Piss dag...



Idag är en dålig dag... Känner ingen ork... Vill inte göra saker... Men jag vet att jag måste... Vill inte... Men måste...
Funderar och funderar... jobbiga beslut att ta... funderar mera... Men det som beskriver mig idag bäst är: RIVJÄRN!!!

Ja idag är mitt humör som ett RIVJÄRN!!!

Hoppas det går över tills imorgon!!!!!!!

Ludwig 6 månader o. Tilda 3år o. 6 månader!

Tiden har gått otroligt fort! Mitt största lilla troll är redan 3,6år gammal! Herregud vad tiden har gått fort :)

Tilda
väger ca 13kg  och är ca 98cm lång. :)
Hon kan prata, klä av och på sig själv, trottsar, vet vad hon vill, självständig, borstar tänderna på morgonen själv, kan bre smörgås, skära grönsaker, puzzla 36 bitars puzzel helt själv, sover inte hela nätter, somnar dock i egen säng, kan svara i telefonen, kan rita olika figurer t.ex hjärtan, fiskar och bollar. Vet vad alla färger heter. Kan räkna till 10. Ja våran tös kan mycket hon, vet inte riktigt... jag orkar inte räkna upp allt :p

Ludwig:

Han ska på kontroll om en vecka, men han väger nog närmare 9kg. :) Knubbisen våran :)
-kan vända sig åt alla håll
-"snurrar" på magen
-kryper eller ålar sig framåt
-sover i egen säng mellan 10-12h nätter :))
-"pratar" "morrar"
-skrattar åt allt och alla
- inte blyg
-mammiger
-kramas o "pussas"
Ja han gör stora framsteg han oxo :) Gullisen!
Men idag så gjorde han krypsteg :)) Så sött, han tog sig dit han ville, efter en röd julgranskula som tilda hittat, och han vart jätte arg då tilda skulle ta den igen. :) han har vilja den lille mannen oxo! :)

Ludwig är fortfarande snorig och hostar lite ibland. Så det är inte alls så roligt, haan har haft det i snart 2 veckor men endå är han jätte glad och nöjd. Han har börjat sova bättre och bättre ute i vagnen vilket jag är mycket glad för. För han behöver den friska luften.

Dock kommer vi antagligen att få vattkoppor snart :( Mindre roligt eftersom att det tar ca 2 veckor innan det bryter ut och sedan ytterligare en vecka med 2 sjuka barn... suck. Dessutom ska jag och Mika fara på kärleks semester i påsk och jag har verkligen ingen lust att fara om mina 2 snuttisar blir sjuka. För Tilda blir extra mammig då och det blir Ludwig också. Så jag hoppas att det är över tills vi ska fara för annars vill nog jag stanna hemma med dom... Men men.... Jag hoppas att dom inte får det.. skulle verkligen verkligen inte vilja detta men men... jag hoppas hoppas att vi slipper! iallafall denna gången!!

Nåja... Kan ju vara glad att lill herren sover trots att han är sjuk iallafall. Tilda sover lika dåligt som vanligt... Hoppas att det blir bättre till hösten då hon ska börja på dagis. :) Men men man kan inte få allt!! :))

Sen har jag värsta dilemmat över vad jag ska ha på mig på blogg galan i Maj. Jag har inte ens hittat något vettigt.. och jag har ingen lust att betala tull om jag beställer från sverige.. suck... nåja jag kanske hittar något att dra på mig då det är dags  för den dagen. Vilket är SNART! haha!

Kram Mamma Bammen

blubb o blabb :)

Idag har det inte hänt så mycket. Det vart ju sommartid. Svårt att tro eftersom att det är förbannat med snö kvar på denna ö :/ Men det var ljust lääänge idag. var ut på en barbacka tur med cheeky och det var fortfarande ljust kl 8 vilket var härligt. Slapp man stressa med det iallafall... :)

Var även ut till min  mormor ute på prästö och prata lite strunt med henne så hon fick träffa barnbarnsbarnen lite :) Det var mycket uppskattat från båda håll :) Och sen hade jag turen att Mika och Tilda bakat kanelbullar idag :) Vi åt även hamburgare till middag som jag lagade :) GOTT!

Imorrn är det parken som gäller för Tilda. Jag o Ludwig ska fara till Sofi o lille Linus på fika. :) behövligt!!
Borde även hinna städa lite här hemma också... Men men.. Det finns roligare saker att göra än det. :)
Ska försöka tömma "gästrummet" på grejjer så att syrran kan måla där på torsdag. :)

Nu ska jag sova...

Kram Mamma bammen

Mycket att göra...

Har haft full fart denna vecka. Eller ja det har varit mycket med Ludwig.
Han har varit sjuk. Och han har inte heller varit nöjd med något :( Han som ALLTID annars  bara är glad och glad och glad och nöjd! Så jag for med honom till HC i måndags o fick medicin åt honom för att hans andning inte var den bästa. Så han fick hostmedicin Ephedrin. Inte nådiga grejjer för ett litet barn lixom. Nå inte vart han bättre heller :( Snarare tvärtom. Han vart sämre. Natten till torsdag var ett helvete. Han bara grät och kunde inte sova om han var utan min huvudkudde i sängen. han vaknade många gånger vilket han aldrig annars gör. Snoren rann och han var bara grinig :( Så jag ringde HC och som vanligt hade dom ingen tid på dagen åt honom. Jag vart asförbannad... Ungen kunde knappt andas och dom sa att jag skulle återkomma dagen efter?!?! Nå jag tog min son o dotter med mig i full stress till akuten och vi fick hjälp direkt. Tack för det! Ibland kan dom vara snabba alltså. Så han fick lite kortison samt en spira för att vidga luftrören och få honom att andas ordentligt. Direkt efter 30min var lillkillen sig själv igen. och charmade hela akutpersonalen :) Han fick diagnos att ha infektionsastma, alltså han får astma symtom då han blir förkyld. Han fick en annan medicin ventolin som vidgar luftrören och gör att han får lättare att andas. Och den har faktiskt hjälpt! Underbart. Idag på förmiddagen var han dock ganska grinig och lite trött. Han fick sova ute som vanligt och sov en stund. Men sen hade han sovit nästan 2timmar tillsammans med sin gammelmorfar o hans fru. För jag var på en skolskjuts mellan 12-14 då hade han sovit. :) Och efter det var han precis som vanligt igen, glad och bara skrattat! UNDERBART DÅ MAN FÅR DEN HJÄLP ENS BARN BEHÖVER!!! Så tack till akuten, ssk Camilla och doktor Malin!!!!!

Ikväll kommer palle och hans kompis jimmy, mika ska hjälpa dom med en bmw motor :) Eftersom att Mika kan allt om bmw som är värt att kunna! :) Ska bli trevligt att träffa dom båda, palle har jag inte sett sedan L var lite mindre och jimmy har jag inte träffat sedan ifjol... :p Så det ska bli trevligt. Dock åker dom hem redan imorrn :( Men men..

tilda vart även klippt i torsdags och fint blev det :) Jag vart dock lite missnöjd med min frilla.. Men men what to do lixom. Hon klippte bort massor. Men det behövdes hade inte klippt mig på 12 månader... :( Så det var bara att gilla läget. Hade tänkt klippa lugg men jag banga.. haha :p

Nu ska jag natta stor tösa! :) Sen ska jag njuta av min ensamhet tills huset e fullt med folk igen :)

Kram Mamma Bammen

Love!



Det är min underbara lilla familj det :) Dom betyder allt för mig. Jag älskar dom. Och utan dom vore jag inte hel. Dom har gett mig så mycket. Den oendliga kärlek man får alla dagar. Visst kan man klaga o gnälla över att man är helt slut och att gubben aldrig hjälper till hemma. Men det enda viktiga är att man har varandra och att man är trygga tillsammans.

Jag är så glad att jag har dom. Dom betyder allt. Mika, Tilda, Ludwig o självklart våran hund Mila :)
Dom är mitt stora ljus i livet och jag är glad att jag har dom, dom är så älskade av mig och jag vet att jag är älskad av dom.  Men som sagt för mig är kärlek min lilla familj.

TILLSAMMANS ÄR VI OSLAGBARA!

kram mamma bammen

Freeedags mys!

(bild från ivåras då vi provade solbrillor :) )

Ja det vart inte så mycket med det. Eftersom att jag hade glömt att handla hem en massa gottis.. :/ Men jag tog barnen med mig och åkte och handla eftersom att Mika var i garaget. Så imorgon ska vi ha Lördags mys. Och se en disney film med Tilda :) Det tycker hon om. Hon var till parken idag, trots förkylning. Men eftersom att hon inte har feber så är det bara bra att vara ute i friska luften. Då hon var bebis och var sjuk så sov hon ute tre timmar oavsett väder och vind frisk som sjuk :) Men hon har haft en bra kväll iallafall, kollat Lilo o Stich :)

Ludwig har haft egentid tillsammans med mig idag :) Vi fick även fika besök av Sofi och linus :) Mycket trevligt som vanligt faktiskt :) Tog en promenix tillsammans med hundar och barrnvagnar till parken och lämnade av Tilda sedan hämtade Mika henne :)
Men Ludwig har faktiskt tyckt att det har varit mysigt att vara lite ensam med mamma dom här dagarna, för sover gör han inte då Tilda är i parken :) Men han har iallafall börjat att sova ute :) Så det är jag mycket glad över :) Han har dock fortfarande alldeles för varmt.. oavsett vad jag sätter på honom.. men men... så är det bara,  han är en liiiten kamin :)

Annars har jag inte gjort mycket... håller på att bli förkyld :( Snorar, hostar och nyser massor. Jag som hade kommit igång med joggingen.. :( Och nu är man typ däckad... nåja det löser sig. Har iallafall tagit en promenix idag :) Nice!

Nu ska jag sova för imorrn ska jag på massage till mjuk o len. har aldrig fått massage förut så det ska bli intressant :)

Kram Mamma Bammen

Wii fit plus




detta fick jag av Mika och barnen idag :) Jag som önskat mig det :) VILKEN SNÄLL SAMBO JAG HAR!!! han är fantastisk :)

Har provat det idag och min balans är inte den bästa, men det var roligt att den kunde mäta mitt BMI (body mass index) Och jag är inte överviktig iallafall :) Lite unfit som spelet kallade mig :) Riktigt roligt att spela faktiskt. brände några kalorier men inte många. går inte så bra att träna med en vild tre åring som ska hoppa runt överallt :))

Nu ska jag snart ta mig ett lååååångt bad och sedan bara softa. :) Börjar känna en förkylning komma krypandes :/

Kram mamma bammen

Idag för 25 år sedan föddes jag :)

(detta är jag för tre dagar sedan :) Inte världens bästa bild men men)

Jag har under dessa 25 år lyckats med ganska mycket :)
Tagit Närvårdarexamen
Fått körkort
Träffade Mika (8år iår)
Har två underbara barn
Köpt hus
Skaffade hunden Mila
(katten hade Mika sedan tidigare)
Haft MÅNGA jobb :) Men idag är jag inhoppare på Trobergshemmet :)
Har hunnit med att köra både den ena bilmodellen efter den andra (Mika byter bil OFTA)

Ja jag har haft ett fantastiskt liv hittills och jag hoppas att det fortsätter i samma anda :)

Vart väckt av Mika imorse som gav mig en födelsedags puss och sa att det var en mycket glad bebis i spjälsängen :) Så jag och Ludwig tog morgon redan 07.15 :) haha Tilda steg upp 08.30 :)
Idag har jag lite ärenden, ska till lantbruk o handla lite grejjer till hästen bland annat :)

Ha en toppen dag!!!
Kram Mamma Bammen

Träning



Nu har jag äntligen tagit steget.. Har börjat jogga/powerwalka :) Jag varvar jogging med powerwalk eftersom att jag inte riktigt har kondis att skena för fullt än :)) Så igår kväll gjorde jag mitt allra bästa försök. Jag nästan spydde så mycket tog jag ut mig. Och man ska fortsätta trots att jag blir illamående. Jag får absolut inte ge upp nu. Jag hoppas hoppas att jag innerligt klarar av detta. För jag vill faktiskt. Jag mår inte bra av att bara vara hemma och inte göra något. Och trots att jag inte joggat sedan jag var 15-16 år gammal så klarade jag endå av det! Dessutom har jag INTE ens träningsvärk?! så lika bra att köra på medans det känns bra iallafall. Jag hoppas att träningen senare ska ersätta rökningen. för jag vill verkligen sluta, men jag blir en riktig satmara då jag försöker sluta :( Så jag hoppas att detta ska hjälpa mig att sluta röka och börja röra mig mera :)

Sen måste detta göras oxo att jag promenixar eller joggar ordentligt för våran vovve har blitt överviktig :/ Hon mår inte bra av att vara överviktig. Så nu ska både hund och jag komma iform. Jag behöver INTE gå ner i vikt. Det är inte mitt mål med detta. Utan mitt mål är att få en kondition och en bra träningsform. Jag har verkligen inte tid att springa på gym eftersom att jag har fullt upp och dessutom rider jag ca 5ggr i veckan ibland mindre. Men jag vill göra något annat oxo. Jag skulle gärna vilja gå på gym men det kan jag inte :/

Så nu ska jag vara igång hoppas jag :)

Kram Mamma Bammen

igen!

Nu e Ludwig förkyld igen... Dock ingen feber som tur är.. Han har dock massa snuva och nyser massor. Kan ju vara glad att jag har kokat upp koksalt lösning åt lill herren... Men detta är 10nde gången han är sjuk sedan han föddes!!! Jag blir galen...

Idag hade jag han ute och sova. Jag har tagit bort termobasen till vagnen och satt sittdelen dit istället. La ut honom att sova i t-shirt o tunn fleece jacka, collegebyxor samt yllesockor. I tunn åkpåse på fårskinnet.. Han var GENOMSVETTIG!!! Jag fattar det inte.. han hade inte mycket kläder på sig, inga vantar och dessutom en tunn mössa! Och det rann svett om honom... Jag fattar inte alls... Verkligen inte.. Tilda fick man ha massa kläder på, samt en termoåkpåse.. Och hon hade lagom varmt... :/ Jag förstår verkligen ingenting...?!?!

Nåja imorrn ska jag ta bort fårskinnet och se om det blir bättre.. men ett äkta fårskinn brukar hålla ett barn svalt eller varmt beroende på årstid... :/ Han sover så dåligt om han har för varmt... han lixom rinner ur kläderna.. Men men... det ordnar sig nog... Ska träffa läkaren nästa gång vi ska till rådgivningen för 6månaders kontrollen.. Hoppas att han har något bättre svar den gången än förra...

Tilda sov iiallafall prick kl 9 :) Det går framåt. Och dessutom utan att strida och gapa en massa.. Hon gick direkt och lade sig. ;) glad mamma jag!

nej nu ska jag snart ta min tredje promenix för dagen och det blir Milas andra för dagen. Vovven behöver banta eftersom att hon inte ens kommer i sin reflexsele mera... :( Nå det är mitt fel.. jag har inte haft tid för henne och har inte haft ork att gå vettiga promenader heller. Men nu ska det bli ändring på det :)
Kram mamma bammen

Lite snack!




Idag bjuder jag på en bild på Ludwig 4.5 månader på bilden :)

Jag vet att jag inte har satt ut bild på lillkillen tidigare, men idag har jag laddat över alla bilder fr telefon till datorn och säkerhetskopierat :) Så att det inte försvinner bilder :)

Annars har det inte hänt så mycket sedan sist... Har känt mig lite nere faktiskt. trött och slut med noll motivation för något. Har inte heller haft ork att träffa vänner och bekanta riktigt... :/
Men det är tur att jag har barnen som håller mig på fötter och gör dagarna ljusare :) Det bästa är att faktiskt att våren är på väg till Åland. Och underbart är ju det. ljusare dagar och kvällar :)) Me Like! Dock har cheeky tappat en sko så jag måste sko om henne och kan inte rida förrens det är gjort så nu går jag bara med henne. Vilket är bra både för henne och mig :) Hehe.

Har idag hämtat ut mitt h&m paket med lite saker åt mig :) Min nya bikini, träningsbyxor, sportbh samt ett lila linne :) NÖJD!!! (det kom även med ett 2pack  t-shirts till Ludwig). Jag skulle inte beställa nått till barnen men mamma som jag är så lyckades det endå smita med något :)

Tilda har börjat parken igen och det går faktiskt riktigt bra. Hon är mycket gladare och nöjdare och lättare att hantera :) Så det har gjort gott för henne att fara dit igen :) Mycket glad för hennes skull att hon får träffa andra barn i sin egen ålder och leka av sig UTOMHUS i 3 timmar! Underbart. Dessutom får jag lite egentid för Ludwig.

Nej nu ska jag laga middag :) ha en bra kväll alla för det ska jag, ska ut och gå med cheeky efter maten :)

Kram Mamma bammen!


Födelsedags kalas :)

Igår hade jag förtidigt födelsedags kalas för mig :)) Blir ju hela 25 år på Torsdag :) Herregud vad tiden går fort då man har barn, jag var ju just 20 ;))

Nå det kom en massa folk, mest familj men oxo goda vänner.
presenter jag fick var:

- Pengar till ett frissa besök (välbehövligt eftersom att jag inte klippt mig på ca 12 månader haha)
- en askopp och ett paket cigg :)
- presentkort på mjuk o len :) Ska bli mycket spännande har aldrig gjort något sådant förr i hela mitt liv :))
- rosor
- ett jätte vackert pärlhalsband
- Sen fick jag o Mika tillsammans en weekend i jönköping två nätter på hotell inträde till bilsportmässan, tre rätters middag, inträde till rosenlundsbadet, barnvakt (mamma ska ha båda kidsen) hästvakt o kattvakt :)) bensinpeng, och ALLT VAR BETALT OCH KLART även båtresa samt frukost på båten :) Herregud vad jag vill att det blir påsk :) Ska bli så roligt att få spendera egentid tillsammans med Mika!!! :) Im so happy!!

Alla presenter var underbara och jag är så tacksam!



Ni ska alla veta att ni betyder enormt mycket för mig och jag är er evigt tacksam för dessa omtänksamma och fina presenter :)

Kram mamma bammen

Onsdag



Idag är det handling på schemat. :) Tilda blir hemma idag för hon ville komma med och handla :) Så det blir bra för Ludwig sover ute i vagnen, bara han har vaknat ska vi fara.

Ikväll är det sedan kurs som vanligt på folkhälsan :) Ska bli skojj eftersom att vi missade förra gånget pga av mikas ryggskott.

Men i övrigt är det en bra dag idag. känner mig på topp faktiskt. Lite trött men det blir nog bra. Ludwig somnade först 23 igår kväll för han sov lite för länge på eftermiddagen. Men han tog morgon först 06.30 så Mikas väckarklocka ringde. :) Så det var ju bra, sedan sussade han till halv nio då steg vi upp för att äta frukost.

På lördag ska jag ha födelsedagskaffe fast att jag fyller år först nästa torsdag. Men det är bara för att Mamma o Pappa åker till värmen då :)

Kram Mamma Bammen

Tillsammans!!





Håll om mig då jag gråter. Håll min hand då jag går. Ge mig ditt stöd så jag orkar stå. Jag finns här för dig, jag vill att du alltid finns här för mig. Håll min hand så jag får sova lugnt. stryk mitt hår så jag får ro. Jag vill i din trygga famn för alltid bo. Jag vill bara vara nära. Släpp aldrig taget, låt mig aldrig falla. torka bort dom tårar som faller så att ingen ser. så att ingen ser dom sår som aldrig kommer läka... I din famn är jag trygg, ingen annan kan få mig att känna så.. Snälla lämna mig aldrig... Jag är för alltid din. Du är min. Släpp aldrig taget om min hand, låt mig inte falla... Tillsammans är vi oslagbara... Tillsammans är vi starka.. Tillsammans finns bara vi... Tillsammans är vi kärleken!

Min Mika - älskad av mig!

Kram Mamma bammen

Saknaden...

Idag är en sådan dag då saknaden är enorm... Då man känner sig lite extra tom innuti... Som att en puzzelbit fattas... Det kommer nog alltid att vara så... Det kommer det att vara.. Jag saknar och det gör ont.. Men jag vet att en dag kommer vi att träffas igen..

Dagar som jag saknar Pappa är dom dagar då jag ser på mina underbara barn och undrar om dom liknar honom, om dom har drag av sin "riktiga" morfar? Om han ser ner på oss och tycker att vi har gjort ett bra jobb och att hans barnbarn är fantastiska... OM han finns mitt ibland oss och vakar över min lilla familj och alla andra som tillhör denna familj...

. Jag saknar honom varje dag. Men just idag saknar jag honom extra mycket...

Han var och är väldigt älskad...

Vi möttes Vi skildes Men vi ska mötas igen I den evighet som kommer sen.

saknad...

Kram Mamma bammen

Rutiner.

Nu har vi börjat få rutinerna på G :)

Tilda har börjat somna vid 21 och stiger upp runt 8-9 tiden :) hennes mattider är dock lite sisådär eftersom att hon äter då hon är hungrig. För hon matstrejkade förut och då vart hennes mattider lite annorlunda.. Hon äter dock middag kl17 som oss andra så den tiden funkar bra. Jag tror att det blir bättre bara hon har kommit in i rutinerna med parken. Vi började parken i fredags så denna vecka går Tilda 12-14 för jag vill inte ha henne till 15 ännu eftersom att hon är som en liten nybörjare igen. :) Men det har gått jätte bra och hon har fått en kompis. :) Dom gungade tillsammans då jag kom efter henne idag. :) Sötisar!

Ludwigs rutiner är nog bättre än vad Tildas någonsinn har varit :) (stolt över mig själv)

Han vaknar ca 8 äter gröt ca 8.30
sedan käkar han igen 11 och sedan 11.30 bara ersättning.
Sover bort ca 2 -3 timmar. vaknar o käkar ersättning eller fruktpuré
Käkar puré igen vid 16.30-17 tiden samt dricker ersättning.
sedan så brukar han ta en powenap vid 18
käkar gröt 20 tiden börjar gnälla och vara trött gnuggar sig i ögonen vid 20.30 får välling
tar natt 21 och sover till 06.30 :) han har sovit så sedan i lördags. Förut vaknade han 03 och 06 för att käka. Men nu sover han. Så ett dera har denna rutin grejj funkar över förväntan eller så har jag bara haft jävligt med tur :)

Nå jag har iallafall gjort ett försök med detta med rutiner och jag hoppas att barnen blir mer fast vid sina rutiner. Sedan tycker jag att man kan rucka på rutiner vid speciella tillfällen som jul,nyår födelsedagar mm. Det finns massa högtidsdagar så jag förstår att man inte alltid kan ha rutiner. men men... Det börjar gå åt rätt håll med båda kidsen ;) Im ha very happy mommy :D

Nu ska jag sova. För imorrn bitti ska jag använda mig av mina nya joggingskor och håller tummarna att jag inte bryter benen då jag ska skena hännan i jomala med vovven :) Ska bli intressant och se hur långt jag kommer innan jag däckar av utmattning :D haha! MEN jag ska inte gömma mig i vassen denna sommar, det har jag bestämt!!!

Kram Mamma bammen

Söndag

Japp då har ännu en vecka gått :)

Vad tiden går fort :)

Måste börja med att berätta mycket goda nyheter. Tilda var till lekparken i fredags för första gången på ca 3 månader! Happy! Och det bästa av allt var att HON TYCKTE ATT DET VAR JÄTTE ROLIGT!!! Underbart!! Nu kommer jag att köra stenhårt på den linjen så att min stora tös kan vara ute 3 timmar om dagen med dom andra barnen och jag får 3 timmar tillsammans med Ludwig ensam. :) Självklart skulle jag vilja ha det tillsammans med tilda oxo men så blir det inte. Har lovat henne att vi ska fara och skrinna i veckan INNAN all snö försvinner. Vi skulle ha gjort det ikväll men jag var till akuten med lilleman! Det var ingen fara med honom, han verkar inte tåla risvälling tydligen. :/

Nåja åter till akutbesöket. Ludwig skrek som aldrig förr efter sin eftermiddagsvila. Jag fick han att både rapa och bajsa fyra gånger och endå bara skrek han! Före detta hade han dessutom total slockna i min famn vilket inte har hänt på jätte länge. Han vaknade inte ens då Tilda skrek på katten för fullhals... :/ Nå iallafall.. Han skrek och skrek. Jag tog tempen på honom vilket visade 39,8grader :/ Orolig mamma! ringer till akuten. dom säger att vi ska komma in. Ger lill grabben en burana (jag tycker personligen att dom är bättre än panadolen) Då vi kommer till akuten är lilleman den glada och spralliga bebis han annars alltid är. Så vi fick vänta i nästan 2 timmar innan vi fick träffa en läkare för det var andra barn som var "sämre" än min lille skrutt :) Nå vi sysselsatte oss med lite leksaker (hans egna) och läste lite tidning. Han var glad och nöjd. Sedan slocknade han ca 10 min före doktorn kom in i rummet. Så vi väckte honom och han kollade lite allmänt frågade frågor och sedan sa han bara att han trodde att det var någon form av kolik pga risvällingen. Så no more risvälling! Jag vill ha min glada pigga bebis som bara skrattar och ler. Visst kan han vara ledsen också. Men mitt mamma hjärta blödde enormt denna eftermiddag och jag vart en HÖNSMAMMA utan dess like idag. Förr skulle jag bara ha väntat ut det.. Men men.. Jag tycker att det är konstigt att han har feber varannan vecka eller iallafall stegring och då han dessutom har en testikel som inte har trillat ner så blir man lite paranoid som mamma!

Hoppas att det var det iallafall. Ska nu prova med majsvälling istället, och ja jag vet att den är från 6 månader men jag har hellre en mätt bebis än en ledsen bebis :) Så är det barra! Dessutom är jag inte speciellt följsam med dessa rekomendationer heller så att... Jag anser att man  har SUNT FÖRNUFT OCH BARA GÖR DET SOM ÄR BÄST FÖR SITT EGET BARN!!!

Så att det har varit en ganska händelserik dag... Då jag kom hem stod Mika och lagade middag och den var sjuuuukt god! biff m pommes och sås! MUMS! Så nu e man mätt och belåten och hoppas på att natten blir bra trots att lilleman e febrig. Men förra natten sov han från kl 21-06.30?!?! jag fatta nada... Han som brukar vakna 3ggr och ska käka... hmmm... så det återstår att se hur denna natt blir.

Imorrn ska tilda wilda till lekparken igen :) för det har hennes mamma bestämt ;) Och då ska jag passa på att åka med Ludwigs dopgåvor för gravering. Så har jag det gjort oxo. Ska kolla på joggingdojjor också. För NU ska jag börja jogga! det är slut på alla ursäkter. btw jag beställde faktiskt grejjer till mig fr hm idag :) inte ett enda plagg till kidsen! gud vad jag är duktig :) haha!

Nej nu ska jag ta min huvudvärk och gå och sova!!!

Kram Mamma Bammen :)

Ludwig 5 månader!

Tiden har gått fort för lilleman han är nu 5 månader och några dagar :)

Han kan nu:
- Rulla runt.
- "prata"
- Hålla i saker och byta grepp.
- flytta saker mellan händerna.
- Smakar på ALLT!
- Äter puré
- Skrattar massor och mycket
- Drar upp benen under magen för att sedan ta sig framåt
- Drar sig fram i täcket om han ser något intressant
- Somnar och sover i egen säng mellan 4-8timmar
- Försöker att hålla i flaskan själv
- Tycker inte om att dricka vatten
- Älskar att bada
- trycker armbågarna i golvet o försöker sätta sig upp :)

nästa vecka e d bvc som gäller :)