra nätter ska ni inte tro att jag gör det för det gör jag verkligen INTE. Jag vågar knappt sova mera efter att Ludwig föddes. Jag höll på att dö då jag födde honom och det enda jag ser då jag blundar är min familj utan mig. Så jag tycker inte att jag har rätt att få skit för min åsikt.

Jag tycker att man kan ta upp saker med personen ifråga istället för att hänga ut någon. Jag hade iallafall gjort det. Men igår var jag så arg och besviken att jag inte ens såg rakt. Jag har skinn på näsan och jag tar ingen skit av någon. Jag är den jag är och kan inte folk acceptera det behöver dom inte läsa min blogg eller ens prata med mig. Jag vet var jag står vet du/ni?

Så jag tänker lägga detta bakom mig och se framåt. Jag har annat att sätta energin på. Jag orkar inte ens kommentera eller haka upp mig. Mitt liv och mina åsikter. Jag säger bara det många andra tänker, detta är faktiskt min dagbok jag ska kunna skriva det jag vill utan att folk tar åt sig.

Idag ska jag o barnen fara o handla sen ska jag på kaffe till Sofi o Lille Linus :)

Ha en bra dag!

Mamma Bammen

Torsdag

Igår hade jag mammafika för våran mammagrupp på facebook :) det var jätte trevligt att träffa alla mammor och barn igen efter all julledighet :)

Idag har jag och Tilda bakat sockerkaka medans Ludwig sov en stund :) Duktig tjej jag har :) Hon tycker att det är roligt att laga mat och baka. Jag är inte så jätte duktig på att baka men vad gör man inte för sitt lilla troll <3

Hon har verkligen blivit stora damen. Jag bara önskar att hon hade vänner i sin egen ålder att leka med, det blir ganska tråkigt för henne i längden att bara vara hemma med mig och Ludwig...
Men det blev ju så då jag skaffade barn då ingen annan man kännde skaffade barn och jag trivdes inte i mammagruppen vi hade. Kännde mig alldeles för ung för att ens vara där. Så det vart att bara vara ute med mamma. :) Men inget fel i det. Sen började hon hos dagmamma då jag började jobba då var hon 1år o 4månader och hon älskade det :) Hon tyckte att det var jätte roligt att vara där :) Men då vi flyttade till jomala så fick hon inte vara kvar hos sin dagmamma istan och eftersom att jag väntade ludwig och var sjukskriven fick hon inte dagplats i jomala :( Men jag hoppas att hon får plats nu till våren iallafall. MEN jag skulle vilja att hon o Ludwig går på samma dagis att man inte ska fara till två olika varje dag. Det känns lite onödig körning.

Har räknat ut att jag klarar mig bra om jag jobbar 5-7dagar i månaden. Då ska vi ha ganska bra ställt plus att jag får hemvårdsstöd för båda barnen. :) så jag kommer nog att klara mig. Vi ska fara till gotland och furuvik i sommar tillsammans med min mamma o pappa det ser vi verkligen framemot. SKa bli jätte jätte roligt. :) Hoppas bara attt det finn stugor att hyra annars kommer det att vara lite slött. Men mamma skulle boka gotland snart och samma sak med furuvik. Hoppas dock att det inte blir regnigt i sommar utan att vi får en lika fin  sommar som förra året :) Vill ha sommar nu jag. :)

Mika ska fylla 30 först men den helgen är det första racet för sommaren och dom måste vara med på det annars missar vi viktiga poäng i cupen. Det vill vi verkligen inte göra. :/ Nåja vi får se hur det blir med den saken :) Jag och barnen kanske inte kan komma med då men jag hoppas ju det. Men det är ganska kallt på nätterna i maj så jag hoppas iallafall att vi har någon varm stanns att bo. vill inte att barnen blir sjuka.

Nej nu ska jag o tilda smaka på våran sockerkaka o hoppas på att den e god :) Ikväll blir det att fara till cheeky för en ridtur ut i skogen tillsammans med janina o lokisen :)

kram mamam bammen

God Kväller i stugorna!

Ja då sitter jag hemma i soffan. Har varit hos mamma o pappa ikväll. Fick som vanligt middag där ;) Bortskämda jag ;)

Tidigare på förmiddagen var jag till stallet, det var ett äventyr att ta sig dit iallafall. Det var massor med snö på vägarna och inte speciellt roligt att köra. Det var stormbyar nere vid stallet. obehagligt. :/ Men hästarna hade det bra iallafall. Dom var torra och nöjda. Men sen då jag skulle fara hem från mamma o pappa ikväll var det rena isgatan på vägarna, det gick knappt att styra eller svänga heller för den delen. Jag var så feg att Mika fick köra hem mig och barnen. Men hellre framkomna än omkomna. Och han kör mycket bättre än vad jag gör, inte för att jag kör dåligt utan för att jag blir feg. Jag HATAR att köra på vintern det är det värsta jag vet. Och jag vill helst inte köra alls vintertid men jag måste ju köra bil eftersom att det är avstånd till allt. :(

Imorgon ska jag ju då börja motionera kl 6 på morgonen, hur jag tänkte där vet jag faktiskt inte. Men det ska nog gå bra :)) Och denna gång ska jag lyckas, jag ska motionera alla dagar. Har varit lat sedan Ludwig kom. Men men.. Hunden ska med hon också det kommer att vara en syn iallafall. Men jag hoppas att det inte är så jätte halt ute iallafall.  Vill inte bryta något ben :/

Ludwig har ingen feber mera. Men är lite snuvig :/ Hoppas att det är över snart, men är han fortfarande snuvig på tisdag måste jag ringa sjukhuset och prata med dom så att ngn läkare tittar på honom. Vill inte att han ska bli sämre. Han har oxo börjat att ta sig "fram" eller ja han snurrar runt på rygg ;) ser lite festligt ut men han är duktig lille mannen.
Tilda har inte gjort så jätte mycket denna helg. Hon har haft lite dåligt med sömnen men annars har det varit som vanligt. Vi ska fara och skrinna nästa vecka det har jag bestämt. Hennes pappa får skrinna med henne eftersom att jag inte kan stå ordentligt på ett par skridskor :p

Nej nu ska jag sova så jag orkar imorgon!

Kram mamma bammen

Lite om våran fredag

Jaha nu har ludwig fått feber :( Han har dock varit jätte glad hela dagen. Har dock sovit mer än han brukar, men inte varit gnällig förutom nu på kvällen då han egentligen inte visste om han var trött eller hungrig. Men till slut tog han lite ersättning och sedan somnade han i famnen. Och eftersom att Mika var på vift vart det lite trassligt eftersom att Tilda ville ha nattmacka och Ludwig vägrade att vara ensam :/ men det löste sig till slut iallafall. Ludwig somnade i min famn och Tilda somnade mot min axel vilket inte har hänt på jätte länge. on var dock trött eftersom att hennes kusin johnny hade varit här ikväll och lekt. Dom leker alltid så snällt med varandra, men hennes rum ser ut som kaos ;) Ska städa upp det imorgon.

idag var jag ut och red det gick bra, men det var MYCKET snö överallt :/ Cheeky hade snö upp till magen, den väg jag red brukar ta 45min hela rundan men idag tog det 45min fram o tillbaka och då var det inte ens halva rundan. :/ alldeles för mycket snö och cheeky gillade det inte alls men hon var endå glad och frammåt. Man kännde hur hennes ryggmuskler jobbade så jag tror att det blir att gå i mycket snö flera gånger :) Men men.. Jag red barbacka så jag vinglade mest fram o tillbaka. haha.. älskade hästen min..

Imorgon på förmiddagen ska jag ut och rida igen tillsammans med janina och loke :) ska bli roligt. Hoppas bara att vi hittar ngn väg att rida eftersom att det är snö överallt :/ Men men... vi kommer nog iväg. haha..

Har faktiskt varit duktig med mitt nyårslöfte och ikväll äter jag morötter ;) Men dom säger att vecka 2 är värst sen går det utav bara farten :) Mika har också börjat sockervägra, men han har blivit i humöret som en kärring med PMS haha! Nu vet jag hur det är att leva med mig ;)) fy tusan säger jag. Jag kan vara glad att jag faktiskt slipper leva med någon som har lika svår PMS som jag har :p MEN nu får jag ju göra det iallafall, men men. Sen kanske han har lite 30års kris också ;) MEN det säger han absolut att han inte har.. haha

Nåja nu ska jag se på det sista avsnittet av desperata hemmafruarna :) ÄLSKAR den serien den är så fruktansvärt beroende framkallande :p Mika gillar den oxo så vi ska se på den tillsammans som vanligt :)

Natti natt.

Kram Mamma Bammen

Torsdag

Jisses vad dagarna bara flyger iväg :) Jag hade just måndag ;) hehe.
Nåja idag vaknade vi i familjen kl 07 det är ju bra, försökte dra mig till 07.30 men barnen ville inte sova mera så det var bara att stiga upp och se glad ut :) Hoppas att dom sover iallafall till 08 så jag får lite egentid efter min morgonrunda med hunden nästa vecka. :) Man kan alltid hoppas... Såhär tidigt har Ludwig aldrig tagit morgon förut, men inte gör det något. Ska göra en massa måsten idag och det är ju bra att vi vaknat tidigt då :)

Just nu sover Ludwig ute i vagnen och Tilda tittar på barnprogram. Sen vid lunch kommer barnens kusin Johnny hit för att leka med Tilda. Han är ju nästan jämngammal med henne. Och det tror jag kommer att vara mycket uppskattat av Tilda eftersom att hon har haft en tråkig vecka då både jag och Mika har varit sjuka. :)

Nej nu ska jag fixa på här hemma :) har en massa tvätt som ska tas om hand idag. Det borde bli ganska många maskiner, det har ju inte blivit gjort speciellt mycket eftersom att jag varit sjuk :/ Idag har syrran Cheeky istället för imorgon. Det känns bra iallafall. :) Har ingen stress idag och Mika ska fara till garaget och skotta fram bilsläpet för racebilen ska föras på lack. :)

Kram Mamma Bammen

Ni minns mitt nyårslöfte vah? ;)

Jag lovade att sluta äta socker och börja motionera regelbundet alla dagar åtminstone 2 timmar om dagen med hunden! :) MEN det nya året bjöd mig på århundradets förkylning. Men nu har jag börjat känna att jag piggnat i :) Så på Måndag börjar jag mitt nya sundare liv ;) kl 06.00 ska jag o hunden vara påväg från vårat hus för att motionera en timme eftersom att Mika börjar jobba 07.30 dessutom hinner jag med en liiten stund för mig själv innan barnen vaknar. :)) Ska bli jätte skojj eftersom att jag faktiskt är mega peppad. Jag har aldrig varit såhär peppad. Men denna sommar ska jag ha den kropp jag alltid drömt om :) Jag ska även inhandla ett wii spel som har personal trainer så att jag kan träna 20-30 min det oxo :) Plus att jag rider alla dagar mellan 45-60min så detta kommer nog att gå jätte bra ska vi se ;) PEPPAD svar JA!!! jag vill att min röv ska sitta där den satt innan jag fick två barn :) hehe.

Detta kommer att bli kämpigt men jag vet att det kommer att gå super bra. Dock tror inte många av mina vänner att jag kommer att klara det men det ger mig bara mer jävlar anamma! :) ska bli jätte skojj att motbevisa dom ;)

Yey Ludwig har sovit ute i vagnen idag igen :) Duktig kille. Han sov "bara" en och en halv timme. Men det är en början. Jag hoppas att han snart bara vill sova ute som hans syster gjorde. För det är verkligen bra för dom att sova ute. :) Tilda sov ute från det att hon var 7 dagar gammal tills hon var nästan 3år gammal. I ur o skur och med feber eller frisk. Hade verkligen velat att Ludwig oxo skulle göra det. Men han är så varm av sig att det är en fin gräns. Har han för varmt sover han bara fyra minuter sedan vaknar han igen :/ Så nu har han en ganska tunn halare och ett tjockt täcke och det är tydligen alldeles lagom :)

Tilda har fått upp nya gardiner i sitt rum idag. Hon har oxo fått renbäddat och det vart riktigt bra :) Hon var nöjd. Har även möblerat det bättre så att hon kan leka i sitt rum och inte bara kasta runt saker :)) Så jag hoppas att det blir bra för henne. Ska ta mig i kragen o fixa vårat gäst/lekrum också. Ska väl börja måla det nästa vecka tror jag. Det går endå inga båtar fom med nästa vecka så det är ju inte så bråttom sen måste jag fara till ikea och handla lite grejjer till barnen :) Ska bli roligt. :)

Nu ska jag mysa med mina barn.

Kram Mamma Bammen

Min nya telefon! (o lite annat snack) ;)Jag har skämmt bort mig själv och beställt en Iphone 4 :) Me very happy :) Den kommer jag att ha på måndag vilket jag mycket mycket uppskattar :)

Idag har det inte varit en så jätte bra dag. Mika har fått någon sorts magsjuka :/ Och jag hoppas verkligen att jag och barnen slipper den. Så jag och Ludwig kommer att sova i vardagsrummet inatt :)
BTW lilleman har hittat sina fötter. Ser bara för urgulligt ut :) Han e alltid så glad den lille mannen :))

Jag tycker synd om Tilda idag, hon har verkligen problem med sitt långa hår och jag skulle inte vilja klippa det. Hon har massa tovor och det spelar ingen roll att jag borstar det alla dagar. Hon gråter varje gång och säger att det gör jätte jätte ont. Och detta har blivit av alla dessa förbannade balsam spray! ANVÄND INTE SÅDANT TILL DITT BARN! deras hår blir förstört, och samma sak med barnschampoo o balsam på flaska. Det var tydligen bättre att använda ett milt vuxen shampoo o balsam. Så nu har tilda fått svartskof av sin mommo så jag hoppas att hennes hår snart är bättre. :/

Dessutom har vi bestämt datum för Ludwigs dop som blir den 5 Februari 2011 i Jomalaförsamlingshem :)
Han ska heta Ludwig Leif Johan :) Vi är mycket nöjda med det. Den 5 Januari 2008 döptes Tilda i st.Mårtenskyrka i Mariehamn ;) Så det vart ju bra :)

Så nu ska det beställas tårtor och inbjudningskorten ska skickas, måste fara till stan imorgon och handla flera :)) hehe...

Nej nu ska jag mysa med mina barn innan Tilda ska ha nattmacka och sedan sova. :)

Kram Mamma Bammen

Morr...

Varför tror nyblivna föräldrar att man ska få sova hela nätter?! vissa barn sover hela nätter andra inte...
Tilda sov inte en enda hel natt förrens hon var runt 1år och sen började mardrömms perioden igen. Hon är 3år gammal och sover fortfarande inte hela nätter... Det är alltid personligt.. Barn sover det dom behöver sova. Mer eller mindre..

Jag tycker att man ska lära sig att vila, sova då barnet sover. Så är man piggare! Man behöver inte göra alla måsten samma dag!! Det går faktiskt att ta det lugnt!!! Morr Morr...

Jag tycker inte man ska klaga.. Har man skaffat barn så har man.. vill man sova en hel natt kan man alltid fråga mormor/morfar farmor/farfar om dom kan ha knodden en natt... SÅ har jag gjort! Jag erkänner jag har faktiskt haft min mamma att ha tilda då jag inte fick sova.. Så fort hon slutade Amma fick hon vara med sin mormor en natt så jag och Mika fick sova! Och jag kan fortfarande ringa min mamma en onsdag och fråga om tilda kan sova där från fredag till lördag! Det är så himla skönt att ha den möjligheten! Utan min mamma skulle ja ha gått under.

Jag skämms INTE för det! Utan jag är GLAD att jag har en mamma som ALLTID ställer upp!!! :)

Nej nu ska jag morra vidare...

kram mamma bammen

Ynklig Mamma

Idag är jag en Ynklig Mamma.. Har feber, hostar och mår allmänt SKIT! jag hatar detta att vara sjuk. Dessutom har jag ju så förbannat svårt att ta det lugnt. Igår var grabbarna bus över på middag, jag var däckad redan då. Men vi hade typ 3kg kött som måsta ätas upp. Jag har verkligen inte tid med denna förbannade förkylning. Har haft detta i en vecka nu. Och det är verkligen inte roligt. Först hade Mika och Tilda den. Men dom vart friska fort. Nu har jag fått den och den verkar verkligen inte ge med sig... :( Ludwig har haft stegring igår och så även idag, men han är endå glad och pigg. Han bara skrattar och donar på med sitt. Imorse upptäckte han att han har fötter ;) Söta barn. Han tog tag i sina tår och bara stirrade på dom. haha. Men han hade en bra natt iallafall sov från 22.30 - 06 och sedan fr. 06.30-09 då tog Mika över och jag fick sova till 11.30

Vi har idag sett på lilla sjöjungfrun. Det var många år sedan jag såg den, och det var trevligt att se den tillsammans hela familjen. :) Tilda tyckte dock att den inte var så jätte bra. Inte lika bra som monstren sa hon ;) gullunge. Hon bara älskar monsters inc. :) sen har hon fått ögonen på djungelboken två, hon brukar alltid säga vet du vilka trix jag har lärt mig i djungeln mamma? Sötisen. :)

Idag ska jag bara fortsätta att ta det lugnt. eller jag måste ju fara till cheeky förståss.. Men jag måste samla energi tills imorgon för då är jag ensam hemma med barnen eftersom att Mika måste jobba. Han kan inte vara hemma med mig. Men jag ska försöka få Tilda till lekparken 3 timmar. Hon behöver det verkligen och jag hoppas hoppas att hon tänker fara. Men jag får se orkar ju inte strida med henne om det direkt. Men vi får se. Hon sa iallafall idag att hon ville fara dit :) framsteg. Hoppas... det är bra för henne att träffa andra barn dessutom får hon tre timmar frisk luft. :))

Nu ska jag fortsätta att kurera mig.

kram mamma bammen

Lite sjuka o Lite bättre :)

Jaha... Då har blivit sjuk. Har fruktansvärd värk i mina leder. Gör jätte ont att bara klä på sig... :( Men jag hoppas att det är bättre imorgon. Skulle idag ha varit på mammafika men det vart inställt pga magsjuka hos värdinnan o feber hos dottern :( Tror att alla är sjuka just nu... Peppar peppar har faktiskt Ludwig klarat sig. Och jag hoppas verkligen att han inte får denna förkylning för den är faktiskt hemsk... :/ Mika och Tilda är iallafall friska. :)

Ludwig har hittat sina händer, han suger hela tiden på dom. Han har även börjat att ta tag i sina leksaker och håller fast vid dom :) duktiga kille! ;) Han har även börjat skratta mer och mer. Han är verkligen en glad liten krabat och  inte ledsen speciellt ofta :) Inatt sov han jätte länge igen från halv tolv till halv sju imorse. Och Mika steg upp med honom och gav honom mat ;) Har jag någgo tur då :) Underbar gubbe jag har.

Igår var jag ut och red tillsammans med janina och det var jätte trevligt. Cheeky var jätte duktig. Hon försökte doc k maska sig ur jobbet, knasponny. Hon ville inte alls som jag ville. Men till slut var vi överens :) Hon kan bara hon vill. Men fy tusan vilken snigel hon är då jag rider iallafall. haha. Med syrran hade hon varit så pigg att hon helt plötsligt började galoppera haha... :) Inte att det skulle hända med mig iallafall. Hon vet att man beter sig då "mamma" sitter på ryggen ;) Älskade ponny! <3

Idag blir det middag hos mamma, hon skulle laga makaronisoppa :) MUMS!
Mika är i garaget och donar, han skulle hjälpa benny med hans bil för den hade gått sönder igår :/ Sedan började förarsätet att brinna i transiten, rumpvärmaren kortslöt... :( Men som tur var klarade benny sig :) Mika är till försäkringsbolaget idag och har dom o kollar på det. :) Mika skaffade ny bil igår igeeeen... så nu har vi inte audi mera utan BMW igen :) I löve it!

Nu ska jag busa med Tilda o Ludwig!

kram mamma bammen

Lite piggare familj idag

Tilda hade ganska hög feber idag. Hon ville inte äta middag. Men fick en supp och sedan ville hon ha smörgås och youghurt. Stacakren har en liten blåsa i munnen och hon säger att det gör ont att äta.. :( Stackars liten. Men hennes pappa brukar oxo få munblåsa då han är sjuk. Så jag är inte förvånad att hon har fått en. Dock har hon ingen hosta vilket är bra. Och ikväll har hon varit sig själv, lite piggare och gladare och ville även rita och hade lekt med sitt duplo. Så det ser ut som att det är på rätt väg iallafall. :) Mika tänker fara till jobbet imorgon. Han jobbar bara kort dag, eftersom att han är ledig på torsdag som alla andra. Men han har dock skaffat sig en ordentlig rethosta. :(

Ludwig har idag vänt sig själv från rygg till mage :) Han har även varit en riktigt pigg krabat hela dagen. Knappt sovit alls. :) Bara skrattat och jollrat. Liten powenap på 20min har han tagit men det är allt.

Ikväll var jag och Ludwig på kaffe till våran stallchef i hennes jätte jätte fina hus :) Mysigt hade hon det och verkligen omsorgsfullt planerat in i minsta detalj :)) Fick även se hennes odd molly klänningar som var jätte fina. Men jag har verkligen inte en chans att ha sådanna kläder eftersom att jag är ganska pojkaktig av mig :p hehe

Nåja det har varit en bra kväll. Jag har inte kännt mig febrig idag. Har faktiskt tvättat lite tvätt och städat i köket. (har ju diskmaskin). Så det har inte varit ansträngande. Ska dammsuga imorgon för Mila lossar så fruktansvärt med päls just nu. :/ Vet verkligen inte varför. Dock har min mage varit lite sisådär dom senaste dagarna... :( Men jag har lovat mig själv att inte bli sjuk. Jag vägrar att bli sjuk. Ska ju börja mitt nyttiga år. Och det har faktiskt gått bra. Har inte ätit något socker alls på fyra dagar. Inte heller duckit cocacola som jag alltid har druckit annars. Har även dragit ner på tobaken ca 6 om dagen är det nu. Ska minska mera. Jag ska verkligen klara det och vara rökfri tills sommaren. Hoppas jag iallafall. Har satt slutdatum till 31maj. Ska börja jogga med vovven och rida cheeky 5 dagar i veckan. :) Jag ska vara i form tills sommaren. Jag har lovat mig själv det och bara det går så ska jag börja cykla till stallet. Spara bensin :) Har ju inte råd att gå på gym så då får man göra det bästa av situationen. Ska verkligen ge detta ett försök. Men men.. Det kommer väl att gå som vanligt... att jag frossar om en vecka.. :p så har det gått alla andra gånger jag lovat att försöka ändra mina godisvanor :)

Nej nu ska jag sova... måste ringa rådgivningen imorgon och avboka ludwigs tid för vaccinationen. Eftersom att mika far på jobb och tilda är sjuk så kan jag inte fara med honom. Men med lite tur kanske dom har en eftermiddagstid åt honom. mika slutar ju endå halv två. :))

Natti natti!

Kram Mamma Bammen

Sjuka

Ja då var det våran tur att bli sjuka. Tilda har haft feber hela dagen. Mika likaså. Så han har varit hemma från jobbet idag. Jag har kännt mig konstig hela dagen. Vart lite bättre efter att jag tog en burana o panadol coctail. Den enda som inte är sjuk är Ludwig. Han har varit på ett strålande humör hela dagen och bara jollrat och skrattat. :) Han är ju dock fortfarande vaken, trodde att han hade tagit natt men inte det inte.

Tilda har varit ganska lugn idag, inte velat äta speciellt mycket men endå druckit ganska bra. Så jag hoppas att hennes feber går ner tills imorgon. Och framförallt hoppas jag att Ludwig inte blir sjuk. Han är så liten så jag hoppas verkligen att han inte blir dålig. Mika och Tilda har occuperat sovrummet med en massa film, jag och Ludwig har haft soffan nästan för oss själva. ;) Eftersom att både hund och katt har myst tillsammans med oss. Jag tror att vi kommer att sova på soffan inatt igen. Eftersom att tilda är sjuk och vill sova med pappa så då får mamma sova på soffan :) Våran tös tar nämligen upp HELA sängen och jag klarar inte av att det är två barn, en gubbe, en hund samt en katt som ska dela på 180 bred säng. Det blir trångt och jag blir galen. så då tar jag mina sängkläder och går till soffan ;)

Men annars har det varit en ganska fin dag här på ön. Lite sol och så har det snöat massor.. Jag vill inte ha mera snö nu, det får verkligen räcka. Det har varit alldeles för kallt, alldeles för länge...

I lördags kom storasyster med familj ut till mamma i delvik, dom hade med sin snöskoter vilket var mycket uppskattat av både oss vuxna och barnen. Tilda tyckte att det var jätte roligt att åka pulka efter skotern tillsammanns med mig :) dock kännde jag av stegring senare på eftermiddagen.. :/ Skulle ha varit till stallchefen på fika, men var helt groggy och borta i päronet... Mika var inne och hade feber. :/

Och imorse hade Tilda oxo feber, jag har hållit febern nere, men man vet aldrig hur man mår imorrn. Jag brukar alltid bli sjuk då Tilda är det. Mikas bobbor är jag ganska immun mot ;) Men då tilda blir dålig då brukar jag oxo få det... :( Så jag hoppas att jag slipper. För det är verkligen inte roligt att vara sjuk och ha två pigga barn omkring sig. Men men.. allt går bara man vill :)

Har lyckats att tvätta lite idag. Ska vika dom sista kläderna och sedan ska jag soooova! e helt slut...

god natt!

kram mamma bammen

God fortsättning!

Nyåret firades då som sagt ute hos Mamma i sund. Mycket trevligt. Dock har Mika varit förkyld i två dagar och nu har jag fått samma sak. :/ Inte ett trevligt sätt att starta det nya året, men endå...
Nåja vi hade det riktigt trevligt igår. Drack o åt gott. Pratade en massa stunt o spelade sällskaps spel. Det vart dock inga raketer.. :( Såg inte heller några eftersom att det var ganska mulet och massa massa snö. men lite pang hörde vi iallafall. :)
Vi kom väl inte isäng förrens kl 3 vilket var lite sent men endå. trevligt hade vi iallafall.. Tilda missade tolvslaget hon sov redan kl 22 och sov hela natten. En liten kiss uppstigning vid 03 barra sen sov hon gott igen :) Ludwig var med hela kvällen tog lite powernaps och sedan somnade han 02 ;) Pigg liten kille det där. Nu sover han ute i vagnen, inte ofta det händer heller. Men det är bra för  honom att sova ute. :)

Har varit lite seg idag, känner mig febrig. Hostat har jag gjort. Vill verkligen inte bli sjuk, det har jag faktiskt inte tid med. :( Och dessutom vill jag inte att barnen ska bli sjuka heller. Dom får det så jobbigt då. Speciellt Ludwig som inte kan snyta sig. Tilda har iallafall inte varit sjuk på jätte länge och det är jag glad för. Men det går vattkoppor i kring oss just nu så det kanske kommer det oxo. Jag hoppas iallafall att hon kan få det så att hon slipper det då hon blir större. Men Ludwig är för liten för att klara av det nu. Så jag hoppas det håller sig borta endå ett tag till. Men men...

Idag blir det bara att vara hemma och vårda förkylningen ska väl ut o åka lite pulka senare i eftermiddag. :) Det ska bli roligt. Dessutom är det milt så man kan laga snögubbe :))

Nu ska jag dricka lite honungsvatten.

ha en bra dag alla och god fortsättning till er! Hoppas på att 2011 blir ett bra år!

kram mamma bammen